Puciul de la Pucioasa și Euro Ierusalimul
[COLOR=purple]Puciul de la Pucioasa[/COLOR][COLOR=purple] și [/COLOR][COLOR=purple]Euro Ierusalimul (partea a XXII-a)
[/COLOR] Liderii pucioși sunt însă tot mai contestați de voci care nu le mai suportă comportamentul abuziv, discordant și dictatorial. “Obștea” de la Fundeni, spre exemplu, s-a răzvrătit pe față atunci când liderii pucioși au vrut s-o pună pe Elena “străjer” la Fundeni, deși cei de la Fundeni voiau pe altcineva.
[COLOR=blue]“ Aveți grijă, mămică, să nu vă faceți părtași cu cei care se ridică măcar cu un cuvânt [/COLOR][COLOR=fuchsia]împotriva[/COLOR][COLOR=blue] așezării mele de aici și a [/COLOR][COLOR=fuchsia]celor pe care-i am aici puși la lucrul meu[/COLOR][COLOR=blue] și la lucrul acestei mari taine de mântuire și de înviere. Lucrați și pentru cei din poporul nostru care nu înțeleg să se ridice. Lucrați cu duhul blândeții și cu cuvântul puterii cerești, ca să cadă sub puterea cuvântului cel bun [/COLOR][COLOR=fuchsia]cei care încă mai stau în sângele lor[/COLOR][COLOR=blue], că iată, creștinii mei de la București nu vor să mă lase să le șterg păcatul pe care-l au scris la Dumnezeu, și pentru asta suferă cu toții greutatea duhului întunericului, care este peste ei, că așa este scris: “Cel ce urăște pe fratele său, este în întuneric”. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Aceia urăsc pe copiii mei de aici și îi vorbesc de rău și le ridică vină[/COLOR][COLOR=blue], și ei nu știu ce fac cu păcatul acesta, și mare este păcatul acesta la Dumnezeu, că eu nu știu cum să-i mai iubesc, cum să-i mai întăresc, cum să-i mai mângâi pe aceștia pe care-i am aici la lucru, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]vai celor ce-i disprețuiesc și îi învinuiesc pe ei[/COLOR][COLOR=blue], că ei nu știu de ce se ating bieții de ei că se sfărâmă lovind în această piatră pe care a pus-o Sfânta Treime [/COLOR][COLOR=fuchsia]în acest unghi[/COLOR][COLOR=blue]. Hristos este piatra, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Hristos este în aceștia[/COLOR][COLOR=blue], dar aceia nu știu ce hulesc ei. Lucrați cu ce puteți și pentru ei, poate vom reuși să le micșorăm acest păcat, să nu rămână până în sfârșit sfărâmați de această piatră, căci ei singuri se lovesc în ea. “(17/30 decembrie 1990)[/COLOR]
Consemnăm în acest torent de vorbe acre și blesteme (“[COLOR=fuchsia]vai celor ce-i disprețuiesc și îi învinuiesc pe ei[/COLOR]”) teama nedisimulată că răzvrătirea pucioșilor bucureșteni față de liderii lor de la Pucioasa ar putea deveni contagioasă și pentru alte “obști”. A ridica vină (chiar și motivată) asupra liderilor pucioși a fost și este inadmisibil, luând proporțiile unui delict. De aceea, orice sâmbure de revoltă trebuie înăbușit în fașă, cu amenințări și cu blesteme. Liderii pucioși se autodenumesc, nici mai mult, nici mai puțin, “capul unghiului” în care este așezat și se odihnește Hristos. Aici se dă pe față erezia românească a secolului XX: Hristos este în ei, “[COLOR=fuchsia]Hristos este în aceștia[/COLOR]”, așadar, cei care-i vorbesc de rău pe liderii pucioși, automat Îl atacă pe Hristos, și de aceea se vor sfărâma în această Piatră pe care liderii pucioși pretind că o țin la sân. Atunci, ce trebuie făcut? Pucioșii trebuie cocoloșiți, după exemplul lui “mama Gigi”: iubiți, întăriți și mângâiați. Scrisoarea aceasta fiind adresată lui Marian Zidaru, dumnealui așa va trebui să facă de acum încolo. Și să învețe și din greșelile altora, care s-au răzvrătit, voind să-și pună “străjer” după capul și după gustul lor, nesocotindu-le gusturile liderilor pucioși.
Interesant este că istoria adesea se repetă. Peste ani de zile, o “pâclă groasă” avea să se așterne peste “obștea” de la București (alta decât cea dela Fundeni). Pasă-mi-te, liderii pucioși voiau să le pună și lor un “străjer”, ales, chipurile, după voia creștinilor. Zis și făcut. De la Pucioasa au venit liderii pucioși, însoțiți de acoliții cei mai fideli, ca să conducă “lucrările”. Întrunirea a avut loc în atelierul lui Marian Zidaru. Mai întâi, liderii pucioși au făcut un lobby foarte fin, făcând aluzie pe departe că Viorel Ivan ar fi cel mai bun ca “străjer”. Apoi, creștinii au votat “democratic”: în secret, pe bilețele. Și… surpriză! a ieșit cu cele mai multe voturi “pentru” tocmai cel mai prețuit de ei: Marian Zidaru. Liderii pucioși au fost șocați: [COLOR=green]Ei, drăcie![/COLOR][COLOR=green] Au ales pân-au cules! Că doar le-am sugerat dinainte imbecililor de alegători pe cine să aleagă![/COLOR] (le-au sugerat pe ocolite, firește; nu puteau să le zică mură-n gură că liderii pucioși se gândiseră la altcineva: la Viorel Ivan!). Căci poate nu știți, dar Marian Zidaru nu mai era de mult pe gustul lor, pentru că era prea vertical pentru ei. Nici Victoria Zidaru nu mai era în grațiile lor, căci prea era “independentă” și bine-văzută în “lumea-bună”. Lor le trebuia un om cu șira spinării îndoită până la pământ, o caricatură a umilinței întruchipate și închipuite, un yes-man, și tocmai de aceea îl doreau pe Viorică. Dar uite că n-a fost să fie: încuiații ăia de bucureșteni încă îi mai iubeau pe Zidari! Liderii pucioși s-au făcut negri de supărare, au suduit printre dinți, “și-au luat jucăriile”, s-au îmbarcat claie peste grămadă în mașinile cu care veniseră și s-au întors val-vârtej la Pucioasa. Bineînțeles că “au uitat” să-l ungă “străjer” pe cel care fusese ales în mod democratic de popor, pe Marian Zidaru. Drept pedeapsă că au fost grei de cap și că n-au înțeles pe cine-l voia “Dumnezeu” ca să fie “străjer” peste ei, pucioșii bucureșteni au rămas fără “străjer” până în ziua de astăzi. Și uite-așa se scrie de fapt istoria pucioșilor: “democratic”, dar printre rânduri. Printre rânduri frumoase și adânc ticluite, numite pompos:”Cuvântul lui Dumnezeu”.
Expresia “[COLOR=fuchsia]cei care încă mai stau în sângele lor[/COLOR]” este o expresie dragă și consacrată a liderilor pucioși, prin care ei îi blamează pe aceia care încă nu s-au despărțit cu totul de mamă, de tată, de frați, de surori, de soție și de copii (că doar așa scrie și în Biblie!), să-și spele toate păcatele și mai ales creierele (asta… nu mai scrie!!), iar apoi să-i urmeze pe liderii pucioși și învățătura lor pucioasă (…și nici asta nu scrie!!!).
|