View Single Post
Vechi 02.02.2009, 02:59:24
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Puciul de la Pucioasa și Euro Ierusalimul

[COLOR=purple]Puciul de la Pucioasa[/COLOR][COLOR=purple] și [/COLOR][COLOR=purple]Euro Ierusalimul (partea a XXVI-a)

[/COLOR]
[COLOR=purple]14. Pasaje din mesajele “venite din cer” către Andrei Pleșu[/COLOR]

Andrei Pleșu a deținut în perioada ’89-’91, timp de aproape doi ani, funcția de ministru al Culturii. Liderii pucioși s-au gândit că n-ar fi rău să-l lingușească și pe el un pic, dar s-au trezit cam târziu: exact când ei ticluiau prima misivă, Pleșu părăsea postul de ministru. A mai urmat o misivă, până ce a ajuns în sfârșit și la pucioși vestea că Pleșu “nu mai e nimic” la Guvern. Drept urmare, peste corespondența sosită “din cer” pentru Andrei Pleșu s-a așternut o tăcere totală. Ca și Victor Stănculescu, nici Pleșu nu mai era interesant în calitate de simplu cetățean…
Prima epistolă adresată eseistului – filosof Andrei Pleșu încearcă să dea o patină filozofică mesajului, și de aceea pastișează masiv, încă de la început, versete biblice după Sfântului Ioan Teologul. Destul de repede însă, liderii pucioși o cârmesc brusc “la subiect”:

[COLOR=blue] “ Cuvântul Domnului către Andrei Pleșu[/COLOR]
[COLOR=blue]Domnul aflat în luptă cu împotrivirea stăpânitorilor lumii[/COLOR]

[COLOR=blue]D[/COLOR][COLOR=blue]umnezeul Preasfintei Treimi este Dumnezeu Cel Unul adevărat, dintru al Său început și până peste toți vecii, iar începutul lui Dumnezeu este fără de început. Amin.[/COLOR]
[COLOR=blue] La început a fost Cuvântul, și Dumnezeu era Cuvântul, și toate s-au făcut prin cuvânt, din veci, și prin cuvânt lucrează Dumnezeu până peste toți vecii.[/COLOR]
[COLOR=blue]Dumnezeu este Cuvântul, și Cuvântul este de la Dumnezeu. Dumnezeu Cuvântul lucrează în România, căci România este Ierusalimul cel nou, după Scriptura care spune: «Voi alege încă odată Ierusalimul ». România este țara strălucirii despre care scrie în Scripturi, și Domnul este cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]începutul cel nou peste România[/COLOR][COLOR=blue]”. (16/29 octombrie 1991)[/COLOR]
Lui Pleșu i se sugerează apoi că dacă-i va primi pe liderii de la Pucioasa ca pe niște prooroci, fără a-și face prea multe probleme de conștiință, va fi răsplătit pe măsură: cu plată de prooroc. Iar dacă va primi cuvântul de la Pucioasa ca de la Dumnezeu, înseamnă că L-a primit pe Însuși Dumnezeu Cuvântul și tot plată de prooroc va avea:
[COLOR=blue]“ Adevăr adevărat grăiesc: cine primește prooroc în nume de prooroc, pe Mine Mă primește[…] Cine primește cuvântul, primește pe Dumnezeu Cuvântul, și acela plată de prooroc va avea, iar cine primește pe un drept în nume de drept al lui Dumnezeu, acela răsplată de drept va lua. […] Iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]vin ca să-Mi deschizi[/COLOR][COLOR=blue] și ca să cunoști cum este cărarea Mea întru cei ce Mă poartă pe Mine. […] Eu sunt. Nu te teme că nu sunt Eu. Eu sunt, Eu și trimișii Mei. Eu și [/COLOR][COLOR=fuchsia]cei ce poartă pe Dumnezeu Cuvântul[/COLOR][COLOR=blue]. Iată Eu și pruncii Mei, și M-am ridicat prin ei spre semne și minuni pentru începutul cel nou, pentru Israelul cel nou. M-am ridicat să așez un semn peste România […]” (16/29 octombrie 1991)[/COLOR]
Pleșu este apoi ispitit să se dăruiască “celui de la Pucioasa” și apoi să pună amândoi de o conspirație ([COLOR=fuchsia]sfat[/COLOR]). Totodată, i se cere să nu tăgăduiască minunea de la Pucioasa:
[COLOR=blue]“ Am venit să cinez cu tine, și tu să cinezi cu Mine. Am venit să fiu întru tine, și tu să fii întru Mine[…] [/COLOR][COLOR=fuchsia]Am venit să stau în sfat cu tine[/COLOR][COLOR=blue], dar nu Mă tăgădui.” (16/29 octombrie 1991)[/COLOR]
Pleșu este informat apoi despre proiectata hegemonie a României asupra celorlalte popoare și despre planul de a-l readuce pe tron pe regele Mihai:
[COLOR=blue]“ M-am ridicat peste [/COLOR][COLOR=fuchsia]România[/COLOR][COLOR=blue], căci ea este aleasa Mea din vremea plinirii lui Dumnezeu, ea este binecuvântata Mea și [/COLOR][COLOR=fuchsia]va fi regină peste popoare[/COLOR][COLOR=blue], căci așa este scrisă România în cer. M-am ridicat [/COLOR][COLOR=fuchsia]să gătesc cale unsului care este de la Mine[/COLOR][COLOR=blue]. M-am sculat cu tot cerul la lucru, ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]să fac cărare bună[/COLOR][COLOR=blue], ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]să aduc pe unsul Meu[/COLOR][COLOR=blue], dar nimeni nu voiește să știe vremea cercetării din zilele acestea. “(16/29 octombrie 1991)[/COLOR]
După “ungerea” (fără voia lor) lui [COLOR=green]Sorin Dumitrescu[/COLOR], [COLOR=green]Doina Cornea[/COLOR], [COLOR=green]Dorina Schneider [/COLOR]și[COLOR=green] Costel Xifta[/COLOR] ca [COLOR=green]Apostoli Pucioși[/COLOR], iată că i-a venit rândul și lui [COLOR=green]Andrei Pleșu[/COLOR]:
[COLOR=blue]“ Iată, ești suflet din sufletul cel viu al acestui neam, ești [/COLOR][COLOR=green]apostolul[/COLOR][COLOR=fuchsia] cuvântului lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue], și duhul tău se roagă negrăit și tânjește pe urma Mea. Iată, ți-am ieșit în cale, și ferice ție dacă va arde sufletul tău apoi, așa cum este scris despre cei care au cinat cu Mine în Emaus[…]”(16/29 octombrie 1991)[/COLOR]
Pleșu este informat apoi despre planurile de zidire a unei biserici autonome la Pucioasa, care să fie separată de B.O.R., fiind un “[COLOR=fuchsia]turn de mărturie[/COLOR]” a învățăturii schismatice de la Noul Ierusalim și un bastion al monarhismului revanșard. Liderii pucioși de la Noul Ierusalim fac din “stilul nou” din B.O.R. o problemă crucială (care totodată le crează și lor o identitate proprie), asociind-o cu sintagma biblică “[COLOR=blue]urâciunea pustiirii[/COLOR]”. Cu toate acestea (tocmai pentru că doresc autonomia cu orice preț), ei nu fac nici cel mai mic gest de apropiere față de Biserica Ortodoxă de Stil Vechi, așa cum ar fi fost firesc, ca o consecință a propriilor lor opțiuni:
[COLOR=blue]“ Lucrez din cer, și voiesc să-Mi fac arătarea peste România, și voiesc să așez un semn peste România. [...] [/COLOR][COLOR=fuchsia]Trudesc să ridic turn de mărturie[/COLOR][COLOR=blue], care să mărturisească apoi [/COLOR][COLOR=fuchsia]despre ieslea aceasta[/COLOR][COLOR=blue] și să rostesc din vârful acestei pietre numele României și [/COLOR][COLOR=fuchsia]numele celui uns peste România[/COLOR][COLOR=blue]. Voiesc să așez la loc vremile și serbările Mele cerești, căci iată, urâciunea pustiirii și-a înfipt țărușul ei în templul Meu cel sfânt și Mi-a strămutat de la locul lor zilele cerești.” (16/29 octombrie 1991)[/COLOR]
O nouă confirmare în demnitatea de “[COLOR=green]ucenic[/COLOR] și [COLOR=green]apostol[/COLOR]” îl obligă pe [COLOR=green]Șfântul Apostol Andreipleșu[/COLOR] să propovăduiască public panegirice favorabile tainicelor conspirații ecleziastico-monarhice de sorginte pucioasă. Iar dacă Andrei Pleșu va tăcea, pietrele vor striga (și vor mărturisi în locul lui):
[COLOR=blue]“ Deschide-mi ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]să stau în sfat cu tine[/COLOR][COLOR=blue]. Primește-Mă ca să cinez cu tine și dă-Mi să beau din apa ta, și Eu îți voi da ție izvoarele vieții. Fii ucenicul Meu întru adevăr, fii neamul Meu, fii [/COLOR][COLOR=green]apostolul[/COLOR][COLOR=blue] Meu, fii suflet viu în sufletul României Mele și iubește și așează-te cu inima lângă cei slabi ai Mei, lângă cei mici ai Mei. […] Iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]te cer ca să vorbești pentru Mine[/COLOR][COLOR=blue], și [/COLOR][COLOR=fuchsia]dacă cei tocmiți vor tăcea, atunci pietrele vor striga[/COLOR][COLOR=fuchsia]și vor mărturisi taina Mea[/COLOR][COLOR=blue] din vremea aceasta, și Domnul Își va săvârși lucrarea Sa întru planul Său cel din veac întocmit. “(16/29 octombrie 1991)[/COLOR]
În final, “Cel de la Pucioasa” dă cărțile pe față: de fapt este vorba un șantaj ieftin, prin care Pleșu, considerat a fi “unul dintre cei aflați la putere” este forțat prin ticluiri persuasive să “favorizeze infractorul”, acolo unde alții deja le-au închis pucioșilor ușile în nas:
[COLOR=blue]“ Așează-te lângă Mine, căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]stăpânii lumii nu vor să deschidă copiilor Mei spre plinirea planului Meu[/COLOR][COLOR=blue]. Nu te teme. Eu sunt, și vei vedea că Eu sunt, [/COLOR][COLOR=fuchsia]dar lasă-Mă purtat de tine[/COLOR][COLOR=blue], ca să fiu Eu, cu ochiul Meu să fiu, și vei fi ceresc. Amin.” (16/29 octombrie 1991)[/COLOR]