View Single Post
Vechi 02.02.2009, 03:00:38
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Puciul de la Pucioasa și Euro Ierusalimul

[COLOR=purple]Puciul de la Pucioasa[/COLOR][COLOR=purple] și [/COLOR][COLOR=purple]Euro Ierusalimul (partea a XXVII-a)

[/COLOR]
O a doua scrisoare “din cer” (și totodată, ultima) avea să-i ceară o implicare și mai energică a lui Pleșu, de data aceasta din poziția sa de “om al cetății”. Miza pusă în joc era o poartă. Liderii pucioși au aflat de la proaspeții convertiți Marian și Victoria Zidaru că, la plecarea lor intempestivă de la Ghelari (iulie 1990), au lăsat în urma lor o poartă monumentală de 6x6 metri, lucrată migălos de artiști (contra cost) pe o perioadă îndelungată, de trei ani. Poarta împodobea acum intrarea bisericii de la Ghelari, dar pentru liderii pucioși acesta nu reprezenta vreun impediment. Dimpotrivă, în ambiția lor maladivă, cu cât o problemă e mai dificilă, cu atât tentația rezolvării ei devine mai interesantă și mai atractivă. Odată ce ei și-au stabilit că un anumit obiectiv “Îi este de folos lui Dumnezeu”, mijloacele realizării lui nu mai contează. Așa au gândit liderii pucioși și despre poartă: “[COLOR=blue]nu-i pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește[/COLOR]”. I-au mobilizat pe Zidari ca să se facă luntre și punte și să “recupereze” prin orice mijloace poarta lucrată de ei la Ghelari și s-o aducă la Pucioasa. Cum artiștii Zidaru îl avuseseră în ultimii doi ani ca șef suprem la Ministerul Culturii pe Andrei Pleșu, bineînțeles că prima lor reacție a fost să apeleze la el. Cu șosele, cu momele, cu scrisorele de amor venite din cer, Pleșu a fost presat să “deturneze” poarta de la Ghelari la Pucioasa, pe motiv că “de la o biserică pleacă și tot la o biserică ajunge”, iar biserica de destinație, cea de la Glodenii Pucioasei, “e mai cu moț” decât cea de la Ghelari. Asta trebuia să priceapă Pleșu. Numai că, ori Pleșu a fost greu de cap… ori faptul că din 16 octombrie 1991 nu mai era ministru i-a permis ca să se fofileze…cert e că Pleșu n-a făcut nimic. Liderii pucioși nu s-au lăsat. Au căutat alte variante. Până la urmă, după tatonări disperate, și-au găsit fraierul în persoana naistului Gheorghe Zamfir. Acesta, fiind un om profund religios, s-a lăsat cu ușurință amăgit de poveștile și basmele pucioșilor. Convins că Îi va face un serviciu imens Atotputernicului, Gheorghe Zamfir a cumpărat cu bani grei poarta de la ghelăreni, apoi a plătit și transportul, și astfel visul pucioșilor s-a împlinit: Poarta sculptată de Zidari pentru biserica ghelărenilor ortodocși a ajuns să străjuiască acum biserica glodenilor pucioși.
Dar, să vedem cum a decurs tentativa de manipulare a lui Andrei Pleșu.
Mai întâi, se începe cu un cuvânt de îmbărbătare:

[COLOR=blue]“ Cuvântul Domnului către Andrei Pleșu[/COLOR]
[COLOR=blue]Poarta lucrată la biserica de la Ghelari va trebui să stea de strajă grădinii Domnului [/COLOR]

[COLOR=fuchsia]S[/COLOR][COLOR=fuchsia]ă fie[/COLOR][COLOR=fuchsia]duh de întărire [/COLOR][COLOR=blue]și[/COLOR][COLOR=fuchsia] să stea pe picioarele lor[/COLOR][COLOR=blue] cei ce sunt în lucru întru Duhul Sfânt al Sfintei Treimi, căci vremea aceast este vreme de glorie cerească. Amin.” [/COLOR][COLOR=blue]( 27 octombrie/9 noiembrie 1991)[/COLOR]

Andrei Pleșu va trebui să renunțe la propriile convingeri religioase și să-și declare public adeziunea față de doctrina pucioasă:
[COLOR=blue]“ Iată, din nou pace peste tine, copil iubit de Dumnezeu, iubit pentru înțelepciunea care este dăruită ție! Și iată, ești purtător de dar, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]voiesc să Mă văd întru tine[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]voiesc să te vadă cei din jur întru Mine[/COLOR][COLOR=blue], și vom lucra minuni mai mari decât atunci, așa cum am grăit atunci pentru cei ce vor crede în Mine.” [/COLOR][COLOR=blue]( 27 octombrie/9 noiembrie 1991)[/COLOR]

Pleșu trebuie să se declare deschis un ambasador al intereselor Noului Ierusalim, pe care va trebui să le declame de pe înățimi:
[COLOR=blue]“ Iară și iară, pace ție, căci Eu sunt pacea celor ce nu se smintesc întru Mine. Am spus că în curând va trebui să vorbești pentru Mine, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]a venit clipa să te cer și să mergi și să vorbești pentru Mine[/COLOR][COLOR=blue], căci te-am așezat bine în sufletul României Mele. Ridică-te pe înălțime de taină cerească și îndreaptă-te spre cei nemângâiați ai Mei.”[/COLOR][COLOR=blue] ( 27 octombrie/9 noiembrie 1991)[/COLOR]

Lui Pleșu i se anunță acum tema: va trebui să se implice în mod decisiv în recuperarea porții de la Ghelari, denumită aici “semn”, “taină cerească” și “minune rostită de prooroci”. Nu se știe ce prooroci au vestit despre “mutarea porții de la Ghelari la Pucioasa”, așa că va trebui să credem pe cuvânt aceste șugubețe rostiri:
[COLOR=blue]“ Eu sunt, și ridică-te cu Mine, căci avem de așezat un [/COLOR][COLOR=fuchsia]semn[/COLOR][COLOR=blue] la gura izvorului Meu, și va vorbi acest semn, căci este pentru locul izvorului Meu această [/COLOR][COLOR=fuchsia]minune[/COLOR][COLOR=fuchsia]rostită de prooroci[/COLOR][COLOR=blue], și iată vremea ei, și iată, cuvântul s-a făcut faptă, căci este scris despre cetatea aceasta că se va numi cu numele Domnului și i se va zice: [/COLOR][COLOR=blue]«Acolo este Domnul». [/COLOR][COLOR=fuchsia]Aceasta este poarta[/COLOR][COLOR=blue] cea dinaintea Domnului, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]va sta înaintea Domnului[/COLOR][COLOR=blue] această [/COLOR][COLOR=fuchsia]minune[/COLOR][COLOR=blue] de [/COLOR][COLOR=fuchsia]taină cerească[/COLOR][COLOR=blue].”( 27 octombrie/9 noiembrie 1991)[/COLOR]

Pleșu va trebui să-i înfrunte pe ierarhii B.O.R. care s-au împotrivit la mutarea porții de la Ghelari la Pucioasa. Mutarea porții este văzută ca semn de biruință, precursor venirii regelui Mihai pe tronul țării. Glosolalia, una dintre harismele Duhului Sfânt, specifică bisericii primare, este din nou instaurată în biserică. Primul care “[COLOR=fuchsia]va grăi în limbi noi[/COLOR]” este Irineu Pop:
[COLOR=blue]“ Am venit spre tine și te-am vestit că va fi să te ridici și [/COLOR][COLOR=fuchsia]să vorbești pentru Mine[/COLOR][COLOR=blue]. Așează-te și [/COLOR][COLOR=fuchsia]întocmește sfat[/COLOR][COLOR=blue], căci cerul va sta în acest sobor. Ia cu tine soli împuterniciți și [/COLOR][COLOR=fuchsia]mergi spre mai-marii care domnesc peste biserică și spune-le despre această poartă, căci s-au împotrivit cei ce țin ascunsă această taină cerească[/COLOR][COLOR=blue]. Scoală-te și mergi spre cei ce au fost purtători de dar ceresc și au dat trup acestei minuni. Mergi, și mângâiere să împarți peste durerea lor. Mergi, și apoi fă sfat bine întocmit, căci au sosit zilele în care trebuie să fie așezată la locul ei această minune, și va vorbi Domnul în limba Sa dumnezeiască, prin această minune, și va fi să intre și să iasă Domnul prin această poartă, și Dumnezeu Cuvântul va merge și [/COLOR][COLOR=fuchsia]va aduce pe regele celei binecuvântate[/COLOR][COLOR=blue]. Ia aminte și te ridică cu Mine, căci Eu sunt Dumnezeu și nu om, și vom muta din locul lor pe cei ce se cred a fi de neurnit. Mergi și ia cu tine un sol prin care să se arate cele lucrate pentru ridicarea și așezarea la locul ei a acestei minuni cerești. Ridică-te, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]vei grăi în limbi noi[/COLOR][COLOR=blue]…”( 27 octombrie/9 noiembrie 1991)[/COLOR]

La fel ca [COLOR=red]musca la arat[/COLOR], “[COLOR=blue]Cel de la Pucioasa[/COLOR]” vrea să meargă și să-și împlinească voile prin [COLOR=blue]cel tocmit[/COLOR] să-l ducă în spinare:
[COLOR=blue]“ Pace ție! Eu sunt, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să mergi cu Mine, căci voi merge cu tine[/COLOR][COLOR=blue] și vom fi împlinitori.”( 27 octombrie/9 noiembrie 1991)[/COLOR]

[COLOR=blue]Cel tocmit [/COLOR]n-a voit însă să se despartă de biserica stămoșilor lui. Din informațiile culese până în prezent reiese că nici Andrei Pleșu nu a schițat vreodată vreun gest de bunăvoință față de tentativele insolente de racolare venite din partea pucioșilor.