Puciul de la Pucioasa și Euro Ierusalimul
[COLOR=purple]Puciul de la Pucioasa[/COLOR][COLOR=purple] și [/COLOR][COLOR=purple]Euro Ierusalimul (partea a XXIX-a)
[/COLOR] Zamfir este văzut ca un bun trâmbițaș, care ar putea să-i trezească pe români din comoditatea lor pașnică și să-i întoarcă apoi cu fața către Noul Ierusalim, ca să asculte glasul “Celui de la Pucioasa”. Într-o etapă imediat următoare, ideologia denumită “Noul Ierusalim” are ambiția să converteasă multe noroade de pe pământ, aducându-le la “izvorul de la Pucioasa” din care curge “râul vieții”, unde ei vor face deplină ascultare:
[COLOR=blue]“ O, țipă și se vaită duhul rău și nu-și mai găsește astâmpăr și loc atunci când aude de peste tot cântecul Meu și cântecul tău. Cântă, iubitul Meu, cântă celei iubite, cântă-i cântarea cântărilor! Să se [/COLOR][COLOR=fuchsia]trezească din somn cea iubită, să se trezească și să-Mi asculte glasul[/COLOR][COLOR=blue]! Eu sunt un Dumnezeu gelos, și voiesc să fac din cea iubită fecioară curată și neprihanită și să fie frumoasa Mea, să fie Sionul Meu, să fie biserica Mea, să fie lucrarea Mea întru care binevoiesc. Vine vremea celei iubite, căci România este Ierusalimul gloriei Mele, este aleasa Mea, este regina Mea, este tronul slavei Mele. Hai, iubitul Meu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]cântă, să se trezească cea iubită, căci vin s-o pețesc[/COLOR][COLOR=blue] și să fac din ea slavă vazută. Iată Eu și lucrarea Mea, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]de atâta vreme lucrez întru această lucrare în mijlocul acestui neam, și a venit vremea să despecetluiesc această fântână[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]voi lua apa de pe pământ și multe mulțimi se vor îndrepta să bea din râul vieții[/COLOR][COLOR=blue], care curge din tronul Meu spre răscumpărarea făpturii Mele. “ (25 ianuarie /7 februarie 1992) [/COLOR]
Biserica oficială (B.O.R.) este criticată fățiș pentru că ar fi renunțat în chip voluntar la purtătorii de harisme, despre care amintește Sfânta Scriptură că ar fi animat viața de catacombe a bisericii primare : apostoli, prooroci, taumaturgi, tălmăcitori și lucrători de minuni. Liderii pucioși pretind că aceștia toți ar fi făcut biserica primară să fie “vie și întreagă”. Prin antiteză, cititorul mesajului pucios va trebui să deducă faptul că B.O.R. este o biserică “moartă și ciuntită”, pentru că ea nu le mai are deloc cu harismele mai sus pomenite. Ceea ce nu spun pucioșii este că nici biserica lor, NIP, nu e mai brează:
– nu are tămăduitori (pentru că, de când nu mai calcă prin biserici, pucioșii au uitat de mult de Taina Sfântului Maslu, și, de bolnavi închipuiți ce sunt, mereu aleargă pe la babele care trag de oase și oblojesc la încheieturi, se consultă numai medici renumiți, se iradiază cu tot soiul de aparate neomologate, mestecă argilă și pilitură de fier, beau terci de orz verde și zeamă de plop, suc de arțar și sevă de mesteacăn, ca să se învigoreze după post, se îndoapă cu vitamine și hapuri, țin cure de slăbire cu produse scumpe de la Herbalife, mănâncă pe pâine medicamente și tot soiul de leacuri băbești oferite de așa-zisa medicină alternativă);
– nu are tălmăcitori (în afară de Mihaela, care le “tălmăcește” lor toate, după cum îi șoptește ei duhul);
– nu are lucrători de minuni (în afară de Verginica, dar care a murit de mult; iar “minunile” făcute de ea sunt povestite de unii mărturisitori într-o manieră prea puțin credibilă);
– nu (mai) are apostoli (în afară de Mihaela și Nicușor, care “o apostolesc” pe lelica Maria) ; ceilalți “[COLOR=green]apostoli[/COLOR]” tocmiți “prin cuvânt” ([COLOR=green]Sorin Dumitrescu, Doina Cornea, [/COLOR][COLOR=green]Doina Alexandru, Constantin Mănciulescu, [/COLOR][COLOR=green]Andrei Pleșu[/COLOR], și chiar[COLOR=green] Gheorghe Zamfir,[/COLOR] până la urmă) au dat bir cu fugiții, refuzând apostolia înainte de a o primi;
– nu mai au nici prooroci (Verginica a murit de mult, lăsând multe din proorociile ei neîmplinite; lelica Maria este refuzată de către liderii pucioși de la statutul de “prooroc”, din motive numai de ei știute, iar de noi, bănuite; iar Mihaela și Nicușor nu vor să fie numiți pe față “prooroci” de către adepții lor – probabil ca să nu se mândrească; dar nici nu-i împiedică pe aceștia să creadă că totuși, ei sunt “cei doi prooroci” ai Apocalipsei).
Pe scurt, rătăciții de pucioși o acuză pe B.O.R. de-a dreptul de “rătăcire”:
[COLOR=blue]“ O, Sionul Meu iubit, biserica Mea, mireasa Mea! De ce ai stricat tu așezământul tău cel de la Mine? Căci Eu așa am zis atunci: «Vai de poporul care nu are în mijlocul lui cuvânt de prooroc, căci acela nu are pe Dumnezeu Cuvântul! » iarEu am zis să fiu cu ai Mei până la plinirea veacurilor. Dar nimeni nu a păstrat așezarea Mea, căci am lăsat [/COLOR][COLOR=fuchsia]biserică vie și întreagă[/COLOR][COLOR=blue] întru trupul Meu, am lăsat [/COLOR][COLOR=fuchsia]apostoli[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]prooroci[/COLOR][COLOR=blue] în ea, am lăsat [/COLOR][COLOR=fuchsia]tămăduitori[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]cârmuitori[/COLOR][COLOR=blue], am lăsat [/COLOR][COLOR=fuchsia]tălmăcitori[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrători de minuni[/COLOR][COLOR=blue] și am lăsat Trupul și Sângele Meu, viața Mea am lăsat-o peste ea. O, și erai frumoasă biserica Mea! Stăteai [/COLOR][COLOR=fuchsia]aciuată pe sub pământ[/COLOR][COLOR=blue], dar era sănătos trupul tău, iubito, și era întreg și era curat, dar ai uitat de Domnul tău și te-ai depărtat prin viața ta departe de Mine, și iată, trezește-te și te spală și te gătește cu veșmânt de serbare, căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu-Mi voi mai aminti de rătăcirea ta[/COLOR][COLOR=blue], și voi veni cu slava Mea în mijlocul tău și toate popoarele îți vor preamări iubirea. Amin. “ (25 ianuarie /7 februarie 1992) [/COLOR]
“[COLOR=green]Apostolul iubit Gheorghezamfir[/COLOR]” este anunțat că liderii pucioși sunt niște bieți copii, neluați în seamă și fără apărare, dar care strălucesc ca niște stele pe bolta Pucioasei celei binecuvântate:
[COLOR=blue]“ O, iubitul Meu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]apostolul Meu[/COLOR][COLOR=blue], iată ce are Domnul pe pământ: niște copii, [/COLOR][COLOR=fuchsia]niște stele în mijlocul celei binecuvântate[/COLOR][COLOR=blue]. Și voi lumina cu această lumină și voi face un lucru nou, un neam nou, un Ierusalim nou, un Eden ceresc pe pământul celei alese, pe pământul României Mele. Am stat ascuns întru [/COLOR][COLOR=fuchsia]cei mici[/COLOR][COLOR=blue], întru cei [/COLOR][COLOR=fuchsia]neluați în seamă[/COLOR][COLOR=blue]; am stat ascuns, căci în lume, această turmă mică a fost [/COLOR][COLOR=fuchsia]fără apărare[/COLOR][COLOR=blue] și este fără apărare. “ (25 ianuarie /7 februarie 1992) [/COLOR]
Apoi, este dat ca exemplu un personaj de legendă (despre care Biblia nu pomenește nimic) pe nume Melchior, care ar fi fost toată viața pe urmele lui Iisus, scăpându-L de “cursele răutății” și “[COLOR=fuchsia]ajutându-L să ajungă la cruce[/COLOR]” (că altminteri, poate că nici nu reușea să ajungă). Dacă această poveste ar fi avut vreun sâmbure de adevăr, nu ar mai fi existat episodul numit “Fuga în Egipt”, ci ar fi apărut din umbră tocmai acest providențial Melchior, ca să scape Sfânta Familie de aprinderea lui Irod. Desigur că pucioșii bat șeaua ca să priceapă Gheorghe Zamfir: n-ar fi rău să fie și el un fel de Melchior al liderilor pucioși.
Despre Melchior ăsta se spune că L-a urmărit pas cu pas “[COLOR=fuchsia]de la întrupare și până în ziua gloriei Sale[/COLOR]” . Dacă ar fi așa, s-ar fi amintit și în Evanghelii numele lui, măcar la unul dintre povestitori. De exemplu, în momentele cheie, în care viața Pruncului era în pericol, s-ar fi spus așa:
[COLOR=#993300]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]După plecarea magilor[/COLOR][COLOR=#993300], iată îngerul Domnului se arată în vis lui Iosif, zicând: Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui [/COLOR][COLOR=red]și pe Melchior, ocrotitorul vostru, [/COLOR][COLOR=#993300]și fugi în Egipt și stai acolo până ce-ți voi spune, fiindcă Irod are să caute Pruncul ca să-L ucidă.[…][/COLOR]
[COLOR=#993300]Și i-a zis: Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui [/COLOR][COLOR=red]și pe Melchior[/COLOR][COLOR=#993300] și mergi în pământul lui Israel, căci au murit cei ce căutau să ia sufletul Pruncului”.([/COLOR][COLOR=red]parafrază după [/COLOR][COLOR=#993300]Matei 2: 13,20)[/COLOR]:
|