Puciul de la Pucioasa și Euro Ierusalimul
[COLOR=purple]Puciul de la Pucioasa[/COLOR][COLOR=purple] și [/COLOR][COLOR=purple]Euro Ierusalimul (partea a XXXI-a)
[/COLOR] Trocul cu dragostea, care fusese testat fără succes și cu Doina Cornea, este încercat din nou (acum, cu mai mult noroc) și cu Gheorghe Zamfir:
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu vă iubesc! Și voi să Mă iubiți[/COLOR][COLOR=blue], iubiții Mei cu care am cinat în ziua aceasta. Rămâneți cu viața Mea […]. Pace vouă, iubiții Mei! [/COLOR][COLOR=fuchsia]Iubire pentru iubire[/COLOR][COLOR=blue]. “ (25 ianuarie /7 februarie 1992) [/COLOR]
Și într-adevăr, măcar pentru o vreme, figura a ținut. Zamfir și-a băgat adânc mâinile în buzunare, făcând sponsorizări generoase, dintre care cea mai vizibilă a fost “recuperarea” uriașei porți ferecate în aramă de la Ghelari. Mai târziu însă, pe măsură ce-i descoperea pe liderii pucioși în adevărata lor față, Zamfir a fost dezamăgit și s-a depărtat definitiv de ei, refuzând sistematic orice alte invitații de a se da în spectacol alături de ei.
O a doua scrisoare venită “din cer” pentru Gheorghe Zamfir avea să evidențieze și mai bine aspirațiile monarhiste ale “achiziției” făcute de liderii pucioși. De la bun început, Gheorghe Zamfir este primit cu bucurie ca și Fiul Risipitor cel din Sfânta Scriptură, și pus apoi să cânte din nai Cântarea Cântărilor ca s-o trezească din somn pe România:
[COLOR=blue]“Cuvântul Domnului către Gheorghe Zamfir [/COLOR]
[COLOR=blue]Scriptura despre biruitorii fiarei roșii se va împlini peste România.[/COLOR]
[COLOR=blue]Tot cerul cântă cântarea coroanei române. Morții vor fi vii și vor[/COLOR]
[COLOR=blue]mărturisi. Mai-marii bisericii tăgăduiesc lucrarea Domnului.[/COLOR]
[COLOR=blue]S[/COLOR][COLOR=blue]ă se veselească cele cerești, și sărbătoare de bucurie să se nască pe pământ, căci a venit vremea cântării cântărilor. Stau în sfat ceresc cu ucenicii Mei, cu ucenicii celei alese de Domnul dintre toate neamurile de pe pământ, căci a venit vremea ei, și iată, ea va fi să se trezească din somn la auzul cântării cântărilor, căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]a venit acasă[/COLOR][COLOR=fuchsia]fiul ei cel așteptat să vină[/COLOR][COLOR=blue], a venit în casa Mea, căci România este casa Mea și a lui; a venit, căci Eu l-am adus [/COLOR][COLOR=fuchsia]să cânte României cântarea cântărilor[/COLOR][COLOR=blue].[…] pace ție, copil iubit, care cânți celei iubite […][/COLOR][COLOR=blue] “ (9/22 februarie 1992) [/COLOR]
Zamfir este tocmit să însoțească fiecare coborâre a “cuvântului” de la Pucioasa cu cântările sale. Se pretinde apoi că toate cântările lui Zamfir sunt ele însele proorocite și inspirate de la Duhul Sfânt:
[COLOR=blue]“ Voiesc [/COLOR][COLOR=fuchsia]să fie însoțit cuvântul[/COLOR][COLOR=blue] care se coboară de la Mine, de fiecare dată să fie însoțit [/COLOR][COLOR=fuchsia]de cântarea cântărilor cerești[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Cântările tale nu sunt ale tale[/COLOR][COLOR=blue]. Sunt ale tale, [/COLOR][COLOR=fuchsia]dar ale Mele dintru ale Mele îți dau ție[/COLOR][COLOR=blue], și tu Îmi aduci Mie. Cântările tale sunt proorocite de proorocii cei de demult și saltă cerul de bucuria proorocilor care au proorocit despre Ierusalimul cel nou, care va fi să se arate peste pământ.” (9/22 februarie 1992)[/COLOR]
Liderii pucioși își propun să compună texte noi, având ca suport însuși “Cuvântul lui Dumnezeu”, pe care apoi să le cânte Zamfir din nai:
[COLOR=blue]“O, fiu biruitor întru numele Meu, născut încă odată din iubirea Mea, născut din cântarea cântărilor cerești, căci te-ai născut o dată, și a doua oară și, iarăși, a treia oară, și iată ce fac: am dat poruncă cerească peste ieslea cuvântului Meu [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se scrie cuvântul Meu în cântecul tău[/COLOR][COLOR=blue], să fie cuvântul Meu lângă cântecul tău, și să fie pacea cântecului tău peste această iesle, peste acești copii care suferă bucurându-se în numele Meu, căci întru ei nu este frică.” (9/22 februarie 1992)[/COLOR]
Se confirmă apoi contribuția lui Zamfir la” recuperarea” porții sculptate la Ghelari de Marian Zidaru și ucenicii lui. Deși Zamfir este și el un muritor ca oricare altul, pentru [COLOR=red]lucrătura[/COLOR] aceasta “Cel de la Pucioasa” îi este reunoscător și îi aduce slavă ca unui zeu:
[COLOR=blue]“ Tu Îmi dai Mie slavă cu cântecul tău, și iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Domnul îți aduce ție slavă[/COLOR][COLOR=blue] pentru biruința pe care ai lucrat-o, căci credincios ai fost întru cuvântul rostit pentru [/COLOR][COLOR=fuchsia]ridicarea porții Domnului[/COLOR][COLOR=blue]. Este scris în Scripturi despre această lucrare pentru vremea aceasta, și iată, aceasta este poarta Domnului, aceasta este stânca cea spre ridicarea și spre coborârea multora și nu știu înțelepții vremii acesteia ce este [/COLOR][COLOR=red]lucrătura[/COLOR][COLOR=blue] aceasta. Și se va duce vestea până la toate marginile despre ieslea Domnului, despre poarta Domnului,[…] .”[/COLOR] [COLOR=blue](9/22 februarie 1992)[/COLOR]
“Recunoștința” adusă lui Zamfir se va vedea îndată că a fost o spoială trecătoare, căci “slava” ce i-a fost adusă va dispărea repede și nu va mai rămâne nimic din ea:
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]În curând va rămâne numai slava Domnului[/COLOR][COLOR=blue] și cei ce sunt scriși în Cartea Vieții Mielului. “ (9/22 februarie 1992)[/COLOR]
Zamfir este îndemnat apoi să-și facă publice înclinațiile sale pro-monarhiste și să-i incite și pe alții la monarhism, prin includerea imnului regal în repertoriul său:
[COLOR=blue]“ Cântă, tu, cel ce cânți! Voiesc să Mă odihnesc de osteneli sub cântecele tale. Iată, Măicuța Mea, Maica României, [/COLOR][COLOR=fuchsia]voiește să audă peste România cântarea cu care ea umple cerul[/COLOR][COLOR=blue], căci ea cântă în cer și [/COLOR][COLOR=fuchsia]te roagă pe tine să cânți și tu pe pământ[/COLOR][COLOR=blue]. Așa cântă Măicuța Mea în cer:[/COLOR]
[COLOR=blue]„O, Doamne Sfinte, ceresc Părinte,[/COLOR]
[COLOR=blue]Susține cu a Ta mână coroana română!“. [/COLOR][COLOR=blue](9/22 februarie 1992)[/COLOR]
Scopul acestei propagande cântate de Gheorghe Zamfir este aducerea mai grabnică a regelui pe tron. Așteptarea regelui va lua sfârșit prin lucrarea “celor mici de la Pucioasa”, care pun la cale cu putere, prin diverși interpuși, reinstalarea lui la cârma țării :
[COLOR=blue]“ Cântă, și vei cânta cu cerul, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]va veni cel uns peste România[/COLOR][COLOR=blue]. Voiesc să-i sfârșesc așteptarea, și iată, îi voi ieși înainte [/COLOR][COLOR=fuchsia]prin puterea[/COLOR][COLOR=blue] care este lucrată de la Mine [/COLOR][COLOR=fuchsia]peste această iesle și peste pruncii [/COLOR][COLOR=blue]care stau în jurul acestei înălțimi cerești. Cântă pământului și zi cu gurița: „Să fie pământ nou“, și va fi. “ (9/22 februarie 1992)[/COLOR]
Liderii pucioși ( și prin ei, toți cei care îi ascultă pe ei – inclusiv Zamfir), devin organele de simț ale “celui de la Pucioasa”. Zamfir este forțat să facă promisiunea, și , odată ce a promis, promisiunea lui este scrisă în ceruri și el nu mai poate da înapoi: va trebui musai să se țină de cuvânt, și așa va face minuni. Zamfir va cânta, și morții vor învia și vor mărturisi și ei apoi, tot “lucrătura” de la Pucioasa:
[COLOR=blue]“ Voi sunteți graiul Meu, voi sunteți ochiul Meu, voi sunteți mâinile și picioarele Mele care vestesc pacea peste cea iubită. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Ai zis, și am scris ce ai zis[/COLOR][COLOR=blue], căci ai zis că vei merge și vei cânta peste România. […] Cântă peste pământ, și acest pământ va da înapoi pe morții de sub el, și aceia vor mărturisi încă o dată pe pământ, și vor mărturisi această lucrare așteptată de veacuri. “(9/22 februarie 1992)[/COLOR]
|