Puciul de la Pucioasa și Euro Ierusalimul
[COLOR=purple]Puciul de la Pucioasa[/COLOR][COLOR=purple] și [/COLOR][COLOR=purple]Euro Ierusalimul (partea a XXXIV-a)
[/COLOR] [COLOR=purple]17. Pasaje din mesajele “venite din cer” către doctorul Edgar Nicolau[/COLOR]
Doctorul Edgar Nicolau, stabilit în exil la Obervill, în Elveția, este nu numai un pios creștin, dar și un mecena al artelor. O substanțială sponsorizare făcută de el pucioșilor, prin cumpărarea icoanelor lor cele mai scumpe, este descrisă plastic prin expresia “[COLOR=fuchsia]a rupt de la el și a dat lui Dumnezeu[/COLOR]”. Ea l-a înscris definitiv pe doctor pe orbita celor “aleși”:
[COLOR=blue]“Cuvântul Domnului către doctorul Edgar Nicolau [/COLOR]
[COLOR=blue]Îndemn la viață sfântă[/COLOR]
[COLOR=blue]I[/COLOR][COLOR=blue]ată, rostesc vouă cărticică mică și vă spun prin ea să fiți precauți și să cereți binele cel ceresc peste omul care v-a găsit pe voi lucrând întru Mine și care [/COLOR][COLOR=fuchsia]a rupt de la el și a dat lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue], de Și-a împlinit Domnul ivirea începutului cel nou care se va lăsa peste România, și, de la ea, peste neamurile pământului. El a dus sfințenia Mea în casa lui[…]. [/COLOR][COLOR=fuchsia]El a cumpărat pe bani mântuire[/COLOR][COLOR=blue][…] și Eu va trebui să-i pregătesc plata pentru lucrarea lui de înger ajutător.” (4/17 decembrie 1993)[/COLOR]
Pucioșii introduc aici un concept nou, spectaculos și chiar șocant, străin Bisericii orientale: mântuirea care se cumpără cu bani, disimulată cu abilitate prin comerțul cu icoane. Este o inovație care seamănă izbitor cu “indulgențele” din biserica apuseană.
Cinstirea pe care, din politețe, doctorul Nicolau o atribuie liderilor pucioși, se cere imperios a fi răsplătită printr-o publicitate favorabilă și prin atribuirea demnității de “slujitor”:
[COLOR=blue]“ El v-a mărturisit pe voi ca fii ai cumințeniei cerești și ai lucrării cerești. Să fie cunoscut acest nume ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]slujitor pentru descoperirea minunii[/COLOR][COLOR=blue] care s-a lăsat descoperită în mijlocul României Domnului. Dacă el vă cinstește pe voi pentru Mine, iată, Eu las cuvânt vouă: [/COLOR][COLOR=fuchsia]dați-i acestuia nume de cinste[/COLOR][COLOR=blue], ca să știe cei îngâmfați în duhul lor și să-L caute pe Domnul cu inima și nu cu mintea, ca să Se lase Domnul descoperit.” (4/17 decembrie 1993)[/COLOR]
Doctorul Nicolau este îndemnat apoi ca să renunțe la legăturile sale firești cu prietenii, pentru a se elibera, și apoi a se putea atașa și mai mult de liderii pucioși. Formula care i se susura cândva la ureche episcopului Irineu este aidoma reprodusă acum și pentru doctorul Edgar Nicolau:
[COLOR=blue]« Și spuneți de la Domnul acestei inimioare de fiu al trudei Domnului pe pământ, așa să-i spuneți:[/COLOR][COLOR=fuchsia] “Ferește-te, fiule, de prieteni, că de dușmani te feresc Eu[/COLOR][COLOR=blue], te izbăvesc Eu. Ferește-te să dai inima Mea și a ta prietenului tău,[…]” ». (4/17 decembrie 1993)[/COLOR]
|