Puciul de la Pucioasa și Euro Ierusalimul
[COLOR=purple]Puciul de la Pucioasa[/COLOR][COLOR=purple] și [/COLOR][COLOR=purple]Euro Ierusalimul (partea a XXXIX-a)
[/COLOR] [COLOR=purple]22. Pasaje din mesajele “venite din cer” către Doina Lazăr din București[/COLOR]
[COLOR=purple] [/COLOR]
Pe vremea când familiei creștine Lazăr (Gigi, Doina, Ana și Maria) îi mergea totul din plin, iar Gigi Lazăr (capul familiei) era un prosper patron de firmă privată, curtoazia celor de la Pucioasa față de acești creștini nu cunoștea limite. Până și un cuvânt din cer a fost inventat numai și numai pentru ei, ca să le laude generozitatea “[COLOR=fuchsia]lucrăturii[/COLOR]” cu care au cumpărat, pe bani grei, mai multe icoane [COLOR=fuchsia]lucrate[/COLOR] în atelierele secrete de la Pucioasa:
[COLOR=blue]“Cuvântul Domnului către creștina Doinița din București[/COLOR]
[COLOR=blue]Învățătură de înțelepciune cerească [/COLOR]
[COLOR=blue]D[/COLOR][COLOR=blue]omnul Iisus Hristos, cu brațele desfăcute spre îmbrățișare, îi cuprinde pe copiii Săi.[/COLOR]
[COLOR=blue]Pace vouă! Prin ușile deschise pace vouă, copiii Mei cei dragi, cei iubitori, cei cu inimă cerească! Iată, sunt însoțit de Verginica, și am adus pe sfinții arhangheli Mihail și Gavriil ca să-și ia în primire veghea cea cerească și lucrarea cea ocrotitoare peste această [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrătură[/COLOR][COLOR=blue] de la voi și peste care Domnul toarnă mereu har și binecuvântare bună.” (24 martie/6 aprilie 1992)[/COLOR]
Drept recompensă, Dumnezeul de la Pucioasa îi promite întregii familii Lazăr numai lipsă de griji, pază de primejdii, belșug și prosperitate:
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nici o furtună[/COLOR][COLOR=blue] să nu aibă a se îndrepta peste voi, cei însemnați în ziua aceasta. […]Eu sunt cu voi. Cine ar putea să vă vatăme? Aveți armură cerească în jurul vostru […] Eu cobor ploaie timpurie peste truda voastră și va fi rod binecuvântat și voi ține departe furtuni și grindini și întunecimi, căci cei ce sunt cu Mine, aceia sunt copiii luminii, copiii soarelui cel binefăcător.[…] (24 martie/6 aprilie 1992)[/COLOR]
Dar poate cea mai promițătoare promisiune era aceea că nu vor fi părăsiți la greu:
[COLOR=blue]“ Eu nu vă las cu nici un chip. […]” (24 martie/6 aprilie 1992)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
Din păcate, n-a fost să fie așa. Promisiunile s-au dovedit a fi mincinoase. [COLOR=fuchsia]Prima furtună[/COLOR] care s-a abătut destul de repede asupra familiei Lazăr a fost falimentul firmei pe care o deținea Gigi. Bunuri imobile, camioane, aparatură, totul, Gigi a fost nevoit să le vândă pe te-miri-ce. Imediat, atitudinea pucioșilor față de cei care sărăciseră peste noapte s-a transformat într-o indiferență manifestă. Între Gigi și Doinița au apărut disensiuni: Doinița le lua apărarea pucioșilor, în timp ce Gigi se simțea frustrat și înșelat. Treptat, între cei doi a apărut o separare în fapt, chiar dacă ea nu s-a materializat și cu divorț. Aceasta a fost [COLOR=fuchsia]a doua furtună[/COLOR] din familia lor. [COLOR=fuchsia]A treia furtună[/COLOR] a fost legată de fiica lor, Ana. Dornică să intre în comunitatea fetelor pucioase de la Târgoviște, Ana a făcut mai multe încercări, dar s-a izbit de fiecare dată de comportament duplicitar, de minciună și lipsă de armonie și de dragoste. Ana era prea deșteaptă pentru nivelul mediocru pe care-l agreau liderii pucioși pentru “fetele lor”, și totodată prea justițiară: “Ce-i în gușe, și-n căpușe”. De câteva ori Doina și cu Ana au fost nevoite să se întoarcă înapoi la București, simțindu-se indezirabile, și tot de atâtea ori au fost rechemate, deoarece erau prinzașe și harnice, iar Ana era deosebit de talentată la brodat și la croitorie. Până la urmă, între ele și pucioși s-a stabilit un fel de compromis, care mimează o stare de îngăduință reciprocă, drapată cu o mimată condescendență à la longue.
Nici proorocia privind statornicia în “credință” a lui Gigi n-a avut șanse mai mari să se împlinească, deși era și ea destul de tranșantă:
[COLOR=blue]“Credința ta și iubirea ta, acestea sunt mântuirea casei tale, căci iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]tovarășul tău stă lângă tine prin credința lui. El este încredințat[/COLOR][COLOR=blue] că Eu sunt alături cu pașii voștri. Fie-vă, tată, totul după credința voastră, și binecuvântată să fie în poporul Meu puterea credinței voastre, și pildă de urmat să fie râvna voastră pentru fiii acestui popor. Nu vă temeți. Eu sunt cu voi.” (24 martie/6 aprilie 1992)[/COLOR]
“Tovarășul” Gigi Lazăr n-a mai stat mult lângă Doinița prin credința lui, ci prin faptul că n-avea în altă parte unde să se ducă. Dar de pucioși s-a separat pentru totdeauna. Promisiunea “[COLOR=blue]Eu sunt cu voi[/COLOR]” a rămas o simplă vorbă goală.
|