View Single Post
Vechi 02.02.2009, 11:28:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Dex,

Inca doua vorbe, pentru ca ti-ai facut niste pareri gresite despre crestinism:

- Dumnezeu nu este autorul raului, din moment ce revelatia ne arata ca este Iubire. Ingerii rebeli sunt sursa raului, iar Dumnezeu intervine in lupta impotriva raului fara a Se suprapune insa peste libertatea fiintelor create. Daca si omul a calcat stramb, raspunsul lui Dumnezeu a fost moartea (cum a si fost avertizat Adam ca se va intampla) pentru a-i da omului a doua sansa pentru a reveni la conditia initiala de desavarsire si nemurire. Altfel raul din om ar fi ramas in el pentru eternitate.

- Universul si lumea nu au fost create in sase zile solare (Soarele a aparut in a patra "zi"). Daca Dumnezeu i-a descoperit in cateva vorbe lui Moise etapele facerii, a facut-o ca sa poata pricepe la cat de mult putea sa priceapa Moise si omul in general la ora aceea. Imagineaza-ti ca Dumnezeu i-ar fi raspuns lui Einstein la intrebarile sale despre Univers; nu cred ca Einstein era suficient de destept ca sa poata patrunde mintea si tainele divine si, presupunand ca un om cu IQ ~ 200-250 ar putea cat de cat sa zgarie suprafata explicatiilor divine relative la Facere, ceilalti ce-ar pricepe?... Mai nimic. Revenind, daca Dumnezeu ne-a spus ca a creat lumea in sase "eon" cum spune in varianta originala a VT, atunci unii au inteles zile de 24 de ore, altii au inteles sensul de perioade sau ere (cum e si traducerea corecta). Interpretarea "la laba literei", cum se amuza Constantin Galeriu, este pentru cei care nu citesc revelatia in duh si n-au nici o treaba nici cu teologia, nici cu stiinta. O sa spui ca de fapt Biblia se adapteaza dupa descoperirile stiintei; da, se adapteaza, dar nu uita ca stiinta este de inspiratie divina si ca marile descoperiri sunt lasate de la Dumnezeu spre folosul nostru, potrivit cu nivelul de intelegere la care am ajuns. Stau si ma intreb de ce marile inventii s-au petrecut accidental, oamenii cautand de fapt altceva si gasind explicatii pentru cu totul alte lucruri...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote