View Single Post
Vechi 02.02.2009, 16:05:05
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Trebuie sa va confirm indoiala. In credinta ortodoxa, nu mi s-a spus nimic despre mantuirea prin credinta si judecata prin faptele credintei.

Nu pot sa fac parte dintr-o biserica, care se lauda ca este mantuitoare. Singurul care-mi poate darui mantuirea este insusi Mantuitorul. Eu trebuie sa ma bucur de Darul Sau, pe care nu-l merit, si sa-mi manifest putina mea recunostinta prin dragostea fata de Dumnezeu si fata de oameni. Nu stiu cum si nici nu pot sa multumesc cu adevarat, pentru acest dar extraordinar: Mantuirea si Viata Vesnica.

Biserica este Scoala lui Hristos. Te invata cum sa mergi pe calea mantuirii dar nu-ti poate oferi mantuirea. Cei care ies de la biserica trebuie sa stie ce au de facut cu viata lor personala, nu sa fie dependenti de actiunile bisericii (este o mare inselatorie). In ziua judecatii te vei prezenta in fata lui Dumnezeu cu credinta ta si cu faptele tale izvorate din credinta.

-nu tzi s-a spus nimic despre mantuirea prin credintza shi judecata prin faptele credintzei?
poi luarea Crucii de catre cine voieshte shi urmarea Domnului ce este?
-nu ca nu potzi, ci ai fost ajutat ca s-o judeci shi s-o paraseshti, shi nu se lauda ci Marturiseshte Adevarul, pentru ca BOR este deplina, gasim in Biserica ortodoxa tot ceea ce avem nevoie ca sa ne mantuim prin Darul Domnului shi fireshte purtarea crucii prin rabdare in iubire.
-poi dumneata nu primeshti Darul caci nu-i primeshti pe cei trimishi de Mantuitor asha cum shi El a fost trimis de Tatal, ci i-ai judecat shi ashteptzi Mantuirea direct de la Iisus, fara intermediari, dar daca pe sfintzii shi Apostoli nu-i primeshti, shi Lucrarea Bisericii zidita de aceshtia, de ce il primeshti pe Iisus ca doar shi nu facea Voia Lui ci facea voia celui Care L-a trimis, deci a Tatalui... deci iata "draga" vasinec ca dumneata neprimind pe cei trimishi de Hristos, Biserica zidita de el, defapt nu-L primeshti nici pe Tatal... caci "cine nu va primeshte pe voi, pe Mine nu Ma primeshte",

deci despre ce vorbeshti? despre ce bucurie? da ca a venit Iisus Hristos acum 2000 de ani, sigur ca e bucurie, dar dumneata shi secta voastra care nu mai asculta nici de Hellen White ci de baptishti, a luat-o pe cont propriu... nu-i bai, nu voiesc sa va clatesc de la starea voastra cu indreptari... deci Bisericile Adevarate sunt cele ce au Harul, traiesc in Duhul Proorociei... shi acolo vei gasi shi Darul, despre care vorbeshti dar nu l-ai gustat. Shi acela se gusta prin sfintele Taine de care voi nu avetzi nevoie... ca doar credetzi shi avetzi fapte... deci va mandritzi in mod clar.

Sigur ca se amagesc pe ei inshisi cei ce ies din biserica shi tot ce au invatzat lasa acolo shi devin in lume mai rai ca aia din lume... caci Biserica nu trebuie parasita niciodata...

deci inseamna ca m-am inshelat, defapt citatele respective le pricepeai pe dos... ca argumente naucitoare ale unei practici de care pana shi Hellen White s-ar mira profund... caci ea macar cauta sa faca ce se pricepea din ce vazuse acolo unde a fost dusa de inger sa vada... dar voi atzi lasat-o pe ea pentru ca a criticat-o o lume intreaga cum ca ar fi fost bolunda shi i-atzi urmat pe baptishti... care aia cineshtie ce alte dracii or mai fi inventat shi au pus la cale... bai publice shi alte ciudatzenii...

oricum dupa cum este scris:

intunericul era deasupra genunii shi Dumnezeu se purta pe deasupra apelor shi a zis "Sa fie Lumina" shi asha a fost, shi a numit Dumnezeu Lumina ZI iar intunericul l-a numit Noapte, shi a fost o seara shi a fost o dimineatza, Ziua Intai, intre ele o fi fost, asha cum se tzine Lucrarea din sfanta Duminica, de sambata seara pana luni dimineatza, Sanatul Cel Nou, precum in Cer asha shi pe pamant, cu respectarea predaniilor sfintzilor Apostoli shi a poruncii imparateshti a sf Constantin shi maica sa Elena... adica fara sa impui altora sa tzine ca shi tine, ori sa se taie in carne ori sa poarte obligator crucea ca shi tine, ca sa se laude altzii cu trupurile voastre... adica cu ingaduintza shi umilintza de Duh se tzine... zic shi eu de parca ash shti s-o tziu cum trebuie... nu shtiu, dar repet ca o placa stricata, ca macar sa nu opresc apa ci sa o las ca sa curga... dar numai asha curge ea, daca o traieshti... altfel itzi furi singur caciula ca ai facut ceva cazand tot in nebunia aia de pe urma, mereu noua, shi aratand ca un sharpe frumos shi viguros la aratare... care te linge, te uitzi in oglinda shi itzi pari tanar shi frumos... pe dinafara ca prinlauntru eshti copt asha ca marul pe care l-a ros omida... shi palamida...

deci carevasazica, nu te-ai intors... atunci sa fii sanatos, shi pofta buna daca ai sa ajungi sa te hraneshti cu roshcoavele porcilor nepotcovitzi.