View Single Post
Vechi 02.02.2009, 18:33:25
adorcrysti
Guest

Sacrificiu

Nimeni nu poate ajunge la Dumnezeu, decât ridicându-se prin jertfa. ( Sfântul Chiril al Ierusalimului)

Cine vrea sa împartaseasca slava lui Iisus, trebuie sa-I împartaseasca si viata. ( Sfântul Ioan Gura de Aur)

Toate socotesc jertfa piatra de temelie pusa de Dumnezeu existentei noastre. ( pr. Constantin Galeriu)

Jertfa, în substanta ei spirituala, este iubire. (...) Jertfa e si constiinta; este cunoasterea precisa a unui tel superior caruia ma devotez. Nu este oarba, ci totdeauna este luminata de adevar. (...) Jertfa e, de asemenea, libertate. (...) Jertfa, ca deschidere a noastra catre Dumnezeu si catre lume, ca autodaruire, este, în esenta, expresia cea mai deplina a iubirii care ne defineste fiinta. ( pr. Constantin Galeriu)

Rastignirea este prima înaltare ! (pr. Dumitru Staniloae)

Daca, în lume, este mai întâi viata si apoi moartea, în Biserica lui Hristos este mai întâi moartea si apoi viata. ( Fericitul Augustin)

Eu sunt Pâinea vietii, care S-a pogorât din cer. Daca manânca cineva pâinea aceasta, va trai în veac. Si pâinea, pe care o voi da Eu, este trupul Meu, pe care-L voi da pentru viata lumii. ( Sfânta Scriptura)

Cine îsi va pierde sufletul pentru Mine, acela îl va afla. ( Sfânta Scriptura)
Reply With Quote