Pacat
Prin pacat, omul se închide în haosul creatiei. ( pr. Ion Bria)
Din pricina pacatelor mele mi se îmbolnavesc trupul si sufletul. ( Paraclisul Maicii Domnului)
Pacatul cu cugetul este reaua întrebuintare a gândurilor; pacatul cu fapta este reaua întrebuintare a lucrurilor. ( Talasie Libianul)
Daca poti si nu vrei, este pacat. ( pr. Paisie Olaru)
Degeaba taiem crengile pacatului în afara noastra, daca în noi ramân radacinile care vor creste din nou. ( Sfântul Grigorie Dialogul)
Pacatul are doua laturi : cea adevarata pentru senzualitatea noastra, latura pe care si-o descopera, si cea vatamatoare, pe care totdeauna o ascunde. ( Inocentiu al Odesei)
Pacatul desfrânarii te duce la alte pacate. ( Sfântul Vasile cel Mare)
Pacatul este nedreptate : cine pacatuieste fie se nedreptateste pe sine, fie nedreptateste pe altul. ( Sfântul Ioan Gura de Aur)
Pacatul te stapâneste nu prin puterea sa, ci prin delasarea ta. ( Sfântul Ioan Gura de Aur)
Cel mai primejdios lucru este ca cineva sa fie bolnav si nici macar sa nu stie ca e bolnav. ( Sfântul Ioan Gura de Aur)
În lumea noastra, marcata de iubirea de sine, izvor al pacatului si al mortii, Iisus a adus lepadarea de sine, starea de jertfa, izvor al vietii, al Învierii, a adus mântuirea noastra, ne-a adus viata. ( pr. Constantin Galeriu)
Pacatul apare atunci când vrei sa folosesti lucrurile pamântesti spre a te separa de Creator. ( Fericitul Augustin)
Nu arunca vinovatia pacatelor tale asupra Satanei. ( Sfântul Ioan Gura de Aur)
Niciodata omul nu trebuie sa deznadajduiasca pentru pacatele sale, dar nici sa se încreada în faptele sale. ( Sfântul Ioan Gura de Aur)
Iubeste-i pe pacatosi, dar uraste faptele lor ! (Sfântul Isaac Sirul)
Daca vom zice ca nu avem pacat, ne înselam pe noi însine. ( Sfânta Scriptura)
Am pacatuit fiindca n-am cautat bucuria, marirea si adevarul în El Însusi, ci în fapturile Sale, în mine si în ceilalti. ( Fericitul Augustin)
Doar cel care a înteles hotarul acestei vieti poate pune hotar pacatelor sale. ( Sfântul Isaac Sirul)
Sa ne temem doar de pacat. ( Sfântul Ioan Gura de Aur)
Cei ce traiesc în pacate si-au tradat natura. ( Sfântul Ioan Gura de Aur)
Orice pacat este o ocara. ( Sfântul Vasile cel Mare)
A gresi este omeneste; a deznadajdui este diavolesc. ( Sfântul Nil Sinaitul)
Nu atacul gândului este pacat, ci convorbirea prieteneasca a mintii cu el. ( Marcu Ascetul)
Nu este pace pentru cel fara de lege. ( Sfânta Scriptura)
Pacatul rupe comuniunea cu Dumnezeu. ( Sfântul Grigorie Dialogul)
Omului nu-i este cu putinta sa dazradacineze pacatul cu propria putere, ci doar cu puterea dumnezeiasca. ( Sfântul Macarie)
Nimic nu se savâseste mai nu usurinta si nu se întelege mai cu greutate ca pacatul. ( Ilie Miniatis)
Sa vedem grozavia nu în pedeapsa, ci în pacat. ( Sfântul Ioan Gura de Aur)
Pacatul Îl împiedica pe Dumnezeu sa straluceasca în noi. ( Sfântul Atanasie cel Mare)
|