View Single Post
Vechi 02.02.2009, 21:39:53
camiann camiann is offline
Banned

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit politizarea religiei

Citat:
În prealabil postat de ortodox4life Vezi mesajul
Frate Geo faptul ca dau copy si paste nu are legatura cu experienta sau credinta mea.Si nu dau mereu copy si paste,depinde de circumstante.Ce vrei sa arat despre trairea mea?Asta depinde cu cine vorbesc si de intelegerea fiecaruia,de capacitatea lor de a ma intelege.Apoi eu nu vreau neaparat sa conving pe nimeni,nu am asa putere de convingere,apoi fiecare e liber sa creada ce vrea.Dar pentru ca MEREU incerc sa ma ghidez dupa invataturile sfintilor parinti,asa stiu sigur ca nu pot cadea in inselare.Cine sunt eu sa invat pe altii?Daca te uiti cu atentie pe websit-ul meu o sa vezi ca nu dau nici un sfat personal si vei vedea inavaturile multor sfinti parinti acolo.Nu ca nu as avea experinta,ca cel care vede si se gandeste si vrea sa afle si parerea mea,ma poate intreba.Dar tu frate Geo nu m-ai intrebat de ce cred ca acele vedenii sunt false si nu ai crezut nici cand ti-am aratat ce zic sfintii parinti,deci cu atat mai putin te-ar fi interesat sa afli din experienta mea personala.Te rog daca poti si vrei sa spui duhovnicului tau despre ce ai vazut si ce ai simtit si sa cauti si parerea dansului,dar mai inainte roaga-L pe Dumnezeu sa-ti spuna adevarul,fi sincer cu Domnul si zi:Doamne eu am vazut ce am vazut si cred ca este de la Tine,spune-mi te rog prin duhovnicul meu daca este adevarat sau e inselare.Daca poti sa faci asa,macar ca te rog eu atunci am fi amandoi impacati.Ca daca cumva eu am gresit,ma poti indrepta si pe mine,Doamne ajuta!
Iarta-ma, dar cred ca intri intr-o disputa care este politica si nu religioasa. Eu cred ca oameni ca silverstar si geo-nektaris politizeaza religia, deci lor trebuie sa li se aduca argumente istorice si politice, nu religioase. Tipul lor de discurs se gaseste si sub alte topicuri ca sa le zic asa, unde dau de mama focului in cite cineva, ridicind in slavi pe altii. Exact asa-"bum" in dreapta-"traiasca" in stanga...sau invers, dupa imprejurari si dupa cum bate vantul. Cind nu sunt rusii, sunt evreii; apoi trec la arabi; apoi trec mai departe la romani, la chinezi, la americani, la eschimosi, la etiopieni...ei sunt oamenii noi, oamenii universali, dincolo de identitate religioasa, nationala...ori identitate pur si simplu. Ei sunt oamenii cosmici...Si sunt peste tot, printre noi, dincolo de noi. Descind direct din Absolut pe siteul nostru ca sa ne dezrobeasca din lanturile tuturor identitatilor...TABULA RASA.