View Single Post
Vechi 03.02.2009, 02:27:05
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit De ce au suspendat pucioșii blogul noulierusalimnip?

[COLOR=red]De ce au suspendat pucioșii blogul noulierusalimnip?(partea a III-a)

[/COLOR]
N-a fost să fie așa. Ori Victoraș a uitat să poarte crucea pe piept, ori binecuvântarea crucii n-a prea avut puterea scontată, cert este că până la urmă generalul a dat-o în bară. Iar de la bară a ajuns direct la pușcărie.

*
O a doua epistolă picată “din cer”, și adresată tot lui Victor Stănculescu, avea să despecetluiască complet taina care, în prima epistolă, se cerea ocrotită de către “primul ostaș al țării”: capul armatei este chemat în mod imperativ să contribuie decisiv la re-instalarea regelui Mihai pe tronul țării. Mezalianța dintre “cer și “pământ” căpăta brusc conotații pur politice și mundane. Începutul, însă, suna la fel de promițător:

[COLOR=blue]“[…] Harul Meu și pacea Mea peste tine din nou, mai marele oastei României Mele! Pace, iubitul Meu,[…] ( [/COLOR]fragment din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa”, datat 9/22 martie 1991[COLOR=blue])[/COLOR]

9.copied without permission from:
http://www.noul-ierusalim.ro/1991.pdf page 436,colomn 1, paragraph 5

O scrisoare de dragoste, așadar. Iubitul “Dumnezeului” de la Pucioasa avea însă să fie părăsit fără regrete peste ani de zile, atunci când judecătorii de la Timișoara se vor pronunța pentru trimiterea lui la pușcărie. Dar, să vedem ce i se cerea “iubitului” atunci, pe când el era capul oștirii și avea cea mai mare putere efectivă în stat:

[COLOR=blue]“[…] Eu sunt Dumnezeul Cel Care veghez și ocrotesc în toată clipa pe cei ce sunt cu Mine, pe cei ce lucrează și Mă ajută pe Mine. Iată, îți amintesc de cuvântul cel înțelept care spune: [/COLOR][COLOR=red]Ferește-mă, Doamne, de dușmani, că de prieteni mă feresc eu[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR][COLOR=blue], dar vin acum spre tine, mai-marele oastei române, vin și îți spun așa: ferește-te tu de prieteni, că de dușmani te feresc Eu. Ajută tu planului Meu, și Eu voi fi ajutorul tău și păzitorul tău în toată clipa. Amin.” ( [/COLOR]fragment din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa”, datat 9/22 martie 1991, sublin.ns.[COLOR=blue])[/COLOR]

10.copied without permission from:
http://www.noul-ierusalim.ro/1991.pdf page 436,colomn 1, paragraph 5

Dacă vede cineva vreo deosebire între primul “[COLOR=blue]cuvânt cel înțelept[/COLOR]”([COLOR=blue] ”Ferește-mă, Doamne, de dușmani, că de prieteni mă feresc eu”[/COLOR]) și cel de-al doilea, oferit lui Victoraș ca o alternativă mult mai bună ([COLOR=blue]“ferește-te tu de prieteni, că de dușmani te feresc Eu”[/COLOR]) este rugat să o semnaleze. Dacă nu, nici eu n-am s-o fac, pentru că oricum mă depășește. Când am să pot, am s-o fac. Mă gândesc acum la un cuvânt de duh adresat lui Irineu Bistriceanul:
[COLOR=blue]“[…]îți spun o vorbă înțeleaptă, care spune așa: [/COLOR][COLOR=red]Ferește-mă Doamne de prieteni, că de dușmani mă feresc eu[/COLOR][COLOR=blue]”. [/COLOR][COLOR=blue] Dar mai spun odată vorba asta înțeleaptă, ca să-ți fie spre înțelegere, și iată ce-ți spun: ferește-te tu de prieteni, că de dușmani te feresc Eu. Amin.”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 3/16 ianuarie 1990)

11.copied without permission from:
http://www.noul-ierusalim.ro/1990.pdf page 414,colomn 1, paragraph 1

Rămâne de văzut care dintre cele două vorbe de duh (una spusă în ianuarie, și cealaltă în martie) este “mai înțeleaptă” decât cealaltă, căci par a se bătea cap în cap. Puse una lângă alta, par mai degrabă spuse la beție.
După ce face o incursiune prin istorie, arătând ce bine îi mergea lui Ștefan cel Mare pe când primea binecuvântări de la Daniil Sihastrul, “Dumnezeul” de la Pucioasa trece frontal la subiect: regele Mihai trebuie urgent re-instalat pe tron. Și nu va încăpea nici o împotrivire la acest “plan ceresc”:

[COLOR=blue]“ Iată, îl voi așeza pe cel binecuvântat de Mine, că el este de la Mine, el este proorocit prin proorocii care au avut cuvânt de la Mine. Îl voi așeza cu brațul Meu cel tare, că de la el și până astăzi nici un mai-mare stătător care a stat peste acest neam nu a mai avut ungerea de la Dumnezeu. Eu nu pot desființa cele proorocite, căci Duhul Meu lucrează și vestește și împlinește în toată vremea.” ( [/COLOR]fragment din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa”, datat 9/22 martie 1991, sublin.ns.[COLOR=blue])[/COLOR]

12.copied without permission from:
http://www.noul-ierusalim.ro/1991.pdf page 436,colomn 2, paragraph 1

E de neînțeles însă de ce, dacă “Dumnezeul” de la Noul Ierusalim-Pucioasa avea brațul atât de tare, mai avea nevoie și de ajutorul lui Victoraș, care s-a văzut cât de fragil a fost ca om, ca toți oamenii de altfel, odată cu trecerea vremii. Și este de neînțeles de ce acele faimoase proorocii despre așezarea pe tron a regelui Mihai, la care se face aici referință, nu s-au împlinit niciodată. Și mai ales, este de neînțeles de ce aceste promisiuni bombastice făcute chiar de către “Dumnezeul” de la Pucioasa nu s-au mai împlinit; doar dacă nu cumva era un “Dumnezeu” mincinos, ca și “proorociile”amintite de el, de altfel.
În schimb, o adevărată beție a izbânzii se revarsă în valurile imaginației:

[COLOR=blue]“ Nu te teme, că vei călca peste tot dușmanul Meu și peste tot dușmanul tău și va curge veninul și se va risipi în întuneric, iar Eu voi face lumină, și va fi lumină. Să nu folosești îndoiala întru Mine, căci îndoiala înjumătățește biruința creștinului. Fii viteaz, căci ești fiu adevărat, din pământul acestui neam, ești suflet din sufletul cel viu și viteaz al acestui neam. Fii statornic cu Mine, că tu ai nevoie de multă ocrotire.” ( [/COLOR]fragment din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa”, datat 9/22 martie 1991, sublin.ns.[COLOR=blue])[/COLOR]

13.copied without permission from:
http://www.noul-ierusalim.ro/1991.pdf page 436,colomn 2, paragraph 2

Victoraș este așadar invitat să fie un adept fără șovăire și fără îndoială al Noului Ierusalim, moment în care i se strecoară și presupuse amenințări din afară, motiv serios ca să ceară de la “Dumnezeul” de la Pucioasa să-i dea “[COLOR=blue]multă ocrotire[/COLOR]”:

[COLOR=blue]“ Cei ce vor să robească sub stăpânirea lor acest neam, aceia nu te iubesc, și vor să nu mai fii. Le este teamă de tine, căci Eu am pus în tine de la Mine. Le este teamă că le vei zdrobi puterea lor, dar nu te teme tu. Mirul binecuvântărilor să facă din tine un fiu al minunilor, și minunile acelea să fie spre dezrobirea și pacea și liniștea acestui pământ al acestui neam.” ( [/COLOR]fragment din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa”, datat 9/22 martie 1991, sublin.ns.[COLOR=blue])[/COLOR]
14.copied without permission from:

Parcă suna mai bine[COLOR=blue] “liniștea acestui neam al acestui pământ” [/COLOR]decât[COLOR=blue] “liniștea acestui pământ al acestui neam”[/COLOR], dar e dreptul autorului să se exprime așa cum vrea și așa cum poate.
Victoraș este avertizat apoi că n-are loc de-ntors: “Dumnezeul “de la Pucioasa va lucra cu o așa mare putere, încât Victoraș va fi doar un executant obedient la ordinele lui. Totodată, se stabilește și un om de legătură, prin care Victoraș va trebui să primească ordine și să transmită sfaturi dinspre și către liderii pucioși:

[COLOR=blue]“ Voi lucra cu putere, ca să te am credincios planului Meu din zilele acestea, și își voi arăta, ca să știi că sunt cu tine și că te ocrotesc. Stai aproape cu inima și cu sfatul de cel care l-am trimis spre tine ca să te vestească de la Mine. Stai cu el mereu aproape. Fă-ți timp să stai cu el în sfat și cere-i pâinea cea vie, căci Eu sunt pâinea care se coboară din cer și care dă viață. Eu sunt viața făpturii Mele. Iată postul sfintelor Paști, al sfintei și de viață făcătoare Învieri a Fiului lui Dumnezeu. Pregătește-te cu post, și ia apoi Trupul și Sângele Meu, ca să intru cu ființa Mea în tine, mai-marele oastei României Mele.” ( [/COLOR]fragment din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa”, datat 9/22 martie 1991, sublin.ns.[COLOR=blue])[/COLOR]

15.copied without permission from: