Draga Antonia chiar daca P.S Galaction a binecuvantat aceea carte nu inseamna ca e buna,desi marea majoritate sunt bune.El nu are timp sa le citeasca cap coada pe toate si din moment ce a vazut dansul ca este scrisa de un preot ortodox si ca pare bine ce scrie a aprobat-o.Eu am acasa o carte scrisa cu binecuvantarea P.S Galaction si este ecumenista.Tocmai pt ca pare buna la inceput dar daca stai sa o citesti cap coada gasesti multe scrieri ecumeniste.Cartea se cheama "Rsicul de a fi ortodox" poti sa o cauti si sa citesti si ai sa te convingi.
Acum revenind la parintele Nicu,iata doua din multele marturii despre "minunile" parintelui de la cei care l-au cunoscut:
[COLOR=darkred],,Aflându-se pe un munte înalt, însoțit de fratele N și sora S., Părintele a călătorit cu ei pur și simplu pe calea aerului! A luat-o pe panta cea mai abruptă și în câteva secunde au fost cu toții la poalele muntelui. (S. și F., Buzău)”[/COLOR]
[COLOR=darkred]„De Paște, la Gresia, 30 de persoane au mâncat dintr-un singur pește. Părintele l-a înmulțit astfel încât fiecare a primit câte o bucată mare.” (Sora R., București)[/COLOR]
Iata ce zice Parintele Cleopa(citeste cu atentie pana la capat te rog si unde vezi scris cu rosu se face referire exacta la practicile parintelui Gabriel):
Deci sa nu credeti in descantece, in tot felul de vraji, in cei ce cauta in bobi, in cafea, in palma; cei ce sting carbuni, cei care deschid carti sfinte, cei care descanta cu numele lui Hristos si pomenesc sfintii. Toti sunt impotriva lui Hristos ! Toti sunt in slujba satanei !
[COLOR=darkred]Nici o vedenie sa nu primiti. O vedenie care-i de la Dumnezeu, v-am spus ca nu se supara Dumnezeu daca nu o primesti, ca El stie ca tu te temi sa nu primesti lup in loc de pastor.[/COLOR]
Vedenia, stiti care este ? Ai auzit care-i vedenia noastra ? Care o spune Sfantul Efrem Sirul :
Asa, Doamne, imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad pacatele mele, sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti !
Si iarasi ceea ce spune Duhul Sfant prin Proorocul David :
Ca faradelegea mea eu o cunosc si pacatul meu, inaintea mea este pururea ( Psalm 50, 4 ).
Sa ne vedem pacatele, nu vedenii. Ca Sfantul Isaac Sirul spune :
De mii de ori mai fericit este cel ce-si vede pacatele, decat cel ce vede vedenii; ca vedeniile pot fi draci si te duc la pieire vremelnic si vesnic.
Sa ne vedem pacatele noastre, sa petrecem in smerenia mintii si a inimii si sa nu ne socotim vrednici ca putem vedea vedenii, ca asta este cea mai mare mandrie si cutezanta.
Daca de pe acum crezi in vedenii, cand va veni Antihrist, ce-ai sa faci atunci ? Ca spune la II Tesaloniceni, cap. 9, despre venirea lui Antihrist :
a carui venire este intru toata puterea satanei, [COLOR=darkred]facand semne si minuni mari, de va putea sa insele si pe cei alesi[/COLOR][COLOR=darkred].[/COLOR]
Sfantul Andrei al Cezareei, in talcuirea Apocalipsei, spune : " [COLOR=darkred]Cand vor veni ucenicii lui Antihrist, vor face pe femei si barbati sa zboare pe sus[/COLOR] ".
Ai sa vezi tu atunci ! [COLOR=darkred]Cand vei vedea ca din paie uscate de grau iti face paine proaspata si, din vita uscata de vie, iti face sa curga vinul cel mai bun.[/COLOR]
Inca odata sa vezi asemanarea mai clar:
[COLOR=#8b0000],,Aflându-se pe un munte înalt, însoțit de fratele N și sora S., Părintele a călătorit cu ei pur și simplu pe calea aerului! A luat-o pe panta cea mai abruptă și în câteva secunde au fost cu toții la poalele muntelui. (S. și F., Buzău)”[/COLOR]
[COLOR=#8b0000][/COLOR]
Sfantul Andrei al Cezareei, in talcuirea Apocalipsei, spune : " [COLOR=darkred]Cand vor veni [COLOR=red]ucenicii[/COLOR] lui Antihrist, vor face pe femei si barbati sa zboare pe sus[/COLOR] ".
[COLOR=#8b0000]„De Paște, la Gresia, 30 de persoane au mâncat dintr-un singur pește. Părintele l-a înmulțit astfel încât fiecare a primit câte o bucată mare.” (Sora R., București)[/COLOR]
[COLOR=#8b0000][/COLOR]
Ai sa vezi tu atunci ! [COLOR=darkred]Cand vei vedea ca din paie uscate de grau iti face paine proaspata si, din vita uscata de vie, iti face sa curga vinul cel mai bun.[/COLOR]
[COLOR=#8b0000][/COLOR]
[COLOR=black]Inca ti se pare greu de crezut?Am sa continui:[/COLOR]
Vor face [COLOR=darkred]multe minuni[/COLOR] cu puterea satanei, incat cei care [COLOR=darkred]nu sunt intemeiati in credinta[/COLOR] vor zice : " Mai, astia sunt de la Dumnezeu !"
Una din multele minuni facute de Gabriel Nicu:
[COLOR=darkred]„În ziua de Rusalii 2004 slujea Sfântul Maslu afară și niște nori furioși prevesteau începerea ploii. Părintele a ridicat mâna dreaptă spre cer și o mișca încet din stânga spre dreapta, în timp ce rostea o rugăciune, și în ziua aceea n-a mai plouat.” (Sora R., București)[/COLOR]
Nici Noe nu a putut opri potopul si il opreste parintele Gabriel Nicu?
Cel ce a oprit ploaia a fost Sf Proroc Ilie si de atunci nici unul si acest parinte ar fi al doilea?Hai sa continuam:
Luati aminte ! [COLOR=darkred]Sa nu credeti in proorocii mincinosi, ca fac minuni cu puterea satanei si pe cei slabi in credinta o sa-i insele.[/COLOR] Ei lucreaza cu satana, iar noi suntem cu Hristos ! Atunci ce-ai sa faci, daca incepi a crede de pe acum in vraji, in descantece si in ghicitorii de tot felul ?
Eu umblu prin credinta, [COLOR=darkred]nu prin vedere.[/COLOR] Asa ne invata Biserica in Simbolul Credintei. [COLOR=darkred]N-am nevoie sa vad[/COLOR]. Ca zice Hristos :
[COLOR=darkred]Fericiti cei ce n-au vazut[/COLOR], si au crezut ! ( Ioan 20, 29 ). Asa este.
Toti cei care cred in acest parinte cred pentru ca facea multe minuni VIZIBILE ca:
[COLOR=darkred],,Într-o vară, sătenii din Borănești asistau neputincioși la pagubele pricinuite de secetă. Deodată s-a format un norișor și toți au crezut că în sfârșit va ploua. Mare le-a fost uimirea când au văzut că a plouat numai în grădina Părintelui.” (Sora A., București)[/COLOR]
[COLOR=#8b0000][/COLOR]
[COLOR=black]A plouat numai in gradina lui desi seceta producea pagube si celorlalti sateni.Adica uitati,la mine ploua ca-s "sfant" si la voi nu,asa hai sa-mi slujiti mie ca uite ce minuni fac![/COLOR]
Alta minune:
,,Mergeam de mai mult timp la Părintele Gabriel, fiindcă eram atras de frumusețea predicilor Sfinției Sale, de glasul îngeresc cu care cânta, de înalta ținută morală și de acel paraclis modest în care, deși stăteam cu picioarele direct pe pământ, mă simțeam parcă mai aproape de cer.
[COLOR=red]Îmi doream să trăiesc, însă, și eu o minune.[/COLOR][COLOR=black]....... "[/COLOR]
Ce ne spune acest marturisitor?Ca isi dorea sa traisca si el o minune,ce treaba are credinta orotdoxa cu minunile,ma repet acum dar iata ce zice Parintele Cleopa:
Eu umblu prin credinta, [COLOR=darkred]nu prin vedere.[/COLOR] Asa ne invata Biserica in Simbolul Credintei. [COLOR=darkred]N-am nevoie sa vad[/COLOR]. Ca zice Hristos :
[COLOR=darkred]Fericiti cei ce n-au vazut[/COLOR], si au crezut ! ( Ioan 20, 29 ). Asa este.
O alta minune:
[COLOR=darkred]„Într-o seară niște oameni răi au închis porțile cu lanțuri și lacăte, iar eu și Părintele trebuia să ieșim cu stupii. Când am mers să văd cum s-ar putea deschide, lacătele au căzut ca și cum ar fi fost prinse cu niște fire de sârmă subțire.” (Fratele I., Slatina)[/COLOR]
[COLOR=#8b0000][/COLOR]
[COLOR=black]Asta se cheama vrajitorie curata.Spune-mi Antonia ce legatura are aceasta minune cu credinta ortodoxa?[/COLOR]
Citat:
"Sustine-l cu pace pe parintele Iustin, dar nu in aceasta problema! Aici a gresit binecuvantatul. Si n-o spun eu, ci o spun doi pustnici mai in varsta decat dumnealui. Asta e! Se mai intampla... "
|
Parintele Iustin nu are nevoie sa faca minuni ca sa creada lumea in el,nu e vanzator de iluzii si tricuri ieftine,din contra sta treaz si nopatea si ziua,doarme foarte putin si mananca la fel de putin.Ziua primeste vizitatori iar noaptea se roaga,un om cu adevarat smerit si credincios.
Sper sa fi inteles ceva din ce ti-am scris,si asta pentru ca vreau sa te ajut,Doamne ajuta!