Subiect: Povesti cu talc
View Single Post
Vechi 04.02.2009, 09:38:44
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

[COLOR=#008000][SIZE=3]Fereastra sufletului[/SIZE]

O familie a primit moștenire o casă într-un cartier foarte liniștit. Înainte de a se muta, mama, tatăl și fiica lor mergeau câteva ore în fiecare zi pentru a scoate din casă lucrurile vechi, pentru a face curățenie și a pregăti cât mai bine noua locuință.

În prima dimineață, când au ajuns în casă, fiica a observat, privind pe fereastră, o femeie în vârsta care își întindea hainele abia spălate, la soare.

- Mamă, zise fiica, privește ce haine murdare întinde vecina noastră la soare! Eu știu să spăl mult mai bine decât ea! Nu o fi știind să spele sau poate n-a auzit de săpun și detergenți… Îmi vine să mă duc să-i spun, s-o învăț să spele...

Mama a privit la femeia în vârstă care își întindea rufele, a privit apoi la fiica ei și n-a spus nici un cuvânt.

Și așa, la fiecare două sau trei zile fiica repeta observațiile și se amuza pentru aceasta, în timp ce vecina își întindea rufele la soare.

După vreo lună, fiica a rămas surprinsă văzând că vecina sa întindea pe sârmă cearceafuri mult mai curate, așa ca i-a spus mamei sale:

- Privește, mamă, vecina a învățat să spele rufele, cu toate că n-am avut timp să trec pe la ea ca s-o învăț să spele!

Mama s-a uitat zâmbind la ea și i-a răspuns:

- Nu, draga mea, astăzi am reușit să vin ceva mai devreme decât tine și am spălat geamurile casei noastre! De aceea se văd rufele vecinei noastre mult mai curate…

[/COLOR][COLOR=#008000]Și în viață se întâmplă de multe ori la fel… Totul depinde de cât de curată este fereastra sufletului nostru, cea prin care observăm faptele celorlalți.

Înainte de a critica, bine ar fi să ne uităm la noi înșine și să ne curățăm sufletul pentru a putea vedea clar ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Atunci vom reuși să vedem și curățenia sufletească a celorlalți, chiar daca ei nu sunt niciodată perfecți…

Sursa: [/COLOR][COLOR=#800080]http://www.popasduhovnicesc.ro/[/COLOR][COLOR=#008000]

"Nu judecați, ca sa nu fiți judecați. Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura"
Matei 7, 1-2 [/COLOR]