View Single Post
Vechi 04.02.2009, 10:07:37
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Eu am cerut raspuns la expresia "pe noi insine si unii pe altii", nu la ceea ce urmeaza. Se pare ca este o metafora sau chiar doua, o exprimare foarte compacta a ceva ce caut inca sa inteleg.
Frate sa iti dau un exemplu:
Stalin cand prigonea crestinii le spunea: "Voi nu vedeti ca chiar Scriptura voastra spune ca <Nu este Dumnezeu!>" ce facea el? Se legase de Psalmul 13,1 "A zis cel nebun in inima sa: Nu este Dumnezeu!" el nu mai lua ce este inainte ci NUMAI ce este dupa! Evident ca era pe placul lui... nu vroia sa se recunoasca "nebun"!

Am dat acest exemplu fara vreo aluzie la fratia ta, dar ca sa poti intelege un citat din Sf.Scriptura, sau o zicere din Sf.Liturghie sau din oricare slujba din Cult, trebuie sa iei CONTEXTUL in care se spune el! Trebuie sa vezi in ve imprejurare s-a spus, ce este inainte de acel text si ce este dupa! Altfel luand ca .... Stalin.... intelegem ERONAT si spre vatamarea sufletului!

Deci toate sunt legate prin conjunctia "si": pe NOI insine [COLOR=red]si[/COLOR] UNII pe ALTII [COLOR=red]si[/COLOR] TOATA viata noastra, lui HRISTOS-Dumnezeu sa o DAM"!
Ca sa poti sa ii dai si pe altii lui Dumnezeu TREBUIE SA TE DARUIESTI MAI INTAI PE TINE INSUTI lui Dumnezeu! Daruindu-ne lui Dumnezeu ne facem ca si EL, asemanatori LUI, si devenim plini de iubire atat fata de El cat si fata de SEMENI! Si in IUBIREA asta, NU POTI FI EGOIST, ci incepi sa ii aduci si pe altii la DUmnezeu sa se BUCURE impreuna cu tine in Imparatia Sa!!! La Sf.Liturghie, la Sfanta Jertfa toti suntem UN SUFLET, o inima, o credinta si o BISERICA, trebuie sa ne sustinem reciproc, si sa aflam odihna si linistea, unul in celalalt, dupa indemnul Apostolului Pavel "spre intarire si mangaiere" (Rom1,11)!

Daca nici acum nu ai inteles, te rog frumos sa ma ierti!!!
Reply With Quote