Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Pastreaza cronologia si nu mai fi obsedat de inviere care mai la urma.Daca ar fi asa cum spui tu, Hristos nu l-ar mai fi strigat pe Lazar sa vina afara, ci i-ar fi suflat suflare de viata ca la Facere. Cum putea Hristos sa-l strige pe Lazar care era mort daca sufletul lui n-ar fi fost viu? Pe cine a strigat Hristos cu numele Lazar daca asa cum eronat sustineti voi, si trupul si sufletul lui Lazar erau moarte? La fel si la invierea fiicei lui Iair si la fiul vaduvei.
|
Ce cronologie sa pastrez? Adica, sa las invierea la urma de tot (si sa vad de "suflete nemuritoare").
Eu nu am spus niciodata ca, la moartea omului, totul dispare (si trupul si duhul de viata). Am arat doar ceea ce spune Sfanta Scriptura. La moarte, omul devine ceea ce a fost inainte de a primi viata:
"trupul se intoarce in tarana, iar duhul la Dumnezeu, care l-a dat" (Eclesiastil 12:7). Dar, cand acestea sunt separate, nu exista o stare constienta. Mortii nu comunica cu Dumnezeu (cu atat mai putin, cu noi oamenii).
"Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine, si cine te va lauda in locuinta mortilor?"(Psalmul 6:5),
"Nu mortii lauda pe Domnul"(Psalmul 115:17), etc.
In cazul invierii, duhul de viata (nu vre-o forma spirituala constienta), se intoarce in trupul mort. La invierea ficei lui Iair se spune ca: "
duhul ei s-a intors in ea, iar fata s-a sculat numaidecat" (Luca 8:55).
Dvs. va cramponati de faptul ca Domnul Iisus Hristos a strigat ceva sau pe cineva, cand au fost inviati Lazar si fiica lui Iair. Unde este intelegerea duhovniceasca despre care tot vorbiti? Credeti ca Domnul Iisus Hristos comunica cu duhurile mortilor? Mare pacat. Invierea unui om este ca o recreere a lui. Si Dumnezeu face aceasta prin puterea Cuvantului Sau, fara sa fie nevoit sa comunice cu cineva. Spre slava Tatalui a rostit Domnul Iisus Hristos acele cuvinte, ca sa se vada puterea lui Dumnezeu (nu faptul ca "sufletul nemuritor" bantuia prin preajma si a auzit cuvintele Mantuitorului).