Citat:
În prealabil postat de vasinec
Credinciosul a inviat de pe acum. Aceasta este ideea in jurul careia v-ati construit teoria. Cred ca faceti o confuzie intre trairea in Hristos si mostenirea vietii vesnice (care este o nadejde puternica - gasiti cuvantul "nadejde" de vre-o 65 ori, in Noul Testament, de multe ori fiind folosit cu referire la invierea din morti si mostenirea vietii vesnice).
Sfintii Apostoli nu au spus niciodata ca deja au inviat pentru viata vesnica. Dimpotriva, ei stiau ca vor muri si credeau cu putere in invierea din moarte.
"...trebuie sa murim; pentru ca sa ne punem increderea nu in noi insine, ci in Dumnezeu care inviaza mortii" (Apostolul Pavel -2 Corinteni 1:9,10)
"din pricina nadejdii in invierea mortilor sunt dat in judecata" ( Apostolul Pavel in Fapte 23:6)
In alta ordine de idei, vreau sa va dau o veste trista (pentru cei care cred la fel ca dvs.). Moartea nu a fost biruita. Ne-o spune Sfantul Apostol Pavel, intr-un fragment profetic. Urmeaza a fi biruita deplin. Aceasta se va intampla la revenirea Domnului Iisus Hristos si invierea credinciosilor. Pana atunci... murim cum s-a murit si pana acum.
"[COLOR=deepskyblue]Cand[/COLOR] trupul acesta supus putrezirii se va imbraca in neputrezire si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, [COLOR=deepskyblue]atunci se va implini[/COLOR] cuvantul care este scris :"Moartea a fost inghitita de biruinta. Unde iti este biruinta moarte? Unde iti este boldul , moarte?"(1 Corinteni 15: 54,55).
Apostolul Pavel face referire la ziua revenirii Domnului Iisus Hristos, cand credinciosii care au murit vor invia nesupusi putrezirii si vor primi, impreuna cu credinciosii in viata, mostenirea vietii vesnice (1 Tesaloniceni 4:14-17). Si, in continuare, Sfantul Apostol spune:
"Mangaiati-va dar unii pe altii cu aceste cuvinte" (vers. 18) Nu cu filozofii, intitulate "interpretari duhovnicesti", despre "sufletul nemuritor" sau invieri inchipuite.
|
Eu ziceam despre inviere mai sus in sensul de nastere din nou sau de ridicarea din moartea pacatelor si a patimilor care-l subjugau pe omul cel vechi. Sa nu intelegi ca asta inseamna automat mantuirea orice ar fi dupa aia, caci se poate cadea oricand in pacat, cum se si intampla zilnic cu fiecare dintre noi; si noi avem acea nadejde de care vorbesti tu, care alaturi de credinta si de dragoste sunt conditiile necesare mantuirii...
Daca tu nu crezi ca moartea a fost deja biruita de Hristos prin jertfa sa pe Cruce, atunci credinta ta este total diferita de cea ortodoxa si... asta e foarte grav dupa parerea mea. La sfarsitul lumii (de notat, sfarsitul raului, nu distrugerea lumii), Hristos va birui raul, fortele malefice ale intunericului si atunci moartea nu va mai avea sens, moartea cum o stim noi nu va mai fi de fapt! In acest fel inteleg eu ca moartea va fi inghitita de biruinta, total, prin desfiintarea ei.
Nu ne mai aduce vesti proaste, noi le preferam pe cele bune! :)