View Single Post
Vechi 04.02.2009, 12:44:11
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
La Cruce, Domnul Iisus Hristos ne-a oferit mijlocul prin care moartea poate fi biruita. Este un dar de nepretuit (doar pentru cei ce-L primesc). Altfel eram sortiti mortii cu totii (vorbesc de moartea a doua, care este plata pacatului si din care nu mai exista posibilitatea invierii). Biruinta noastra finala asupra mortii, va avea loc la INVIERE. Pana atunci suntem muritori. Sau nu vreti sa recunoasteti asta.
Da, exista cele doua morti, corect, numai ca sunt doua concepte total diferite. Prima moarte pentru un sfant este un moment de sarbatoare, trecerea la starea de fericire, pe cand pentru un pacatos inseamna despartirea de Dumnezeu. Hristos schimba tragismul mortii cea dintai (care i-a despartit pana si pe dreptii VT de Dumnezeu) in bucuria mantuirii, a invierii noastre si a revenirii Acasa, la Hristos. Probabil ca pentru tine moartea dintai este anihilarea completa a omului care va dura pana la Judecata de Apoi generala, nu?

PS: Daca gresesc, sa ma corecteze cei care se pricep mai bine la teologia ortodoxa.

Ascultați Noul Testament ortodox online.