View Single Post
Vechi 04.02.2009, 13:18:18
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Am văzut că ai evidențiat cu roșu cuvintele:
[COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=red]cu condiția ca acestea să fie conforme bunelor uzanțe, să nu contravină exploatării normale a operei și să nu îl prejudicieze pe autor sau pe titularii drepturilor de exploatare[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR]Adică, vorba proverbului: "Bate șaua, ca să priceapă iapa." (adică eu). Și am priceput că ți se pare că ai impresia că s-ar putea ca eu să nu fi ținut cont de aceste condiții. Păi, să le luăm la rând, să vedem dacă-i așa:
1. [COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=red]cu condiția ca acestea să fie conforme bunelor uzanțe,[/COLOR][/SIZE][/COLOR]
Uzanță înseamnă : practică uzuală, regulă, obicei statornicit. Bunele uzanțe ar fi deci "bunele obiceiuri statornicite", deci reproducerea (gratuită, și fără consimțământ din partea autorului) a unor citate trebuie să se facă fără să se aducă vreo atingere conținutului, pentru a nu i se deforma sensul lui inițial. Dimpotrivă, o rea uzanță ar presupune schimbarea intenționată și cu interes a unei virgule, a unor litere sau a unor cuvinte, citarea trunchiată - care ascunde părți relevante din text, citarea scoasă din context, care ascunde de asemenea înțelesul global al materialului din care s-a extras citatul.
Te asigur că în blogurile suspendate n-a fost niciodată vorba de așa ceva. Citatele au fost reproduse cu cea mai mare grijă, s-a precizat de fiecare dată sursa de unde provin, iar atunci când s-au făcut unele sublinieri, s-a specificat de fiecare dată că ele nu aparțin autorului, ci celui care comentează citatul respectiv.
2.[COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=red]să nu contravină exploatării normale a operei [/COLOR][/SIZE][/COLOR]
Exploatarea normală a operei n-a fost stânjenită cu nimic. Lor nu le-a "picat" nimeni site-ul din care au fost extrase citatele, deși ar fi putut s-o facă oricând, fără să mai ceară voie, în prealabil, de la Wordpress .
3. [COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=red]și să nu îl prejudicieze pe autor sau pe titularii drepturilor de exploatare[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR]Nimeni nu le-a lezat cu ceva drepturile de exploatare, nu le-a pretins și nu le-a sustras vreun avantaj material sau bănesc, care li s-ar fi cuvenit în calitate de autori. Numai că aici ei se contrazic: Când e vorba de creație, pretind că autorul e Dumnezeu. Când e vorba de culegerea roadelor acestei creații, ei pretind că autor este ba "Fundația", ba "S.R.L."-ul, ba niște "administratori" care se cred Menegeri.
bune uzantze, inseamna buna credintza, le foloseshti cu buna credintza, deci nu le batjocoreshti caci asta este cu rea credintza, caci critica cu rea credintza aia nu e critica ci e compromitere, fabricare de dosar, CENZURA

exploatarea normala inseamna ca sa nu fure roadele ce s-ar cuveni altora, prin tactici mediatice, cum fac jurnalishtii, ei mereu trag semnale de alarma, dar uita sa plateasca vre-o despagubire daca au calcat straturile in picioare, ori daunele morale ca au facut publice nishte lucruri fara consimtzamant... deci exploatarea normala este tot cu buna credintza, shi nu cu viclenie ca am prins hotzul shi acum scotzindu-i ochii ma umplu de bani, shi de faima... ca doar trebuia sa-tzi dai seama ca hotzul ala era Dumnezeu, shi nu furul cel rau, iar ochii n-ai cum sa-i scotzi fiindca e clar ca tu n-ai ochi buni, deci eshti orb... shi daca nu vrei sa orbeshti shi la ceilaltzi ochi, se cuvine sa cam incetezi prigoana... shi nu sa cautzi sa te aratzi sfintzishor shi ca tot ei sunt de vina, ca ii gaseshti dumneata mereu tot pe ie shi mincinoshi shi ca ar dori ei cenzura... Poi cat de invartoshata sa fie inima omului ca sa te creada?

shi tzi-am spus, ca persoana juridica, in numele ei s-au facut cererile respective, iar titularii, Autorul este Dumnezeu cu oamenii, iar cei ce nu cred macar sa nu incurce, caci cu cei credincioshi pana la sfarshit ishi va duce Domnul planul Sau pana la capat... de a scoate aceasta Tzara din mocirla shi mushamalizare shi o va incorona ca pe o Regina... caci este aleasa Sa...

dumneata ai prea mult zel, eshti patimashe, dar totushi cum se poate sa nu vezi 60 ani de minciuna shi inca catziva care or sa mai vina din toate directziile inclusiv de la noi inshine shi sa-i confunzi mereu cu izvorul curat, senin shi plin de Lumina ce vine de sus? CUM reusheshti? shi pe cine tzi-ai pus in gand sa pacaleshti? sa fim noi totzi formatatzi complet de "oamenii de bine", de "responsabili ashtia patriotzi mai vechi ori mai noi"? sa fim noi totzi complet insensibili la Adevar? la chemare?

poi asha a zis sf Ioan Botezatorul: "va credetzi fiii lui Avraam in inimile voastre? poi shi din pietrele astea poate sa-shi ridice Dumnezeu fiii shi ficele Sale!", "eu nu sunt Acela care credetzi voi shi eu va botez cu apa spre iertarea pacatelor, dar dupa mine vine unul care este inaintea mea shi este mai mare ca shi mine, shi Acela este Cel care o sa va boteze cu Duh sfant shi cu foc, shi Caruia eu nu sunt vrednic sa-i dezleg ori sa-i cer sa-shi dezlege sireturile de la incaltzaminte (asha cum a cerut candva Arhanghelul Mihail lui Moise ori Lui Ioshua caci se aflau pe pamant sfant)"

deci ce este asha de uimitor? Ierusalimul cel Nou nu-L poate ridica Hristos-Duhul unde doreshte? nu-shi poate alege tzara shi locul pe care il doreshte? Nu-shi poate shlefui shi ridica fiii shi ficele din pietrele care le gaseshte ascultatoare shi iubitoare? Ce este atat de neverosimil? ca Romania este Israelul cel NOU? ca orice creshtin este un roman (rob al mantuirii) shi israelit (rabdator in ispite ca un inger sfant)? caci cel ce primeshte Cuvantul Lui Dumnezeu n-are cum sa fie altfel, decat un Creshtin, un roman, un pui din Israelul cel Nou, Rumânia fara marigini... ca sa marturiseasca Ierusalimul Cel Nou in toata lumea, pe Dumnezeu prin viatza lor, ca sa fie el om shi fiu shi frate al Fiului OMului... slujitor al sfintei Treimi cu iubire de aproape, de omul cel pacatos, fratele sau creshtin ori necreshtin care a primit o mic de la omida shi palamida, caci lupta este cu duhul rau care te ridica shi te scoala sculishoara a duhului minciunii maririi de sine, ingamfat shi trufash shi mare shi foarte mare mincinos, un munhauzen, care mushamalizeaza cu tot felul de poveshti vanatoreshti toate cele ca sa nu mai shtim de unde venim, a cui suntem shi incotro ne ducem shi ce vrem de fapt.

(scuze pentru citatele inexacte, cam aproximative, din memoria mea reshapata)