View Single Post
Vechi 04.02.2009, 15:51:52
eea eea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.11.2007
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit

Imi pare rau sa o spun dar cea mai mare parte din vina o au crestinii,nu te pune nimeni pe tine sa cumperi la o inmormantare sute de prosoape si galeti sa dai la toate neamurile,sa faci niste colaci mari pe care sa-i dai tot la rude,sa dai gaina peste groapa sau sa spargi cana la iesirea mortului din casa sau zeci de coroane de flori care NU AJUTA SUFLETUL RAPOSATULUI CU NIMIC...ia mai bine sa faci o oala cu sarmale( dau un exemplu) si sa te duci la oameni care nu au deloc sau sa dai o haina unor oameni bolnavi pe care nu-i cerceteaza nimeni si mai ales sa mergi sa dai pomelnic la Sf. Liturghie..si cata bucurie o sa aiba raposatul..Nu cred ca vreun preot ar avea ceva impotriva...Si sa stiti ca raul vine de la oras catre tara nu invers...Eu va spun cazul sotului meu care a fost reclamat ptr ca a scos ,,obiceiurile din batrani" insa a reusit..dar vazand inmormantari in oras am observat ca tocmai aici se greseste cel mai mult...Eu nu vreau sa judec pe nimeni..si mai ales preotii dar noi suntem principalii vinovati ptr ca ascultam toate sfaturile rudelor care trec doar la Pasti la biserica in loc sa intrebam preotul cum e mai bine ptr sufletul adormitului nu ptr fala noastra..Iar daca preotii de mir nu va inspira incredere intrebati un preot monah..insa harul e acelasi..
Reply With Quote