discutiile fara duh de pace sunt de la diavol sau de la om
Sunt de parere ca Ionut-Florin vede lucrurile ok.
Cum am mai spus, este important ce facem la ultimul pas, nu la cei de pana atunci. Daca "cezarul" vrea buletine cu cip e ok, caci buletinele sunt ale lui, nu ale omului sau ale lui Dumnezeu. Eu personal nu simt ca posed un buletin in momentul de fata, cu toate ca am, cum avem toti. Asa nu voi simti nici daca are cip.
Insa daca "cezarul" vrea oameni cu cip, asta nu se poate, caci capodopera lui Dumnezeul, care este omul, nu poate fi reconstruit sau reprogramat. Caci stim ca cipul pe corp influenteaza libertatea omului.
"Sa dam cezarului cele ale cezarului si lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu!"
Si legat de atitudinea pe care trebuie sa o avem, este nevoie de multa blandete. Blandetea este semnul prezentei Sfantului Duh, nu lovirea cu argumente si numirea celuilalt frate (botezat si cu rugaciune) eretic.
Sa ne gandim daca Hristos este multumit de raspunsurile noastre. Un raspuns gresit, spus cu blandete si sincera cautare, e mai bun decat unul dat cu mandria cunoasterii adevarului si cu lipsa de blandete.
Sa-mi fie cu iertare, nu vreau sa supar pe nimeni. Astea sunt parerile mele, nu adevarul sau calea Bisericii. Vom vedea ce va face Biserica si ne vom tine dupa ea, ca una ce este urmatoare lui Hristos, care este "Calea, Adevarul si Viata."
|