La revolutie aveam 14 ani,dar imi amintesc aproape totul,atat cat puteam sa asimilez la acea varsta.Eram in postul Craciunului,era primul post care il tinusem in intregime,cam in acel an ma initiasem in acest sens.Ma mira foarte tare schimbarea de preturi,nefiind obisnuita cu acest lucru,iar la televizor auzeam deseori cuvantul PRIVATIZARE,cuvant strain romanilor pana atunci.Ma mandream foarte tare cu faptul ca reusisem sa-mi cumpar un pantalon si o fusta de blug,haine rare pe atunci,si tocmai iesise din scoli uniforma.Imediat am dat examen pentru treapta-ntai,era o avalansa de candidati,chiar se auzea ca se da foarte multa spaga si multe locuri sunt cumparate.
Lucrul care ma speria cel mai tare,au fost sirenele combinatului din orasul meu,care sunau destul de des pentru ca se presupunea ca existau persoane care vroiau sa atenteze,incercand sa-l arunce in aer.Stingeam luminile toate,in casa,si ne ascundeam asteptand sa se opreasca sirenele,sa vina linistea si sentimentul de siguranta.Foarte multe lucruri care s-au desfasurat ulterior revolutiei nu-mi amintesc,pentru ca am plecat de-acasa cativa ani si cand m-am intors erau peste tot dozatoare cu suc si inghetata.
|