View Single Post
Vechi 18.12.2006, 18:43:07
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cdiasimi
Si pana la urma, care e raspunsul concret la intrebarea mea? Nasii "problema" ... grea alegere. De fapt e vorba despre sora mea, care s-a casatorit acum zece ani si intre timp si-a schimbat religia. Din copilarie am avut aces vis (aceasta dorinta - ca sora mea sa-mi fie nasa). Si ea are unele retineri (datorita religiei), dar n-as vrea ca asa ceva sa ne desparta. Pana acum am primit doar raspunsuri pur teoretice (din punctul meu de vedere); insa, pana nu esti direct implicat in problema pe care o discuti ... nu-ti dai seama ce greu este!
Oricum, am amanat nunta pana in primavara! Poate pana atunci voi gasi o solutie ... nu stiu ce sa mai zic.
Revin cu cateva randuri, sper sa nu fie chiar foarte deranjante. Din raspunsul anterior se vede clar ca nu se poate ca sora ta sa fie nasa de cununie.

Legat de visul din copilarie de a o avea pe ea nasa, se poate implini daca ea revine la ortodoxie, impreuna cu sotul ei. Si nu o ortodoxie de eticheta, ci una de adevar, asa cum o avem de doua milenii pastrata si pentru a carei pastrare au murit atatia martiri. Oare de ce a lasat sora ta aceasta religie? A fost oare vreodata sora ta cu adevarat ortodoxa? Dar tu?

Spui ca "Si ea are unele retineri (datorita religiei), dar n-as vrea ca asa ceva sa ne desparta". Cred ca botezul ortodox pe care l-a avut sora ta micuta fiind si mirungerea care a pus pecetea harului Duhului Sfant, pe care le-a primit dupa traditia noastra sfanta, ii mai lucreaza in constiinta si o impiedica sa spuna DA la ceva ce in inima ei simte ca nu e OK. Slava Domnului, exista intoarcere! Problema e ca tu nu sesizezi asta, si te incapatanezi sa gasesti pe cineva care sa-ti spuna ca e posibil cand nu e. Asa ca mi se pare ca daca ea "si-a schimbat religia", tu esti departe de religia pe care spui ca o ai.

Deci daca "pana acum nu ai primit decat raspunsuri pur teoretice", eu cred ca au fost asa fiindca si tu ramaneai la o teorie ortodoxa, si aceea neaprofundata. Te invit la o traire ortodoxa autentica si atunci intrebarile de genul acesta nu-si vor mai avea locul, sensul, rostul.

Poate e momentul unei intoarceri reale, sincere si autentice catre Hristos, ca El sa fie Cel cautat sa binecuvinteze viata si legatura voastra si EL sa aiba rolul principal in Taina Cununiei...nu asa cum se intampla la pseudo-ortodocsi, EL sa fie numai un personaj secundar intr-o piesa de teatru in care rolul principal il au mirii si nasii.

Nu fii trista, mai bine sa stii adevarul acum decat sa traiesti o viata in minciuna.

Cu drag,
Elena

Reply With Quote