View Single Post
Vechi 04.02.2009, 19:05:33
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Mihai3 Vezi mesajul
mie mi se pare ca a raspuns Sf. Augustin destul de frumos la intrebarea asta, pe langa alti sfinti, eu nu inteleg ce nu-i in regula

Augustine

"Why, then, should we not believe that the Holy Spirit proceeds also from the Son, when he is the Spirit also of the Son? For if the Holy Spirit did not proceed from him, when he showed himself to his disciples after his resurrection he would not have breathed upon them, saying,
[COLOR=black][SIZE=3]'Receive the Holy Spirit'[/SIZE][/COLOR]
[John 20:22]. [COLOR=red]For what else did he signify by that breathing upon them except that the Holy Spirit proceeds also from him" [/COLOR](Homilies on John 99:8 [A.D. 417]).
O luam de la capat si spunem ca Sfintii Parinti sunt deasupra celor sapte Sinoadelor Ecumenice? Asta nu inseamna oare sa-i pui pe Sfintii Parinti deasupra lui Dumnezeu? Pare-mi-se ca o data recunoasteai suprematia absoluta a hotararilor Sfintelor Sinoade asupra scrierilor Sfintilor Parinti, caci altfel ar trebui sa mergem spre o alta cumplita erezie, cum ca Sfintii Parinti ar fi deasupra lui Dumnezeu, sa facem din Sfintii Parinti niste idoli absoluti, ridicati pe un piedestal deasupra Dumnezeirii Insesi. O data ce Sinodul Niceean a afirmat: "Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul Care din Tatal purcede, Cel ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit, Care a grait prin prooroci.", nu mai incerca sa modifici cu de la Papa sau de la tine putere aceasta hotarare sinodiceasca care a fost,este si va ramane vesnic neschimbabila. Iar daca-i vorba sa-i citezi pe Sfintii Parinti care sustin purcederea si de la Fiul a Duhului, de ce nu-i citezi si pe cei care sunt impotriva acestei purcederi, caci sunt mai multi decat cei ce o sustin?

R.