[COLOR=#008000]Cu mobilul la teatru!...
[/COLOR][COLOR=#008000]"Multă vreme n-am vrut să mai ies pe scenă", a spus Piersic, luni seară, înaintea spectacolului "Străini în noapte" care a deschis stagiunea din acest an a Operei Naționale din București, piesă de teatru care se joacă de aproape un an și jumătate în toată țara, cu casa închisă. "Credeam că e timpul să renunț la scenă, dar, de fapt, mi-am dat seama că am început să întineresc și nu mă pot despărți de ea". Piersic s-a adresat spectatorilor, în stilu-i cuceritor, confesându-i-se și, totodată, elegant și spiritual, venind cu o rugăminte de bun-simț legată de telefoanele mobile. "Am observat că în multe țări, printre care Ungaria – știți, eu am avut multă treabă cu poporul maghiar, dorind mereu să fiu deasupra lui – Polonia, Franța și multe altele, există un dispozitiv care blochează automat telefoanele mobile în momentul în care în sală intră spectatorii. Prima dată, continuă Piersic, s-a întâmplat acum o lună, când au început să sune telefoanele în sală, în timpul spectacolului nostru, și am văzut-o pe Emilia Popescu albindu-se la față. Nu a știut ce să mai facă. Acum două săptămâni, însă, la Constanța, cineva a răspuns la telefon în timp ce noi doi eram pe scenă și jucam". Impolitețea respectivului a fost cu atât mai mare cu cât individul se afla chiar în primul rând, iar Piersic nu numai că l-a auzit vorbind la telefon, dar l-a și văzut și a întrerupt, pentru câteva momente, spectacolul. "Am cerut să-mi dea mie telefonul. Mi l-a dat. «Alo, cine sunteți?», m-a întrebat o voce blondă. «Placido Domingo», i-am răspuns. «Haide domnule, eu vorbesc serios. Cine e la telefon? Eu vreau să vorbesc cu soțul meu». «Păi soțul dumneavoastră este la teatru». «La teatru?» «Da, și culmea, e cu o doamnă». «Dar cu cine vorbesc la telefon?»" «Dacă vă spun, nu o să credeți... cu Florin Piersic vorbiți, doamnă». «Vaaai, domnule Piersic, chiar dumneavoastră sunteți? Ce mai faceți?» «Doamnă, ce să fac, uite, sunt pe scenă și încerc joc o piesă»". Această întâmplare este reală, nu știm finalitatea poveștii dintre amanta, soția și românul a cărui nesimțire a fost transformată, cu mult umor, într-o mică scenetă de Florin Piersic, dar poate că de-acum înainte va intra în reflexul publicului român să-și țină telefoanele mobile închise pe parcursul unui spectacol, pentru că, altfel, va risca să se facă de râs, iar actorii să părăsească scena, așa cum s-a întâmplat, de câteva ori, și în situația "Străinilor în noapte", când Emilia Popescu și Florin Piersic chiar și-au întrerupt reprezentația.[/COLOR]