05.02.2009, 08:58:13
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 17.04.2006
|
|
[COLOR=green][SIZE=3]Povestea unei lumânări[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=green]E ora rugăciunii. M-ați aprins și vă uitați gânditori la mine... Parcă ați vrea să vă spun ceva. Ce să vă spun ? Simțiți bucurie în suflet ? [/COLOR]
[COLOR=green]În mod sigur eu mă bucur, pentru că am un sens numai când ard. Nu sunt tristă, chiar dacă arzând devin mai mică. De fapt eu am doar două posibilități:[/COLOR]
[COLOR=green]Prima, e să rămân întreagă. Asta ar însemna să rămân rece, să nu fiu aprinsă și atunci nu mă micșorez, dar nici nu-mi împlinesc rostul meu. [/COLOR]
[COLOR=green]A doua, ar fi să răspândesc lumină și căldură și prin asta să mă jertfesc, să mă dăruiesc chiar pe mine însumi... Asta e mult mai frumos decât sa rămân rece și fără rost. [/COLOR]
[COLOR=green]Si voi oamenii sunteți la fel. Când trăiți numai pentru voi, sunteți lumânarea neaprinsă, care nu și-a împlinit rostul. Dar dacă dăruiți lumina și căldura, atunci aveți un sens. Pentru asta trebuie să vă jertfiți, să dați ceva: dragostea, adevărul, bucuria, încrederea și toate sentimentele nobile pe care le purtați în inimă. Să nu vă temeți că deveniți mai mici... Asta e o iluzie. Înlăuntrul vostru e mereu lumină. Gândiți-vă, cu pace în suflet, că sunteți ca o lumânare aprinsă. [/COLOR]
[COLOR=green]Eu sunt numai o simplă lumânare aprinsă. Singură luminez mai puțin. Dar când suntem mai multe împreună, lumina și căldura sunt mult mai puternice. [/COLOR]
[COLOR=green]Și la voi oamenii e tot așa,împreună luminați mai mult...[/COLOR]
[COLOR=#93202c]http://www.popasduhovnicesc.ro/[/COLOR]