Vsovi, înțelege odată că pucioșii sunt Sectanți pentru că nu mai au nimic comun cu Biserica Ortodoxă Română:
- Nu-l recunosc pe patriarhul Daniel (nu-l pomenesc niciodată la slujbe, așa cum ar fi frumos și drept),
- nu-l recunosc nici pe episcopul Nifon al Târgoviștei, de care în mod normal ei trebui să asculte, fiind în eparhia lui d.p.d.v. teritorial,
- fac alte slujbe decât cele din biserica în care mergem noi,
- au o serie de învățături modificate, pe care le consideră un pas esențial spre sfințenie ( de exemplu, interdicția de a mânca măsline, sau de a mânca sărat, interdicția femeilor de a se urca la volanul mașinii, etc.). Dacă frăția ta consideri că a nu mânca măsline e un pas semnificativ pe calea mântuirii, poți de mâine să scoți măslinele din alimentația zilnică. Cine te poate opri? Poți să mănânci și nesărat, dacă vrei, pentru că Cuvântul lui Dumnezeu arată în mod sistematic și imperios că dacă mănânci sărat nu e bine, propria ta mântuire va fi periclitată. În caz că nu ai ceva chelie, poți să-ți lași părul mare ca pucioșii și apoi să-l împletești într-o (singură) coadă la spate. Deși, eu am văzut că unii au și câte două cozi, pe care și le răsucesc apoi pe cap, ca un turban. Dacă frăția ta crezi că și asta e de folos, n-ai decât să încerci, nu te costă nimic.
Acuma, încearcă să fii drept: faptul că eu dezvălui acum aceste lucruri, pe care ei le țin ascunse din toate puterile, înseamnă o răutate din partea mea? Ar fi trebuit să tac? Sau să mint, spunând altceva decât fac ei în realitate? Să spun că ei iubesc biserica strămoșească, în timp ce NICIUNUL dintre ei nu mai calcă prin biserică? Să spun că prețuiesc pe preoți, în timp ce ei îi consideră că au pecetea lui Antichrist? Paradoxul și durerea este că TOȚI pucioșii au fost botezați în această biserică, pe care ei acum o ponegresc. Vrei să fii alături de ei? Dar cine te poate opri?
|