sa continui inca un pic si gata...
6 Sfantul Apostol Pavel, dar si Petru sau confruntat cu diversi oameni care au inteles altfel viata cum sa o traiasca cu Dumnezeu prin Iisus Hristos de altfel. la evrei-crestini sa pus circumciziei mai trebuie facuta sau nu. dar la neevreii-crestini la astia trebuie pusa in aplicare aceat legamant sau nu. Raspunsul este simplu cum ai primit sa nu incalci ce ai primit. daca pt evrei trebuia circumcizie se facea daca pt un neevreu voia in afara de Botez si circumcizia(otional nu duce in Rai) o facea.(Faptele apostolilor cititi si aceasta carte minunata) invatam ceva din asta cred ca daca daca tu crezi ca ceva te mantuie (dar fara sa incalci ce este scris in scriptura ca sa iti usurezi viata) si trebuie facut fa-o dar daca constiinta ta spune ca este gresit nu o fa ca te duce la rau.
7 la inceput Dumenzeu la creat pe OM adica care se atinge Dumnezeu de el o fiinta superioara animalelor si fara pacat, cand acesta a cazut in pacat si sa despartit de Creator, Dumenzeu a ales sa se atinga de un Popor care al numit Israel ,de evrei , care sa se inchine DOMNULUI, si acesta cand si-a usurat cararea si Dumnezeu a aleas ca Mesia sa apara ca Eliberator pt ei si nu l-au acceptat, a aparut un nou un nume pt cei care se inchina lui Dumenzeu si acesta este CRESTIN, si pe acesta il avem pana vom ajunge sus in cer si vom primi un NUME NOU.
Concluzie iti dai seama ce esti si ce religie urmezi, poti sa spui sincer vorbind fara sa spui repede ca este o erezie, este exact tot ce am in Scriptura am postat pt ca oricine sa puna mana pe o Biblie orice fel de traducere nu conteaza ca este de BOR sau ca este din un stiu ce secol sau ca este de Dumitru Cornilescu, trebuie sa o citesti, ca sa vezi daca intamplarile care le-am scris-povestit pe scurt se afla in Biblie, poti sa spui ca cu religia pe care o urmezi fie ea oricare, de la Ortodox pana la ultimul dintr-o oarecare religie protestanta sau neo-protestanta, sau cum te-or numi unii secta, eretic, pocait, crestin cu fapta, sau cum oi fi tu nu te stiu sa spui ca tu esti pe cea mai buna cale... ca pana la urma credinta trebuie traita nu implinita...sau sa punem altceva inafara de Scriptura pt a ne usura viata religioasa... gandeste-te la urmatoare supozitie ca esti din alta religie decat cea pe care o ai, cum ai vedea tu lucrurile din frumosa ta religie... toate sunt bune... toate se afla in Scriptura .... sau cumva are ceva greseli la Dumnezeu nu merge cu gramada sau in spirit de turma, gandeste-te matematic daca plus cu ceva minus face minus, la noi in viata tot aceasi formula face plus, in loc sa ne vedem golul pe care il avem ne aducem ocara unii altora ca a mea este religia cea mai buna, sau ca a altuia. atat cat timp nu sa intors nimeni din morti sa ne spuna ce religie sa urmam ca aia ne duce in cer, nu putem sa ne pronuntam cu nimic... evreii pana la Fiul lui Dumnezeu, aveau doua religii, sau doua partide daca vreti sa le spunem pe romaneste, cea a saducheilor si cea a fariseilor, una dintre ele spunea de Venirea unui Mantuitor, dar partidele se facusera dupa viata sociala, noi ni le facem ca sa ne aflam in treaba...ne ascundem golul din suflet dupa religii, dar viata ta si a mea cum ramane cu Dumnezeu, tu si eu trebuie sa traiesc in EL, sa avem o viata personala cu EL... cand pleci de acasa si esti in POST si injuri sau tipi, te certi, nu vorbesti cu nimeni ca sa uitat urat la tine, sau furi la scoala (copiezi) sau la munca, si esti in POST (negru, de dulce, cum il vrei il numesti) atunci cum te numesti??? nu cumva un ne-ortodox, ne-catolic, ne-baptist, ne-penticostal, ne-adventist, ne-crestin dupa evanghelie, ne-protestant, ne-neo-protestant cum vrei tu dar sigur nu Crestin.
Stiti cum se spune un aluat mic strica toata plamadeala. prima oara uitate la barna din ochiul tau si apoi la stalpul din fata celuilalt ... am vazut pe acest forum toate chestile care nu mi-au venit sa cred ca pot sa vad asa ceva cum se injunghie pe la spate crestinii intre ei. unii spuneau ca sunt a lui sila, alti a lui barnaba, alti ai lui Petru, Pavel... si altii cred ca defapt ar trebuii sa fim ai lui Iisus.