Ideologia de la Noul Ierusalim-Pucioasa destramă din nou familiile ortodoxe
[COLOR=red]
[/COLOR] [COLOR=purple]Ideologia de la Noul Ierusalim-Pucioasa destramă din nou familiile ortodoxe[/COLOR][COLOR=purple](partea I)[/COLOR]
Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR]
( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )
...........................................
[COLOR=red]Notă: Acest material reprezintă selecțiuni preluate din articolul cu același nume de pe blogul noulierusalimnip.wordpress.com, înainte de suspendarea abuzivă a acestuia de către liderii pucioși, urmând ca acordul autoarei să se obțină ulterior[/COLOR]
Motto: “[COLOR=fuchsia]Așa încât nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă.[/COLOR]”[COLOR=fuchsia](Matei 19,6)[/COLOR]
Este binecunoscută de acum aversiunea pucioșilor față de căsătorie, pe care nu numai că nu o mai recunosc drept una dintre cele 7 Taine ale Bisericii, ci o ponegresc de-a dreptul, prezentând-o ca pe o formă instituționalizată de desfrânare. Consecințele sunt tragice: nu numai că tinerii creștini care provin din familiile pucioșilor sunt descurajați în a-și întemeia familii la rândul lor, dar și familiile existente sunt amenințate cu destrămarea.
Un asemenea caz (printre altele) este în prezent în desfășurare, depășind orice bariere ale timpului și ale spațiului. Cu acordul creștinei care a fost târâtă fără voie în această experiență nefericită, publicăm aici un schimb de scrisori purtat pe cale electronică din care se deduc dedesubturile distructive ale pucioșilor, pentru care familia nu mai reprezintă decît o frână în procesul de racolare a noilor adepți.
[COLOR=Blue]o rugaminte din Toronto
[/COLOR]
[COLOR=Blue]Buna ziua![/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Ma numesc Diana Mateescu si va scriu aceste randuri din Canada.[/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Indraznesc sa va spun sa sunt fericita ca in sfarsit cineva a rupt tacerea in privinta celor ce se intampla la noul ierusalim - pucioasa.[/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Va multumesc din suflet pt curajul pe care il aveti si pt misiunea pe care ati inceput-o. As vrea sa pot fi si eu de folos dar nu stiu in ce masura as putea aduce o contributie valida.[/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Acum 11 ani sotul meu, Mihai Mateescu, a fost introdus in lumea pucioasei prin intermediul unui individ pe care bine il cunoasteti: viorel ivan. [/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Au fost colegi se serviciu la Hobas Tub. In cele 2 luni cat au fost la training in Austria efectiv i-a spalat creierul lui Mihai. [/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Este incredibil cata putere distructiva a putut avea asa balbait cum este. Nu s-a multumit in a-si distruge doar propria familie.[/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Mihai timp de peste 3 ani a fost sub influenta celor de la pucioasa. Un dezastru pt familia noastra![/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Apoi in 2001 am emigrat in Canada iar eu am crezut ca a am reusit sa iesim cu bine din acele incercari.[/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Acum 2 luni eu am aflat de la preotul nostru duhovnic cum ca Mihai a reinnodat legatura cu viorel acum 2 ani dar a tinut corespondenta cu acest om drept un mare secret. [/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Adevarul iesind la iveala mi-a marturisit ca isi doreste iarasi sa se alature celor de acolo( versiuni diferite: ca a fost chemat acolo sau uneori dezmintea spunand ca doar este dorinta lui). A plecat de acasa acum cateva saptamani dar s-a reintors dupa cateva zile la rugamintile mele si ale fetitei noastre.[/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Adevarul este ca este doar fizic alaturi de noi dar sufleteste este undeva suspendat. Imi este foarte teama pt el si pt sufletul lui dar imi dau seama ca nu stiu cum sa fac sa il pot ajuta cu adevarat. In definitiv asta este rolul unei sotii: sa fie adevarat sprijin la nevoie, nu numai la bine.[/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Au reusit sa il convinga ca ei sunt singura cale spre Dumnezeu si ca altfel Dumnezeu nu il va primi la El nici pe el si nici pe toti cei din neamul lui, vii sau morti. Mihai este efectiv terorizat de ideea ca sfarsitul lumii este extrem de aproape si ca doar prin pucioasa are o sansa sa se mantuiasca. [/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Si pt asta este dispus sa renunte la legamantul solemn facut atunci cand ne-am casatorit religios. [/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]De curand a spus "Eu voi pleca, Dumnezeu va avea grija de ele".[/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Nici nu am cuvinte sa exprim magnitudinea implicatiilor sufletesti pt mine si fetita noastra Sabina.[/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Acum pt noi raul este deja facut dar ma sperie gandul ca poate mai sunt si altii in situatia mea si tacerea nu le va fi de nici un folos. As vrea sa ajut![/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]As dori din tot sufletul sa va pot contacta telefonic. Sper ca nu indraznesc prea mult. [/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Sunt multe de spus, multe de aflat pentru mine.[/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.[/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Cu toata stima si speranta,[/COLOR][COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=Blue]Diana[/COLOR]
…………………………………………………………………………………………………………………
[COLOR=DarkRed]
Dragă Diana,
Dacă te consolează asta, află că nu ești singura care este în pericol de a-și destrăma familia, în urma descoperirii "miracolului" de la Pucioasa. Zeci de familii au fost deja destrămate, altele așteaptă să le vină rândul. Multe tinere și-au părăsit familiile, soții, copiii, pentru a ajunge servitoare în "raiul" de la Pucioasa. Cunosc două femei tinere (paradoxal, le cheamă la fel pe amândouă: Valy) care și-au părăsit cu ani în urmă copilițe care erau de ținut în brațe. Femei nebune și mame denaturate! Și-au abandonat casele și copiii ca să mergă la Pucioasa, ca să spele pe jos hambarele pucioșilor. Nici Viorel Ivan nu face excepție, care a abandonat o soție frumoasă și două fetițe, una fiind încă în leagăn! Bineînțeles că nebunul a încercat mai întâi să le convertească pe toate la acest[/COLOR] [COLOR=#cc0000]islam al ortodoxiei [/COLOR][COLOR=DarkRed]care se numește Noul Ierusalim. Pe cea mică a apucat să o boteze Virginia, ca pe "sfânta" fondatoare a sectei de la Pucioasa. Viorel și-a vândut casa și a adus banii pucioșilor. Soția lui a făcut însă mare scandal, iar pucioșii au fost nevoiți să-i dea femeii alt apartament în schimb, pe care tocmai îl primiseră "cadou" de la o tânără care astăzi este și ea abandonată pe undeva, într-o obște la Fundeni, cu nervii la pământ și cu pastilele după ea.
Pentru tine prioritatea este să-l salvezi pe soțul tău. O poți face, dacă-i demonstrezi că totul la Pucioasa nu este decât o minciună parfumată. Arată-i blogul scris de mine și spune-i că aștept de la el orice interpelare, pe orice subiect, legat de Noul Ierusalim. Desigur că eu nu sunt Mafalda, să le știu pe toate. Dar știu suficient de multe ca să pot demonta orice minciună de-a pucioșilor. Puteți să-mi scrieți separat, sau amândoi, pe email sau prin comentarii direct pe blog.
Dacă vrei să îi ajuți și pe alții să înțeleagă mai bine ce îi așteaptă la Pucioasa, orice comentariu pe blogul noulierusalimnip e binevenit. Dacă vrei, poți să-l semnezi și cu alt nume, un pseudonim, până ce se normalizează relația ta cu Mihai. Altminteri, ar fi mai de folos dacă ai face public absolut orice ar putea să-i ajute pe alții, inclusiv aceste scrisori dintre noi. Eu nu voi face acest lucru, deoarece îți păstrez confidențialitatea, și poate nu trebuie sa forțăm nota acum, pentru că nu se știe ce reacție va avea soțul tău. Dar tu o poți face oricând, dacă vei considera că relațiile tale de familie nu vor fi afectate
Cât privește apropiatul sfârșit al lumii, asta este sperietoarea nr.1 folosită de 50 de ani încoace la Pucioasa, pentru ca liderii să controleze mai bine situația. Printre alte minciuni, asta pare cea mai credibilă: într-adevăr, pe zi ce trece, sfârșitul este din ce în ce mai apropiat.
Istoria de la Pucioasa e simplă: pe fondul unei slabe cunoașteri a Bibliei de către săteni și a unei religiozități populare locale, apare o tânără dezechilibrată psihic, pe nume Virginia, care emite texte elucubrante, pretinse a fi de la Dumnezeu. În jurul ei se creează o legendă, care crește ca un cozonac pus la dospit. Internările ei în clinicile de psihiatrie vor fi puse ulterior pe seama manevrelor Securității. În 1980 ea moare ca orice muritor, aducând la dezechilibru total pe toți cei care sperau că împreună Îl vor întâmpina pe Domnul în văzduh. Pentru a atenua dezamăgirea cruntă a adepților, Virginiei i se găsește (după un an de derută) un înlocuitor: era lelica Maria , adică tocmai sora celei decedate în 1980. Ea va continua mascarada până în 1984, când este "detronată" de actuala "proorociță", o moldoveancă pe nume Mihaela. Asta le-a zăpăcit mințile la toți, inclusiv lui Viorel Ivan.
[/COLOR]
|