Citat:
În prealabil postat de Iustin32
''Si cu adevarat mare este[COLOR=Red] taina dreptei credinte.[/COLOR]''(I Timotei 3,16)
''Iar de basmele cele lumesti si babesti fereste-te si deprinde-te cu [COLOR=Red]dreapta credinta.[/COLOR]''(I Timotei 4,7
''Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de[COLOR=Red] invatatura cea dupa dreapta credinta[/COLOR]...''(I Timotei 6,3)
''Pavel, robul lui Dumnezeu si apostol al lui Iisus Hristos, dupa credinta alesilor lui Dumnezeu si dupa cunostinta adevarului cel intocmai cu[COLOR=Red] dreapta credinta.[/COLOR]''(Tit 1,1)
Cum se traduce in limba greaca dreapta credinta? ORTOS DOXOS adica ORTODOX. TU POTI SA-MI ARATI UNDEVA IN BIBLIE CA SCRIE de credinta adventista sau baptista sau penticostala?
Deci iata ca Apostolii predicau dreapta credinta ORTODOXA. Daca tot pretinzi ca tu ai citit Biblia, cum de nu ai gasit aceste texte care vorbesc de dreapta credinta ortodoxa?
Ceea ce spui despre mantuire ca e personala si nu conteaza religia in care esti, e o aberatie lipsita de logica. Daca toata lumea se mantuieste, de ce a mai venit Hristos si I-a ma trimis pe Apostoli spunandu-le ca cine asculta de ei, de El asculta, dandu-le si puterea de a ierta si dezlega pacatele (Ioan 20,21) de care neoprotestantii nici nu tin seama caci ei au linie directa cu Dumnezeu, uitand cat de subiectiv e omul cu propriile pacate.
Habar n-ai ce e Sfanta Traditie de care pomeneste si Sfanta Scriptura. E invatatura care nu a fost cuprinsa in Noul Testament predata prin cuvant :
[COLOR=Red]15. Deci, dar, fratilor, stati neclintiti si tineti predaniile pe care le-ati invatat, fie prin cuvant, fie prin epistola noastra.(2Tes,15)
Unde scrie in Biblie cum se face si ce rugaciuni se rostesc la Botez, Hirotonia preotilor, Cina Domnului sau Euharistia? Toate acestea au fost predate oral si practic. Voi care nu le aveti, a trebuit sa inventati dupa mintea voastra altele.
[/COLOR]
|
iti place sa faci ce vrei vad nu imi trece prin cap ce vrei sa spui deci ai spus ca din greaca traduci in romana... si de ce nu ai tradus ortodoxia in romana??? si de ce nu porti un nume de credinta romanesc si nu grecesc? iti dai niste rapsunsuri care te inchizi tu singur in ele.
in Biblie nu scrie nicaieri de rugaciuni ce se Botez, Hirotonia preotilor, Cina Domnului sau Euharistia... aici ai dreptate deci este o lege orala-scrisa un fel de talmud al crestinilor ortodoxi daca talmudul evreiesc nu a stat piept in fata lui Hristos pe vremea lui de ce te face sa crezi ca ce a trebuie sa rostesti intr-un anumit fel rugaciuni... si alea deci inventate la randul lor de cineva ca nu stii sursa lor... adevarat...
de aratat in Biblie daca scrie undeva de un anumit nume nu ai sa gasesti ca fiecare nume a fost luat dupa ce predomina la fiecare in religie... exemple baptisti de la baptos= botezt, penticostal de la pentecos= 50, sau revarsarea duhului sfant, deci fiecare religie are asa la baza un eveniment care predomina la ei in religie deci cu numele ortodox, tiam lamurit chestia... uitate mai cu blandete nu pune niste cuvinte asa aruncate la plesneala ca nu merg asa usor.
PROTECTOARE... fi bland, ai grija ca scoti singur versete din context,
uite aici ca vrei sa fac cu tine traducere din greaca in romana tu ai spus asta:"''Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa dreapta credinta...'' 1 Timotei 6.3 BOR
traducerea contextului este in ziua de ai asa: Daca cineva invata pe altii o alta doctrina si nu este de acord cu cuvintele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos SI CU INVATATURA CARE DUCE LA EVLAVIE. traducerea versetului din greaca in romana
in fine contextul la care este folosit acest bani este unul pentru iubirea de bani , sa nu iubesti banii ceva de genu asta. deci nu are legatura cu dreapta credinta care o spui matale sa fie si definita credinta sau care este dreapta credinta.
iar in ''Si cu adevarat mare este taina dreptei credinte.'' 1 timotei 3.16 Bor pasaj cu ordinarea episcopilor, diaconilor aratand care este defapt taina credintei este la baza Iisus Hristos si continuarea trebuia sa o dai de ce nu spui tot prietene.
tit 1.1 pavel ce credinta avea ? una drapta da este corect din traducere din greaca in romana sau potrivit cu evlavia. adica potrivit cu faptele lui Iisus, cu iubirea fata de Iisus.
cred ca ai o problema asupra numelui de ortodox incat nici tu nu stii de unde sa scoti ceva ca sa arati ca stii am citit cam tot ce ai scris... ai profitat la greu ca multi nu stiu sa citeasca si in continuare. deci de la numele ortodox a fost asociat cu o anumita religie si ca ea se gaseste in biblie nu insemna ca este si cea buna.
eu am aratat exact versetele pe care tu mi le-ai pus in fata. nimic in afara de Cuvantul Lui Dumnezeu nu poate fi mai presus de orice... deci daca apare Sfanta traditie este o problema... studiaza un pic mai mult atat trebuie sa faci la ora actuala nu esti pregatit sa aperi cu 5 versete o religie...
mai oameni nu incercati sa luati cuvinte din greaca si sa puntei ca asta este adevaru traducel inante de a te asigura cu el. de exemplu uite o traducere pe care nu este inteleasa numarul satanei 666 in greaca este simplu VISA. daca cipul are litele astea din greaca este corect cu 666, si se implineste Cuvantul lui Dumnzeu.
imi placi si cu sfanta traditie de ce nu iei timpul la care sa scris epistola... ca atunci erau invatatura direct de la cel care tinea sau sustinea biserica duhovniceste ... si era o invatatura verbala nu doar ucenicii , apostolii au predicat Evanghelia atunci, si alti ucenici ca doar ridicau biserica si lasau ucenici.
chiar biserica ortodoxa face diferenta dintre aceasta traditie numita apostolica de cea traditie ecleziatice.
traditia apostolica cu vresete daca vrei ale scripturii iti pot pune in tava cate vrei din tot noul testament exemple...1 petru 2.18-25, 1 ioan 2.3-11, 1tesaloniceni 1.6) este traditie apostolica a biserici primare nu a biserici ortodoxe acesta traditie este repezentata prin faptele(crestere spirituala) ale apostolilor, adica erau exemple celorlalti, doar pavel spune calcati pe urmele mele caci si eu calc pe ale lui Hristos... deci se vede autoritat,
Pavel prin traditie apostolica vrea sa arate ce a primit de la Domnul ca el nu a trait langa Iisus este un lant la care la capatul sau sa insusi Iisus. in fine sa inteles ce ma vrut sa spun cu asta.
man nu este acelasi lucru cu traditia ortodoxa te contrazici man singur asta vorbesti cu cei care nu stiu sa citeasca sau care nu au citit o carte la viata lor... studiaza invata si nu te avanta inainte ca fata mare la maritat. stai cugeta la tot.
am spus ca mantuirea se capata personal. da este corect adica eu ma rog singur pt pacatele mele nu se roaga maria cand mor sa ma mantuiesc. am destul de clar, mantuire asta insemna ca il introduci si pe Mantuitor in acest context.
man tu esti eretic??? nu stii Biblia studiaza prietene... nu lua tot ce se prinde in zbor pune in aplicare Scriptura nu te lasa pagubas... nu prea stii din cate se vede dute la profesori si studiaza... esti revoltat din fire dar nu e prea bine pt ca tu singur te ingropi in namol si nu te impinge nimeni.