View Single Post
Vechi 06.02.2009, 09:52:34
scrabble
Guest

Implicit

Detest barfa. Imi detest vecinii care nu fac altceva decat sa-si barfeasca vecinii in fiecare zi. Detest barfele mondene din ziare si reviste si de la televizor.

Prin urbanizarea lumii devenim mai straini unii de ceilalti, din cauza mobilitatii oamenilor. Comunitatile nu mai sunt cum erau odata, unde toata lumea se cunostea cu toata lumea. Asta inseamna ca cei carora le place barfa nu mai au despre cine sa barfeasca, drept pentru care s-au inventat vedetele. Pe vedete le stie toata lumea, de la televizor, din filme si asa mai departe. Asa ca barfele despre vedete au inlocuit pentru multi barfele despre neamuri, vecini, cunostinte.

Lumea a devenit un sat global, unde se barfeste despre iubitele fotbalistilor, moravurile actorilor si problemele cantaretilor. Cand vin in fiecare dimineata la munca si vad cata lume citeste Libertatea ma simt de fiecare data mai neputincios. Inainte vedeam numai oameni de conditie proasta citind asa ceva, acum vad oameni bine imbracati, cu slujbe bine platite.

Este ingrozitor, pentru ca eu nu ma uit la televizor si nu am de unde sa stiu cat de generalizat a devenit fenomenul. Asa ca aflu pe pielea mea care este anvergura apetentei pentru barfa a romanului. Si devin si mai trist.
Reply With Quote