View Single Post
Vechi 06.02.2009, 10:36:41
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

draga Maria-Margareta itzi intzeleg framantarile shi nemultzumirile shi de aceea ma stradui sa-tzi raspund, inclinat, sper sa nu te superi iarashi:

Vsovi, înțelege odată că pucioșii sunt Sectanți pentru că nu mai au nimic comun cu Biserica Ortodoxă Română:

Nu sunt sectantzi, ci asha ii numitzi voi pe cei care nu va convin, de ce nu va convin? o sa vedem mai incolo, asha erau numitzi in inchizitzie totzi cei ce spuneau Adevarul, il marturiseau prin viatza lor... dar aia era la cajolici, pe cand acum se pare ca este shi in ortodoxie acelashi flagel. Toata floarea cea vestita a estului, shi nu a apusului e calare pe maturoi, pe matURA... shi e pusa pe prinderea Vrajitoarelor din Salim, pardon Ierusalim-ul cel Nou. (O, dar voi nu prea pricepetzi asha ca pentru ce ma tot advocatzesc eu p A-ici, ce-mi pasa mie daca credetzi voi au ba, poi nu e treaba dumitale draga sora ca sa crezi shi sa cautzi adevarul? dar dumneata nu-L cautzi ci Semnalizezi, Ne faci un bine. Tzi-am mai zis, ai confundat lucrurile, de peste 60 de ani se minte shi tu ai prins Furul in persoana lui Dumnezeu? Deci nu sunt sectantzi! cu nici un chip, fiindca Temeiul acestei Cetatzi Sfinte este Dumnezeu, shi Binecuvantarea este Dubla, prin BOR shi prin Insushi Dumnezeu din Ceruri, ei doar eventual ar putea sa cada prin neveghea lor, prin "ajutorul oamenilor de bine", ca sa-i dea dracul peste cap din indoiala, frica, piszma shi frica szmintitoare, ieshire din mintzile sufleteshti, din URA, dar nicintr-un caz sa fie sectantzi, deci asha poate sa cada asha cum orishice manastire care nu tzine de staretz, de Dumnezeu, se prapadeshte, shi-i pierde pana shi pe cei aleshi, ai sai sau pe altzii care vin in vizita la ei. Lunga paranteza)

- Nu-l recunosc pe patriarhul Daniel (nu-l pomenesc niciodată la slujbe, așa cum ar fi frumos și drept),

cand Domnul in scrierile Sale il recunoashte ca pe al 7-le Patriarh ca shi cel de la EL, pe care Pf. P. Teoctist la uns prin sfintzenia Lui, shi este scris in scrierile lor, cum atunci de spui ca nu-l Recunosc? Cand l-a recunoscut Hristos-Duhul tocmai in citatele pe care mi le-ai dat dumneata ca sa le citesc... chiar asha de mica sa fie memoria noastra?

- nu-l recunosc nici pe episcopul Nifon al Târgoviștei, de care în mod normal ei trebui să asculte, fiind în eparhia lui d.p.d.v. teritorial,

daca acesta n-a primit pe CLD, daca n-a primit pe Hristos-Duhul, pe cine oare este dator omul care a aflat Adevarul ca sa asculte? pe Dumnezeu sau pe om, pe Saul sau pe David? pe Cel mort sau pe cel Viu? raspunde-mi dumneata ca eu ma fac ca n-ash shti! (Pe cine trebuiau sa asculte apostolii dupa rastignire, pe Hristos INVIAT DIN MORTZI sau pe ANA shi Caiafa? Eu cred ca intai Ascultam de Dumnezeu caci ascultand de Dumnezeu atunci sigur ai sa ascultzi shi de BISERICA LUI, adica de BISERICA CEREASCA shi Pamanteasca, deci atunci ascultzi shi de BOR, dar nu asha cum ar vrea "unii" sa te vada ca ascultzi, ci in taina, in ascuns, shtiind ca DUMNEZEU vede in ascuns, shi nu inaintea oamenilor cum ar cere-o unii. (Deci daca-l recunosc scrierile pe PF Daniel, inseamna ca shi pe Nifon il recunosc, dar s-ar putea ca sa nu-i recunoasca Arh Nifon pe ei shi sa-i considere mincinoshi shi sectantzi shi atunci nu sunt in masura sa gasesc eu vina cuiva, caci ni se cere in scrieri, Iertatzi, iertatzi shi pe preotzi, pentru ce nu iertatz?)

- fac alte slujbe decât cele din biserica în care mergem noi,

shi ce-tzi pasa ce slujbe fac ei? poi ce dumneata ai fost in manastiri sa vezi fiecare slujba cum se tzine, shi cum e randuiala in fiecare manastire? Se asculta de starezt shi nu de gLume, shi de randuielile gLumeshti... deci in cazul lor de Hristos-Duhul, daca BOR i-ar fi abandonat sau i-ar fi lepidat sau ar vrea sa-i intimideze shi sa-i lapideze sau sa-i subordoneze... facand voia cineshtie a cui... shi pentru ce anume... deci e treaba fiecarei Biserici, din loc in loc, a fiecarei Manstiri cum ishi are randuiala... deci nu tzine argumentul tau

- au o serie de învățături modificate, pe care le consideră un pas esențial spre sfințenie ( de exemplu, interdicția de a mânca măsline [COLOR=green](nazireii n-
aveau voie sa bea vin, sa manance struguri shi nici macar samburi ori semintze de struguri, poate sunt asemenea lor in cazul maslinelor, caci undelemnul pacatoshilor sa nu unga capul tau)[/COLOR]
, sau de a mânca sărat [COLOR=seagreen](poate duhovniceshte nu mananca sarat ca sa nu patzeasca ce a patzit femeia lui LOT cand a privit cum arde sodoma shi gomora)[/COLOR], interdicția femeilor de a se urca la volanul mașinii [COLOR=green](aici poate ca apropoul este ca femeia in biserica sa taca, dar duhovniceshte trebuie priceput, caci altfel faci discriminare, iar ei pun in practica shi foarte bine fac)[/COLOR], etc.). Dacă frăția ta consideri că a nu mânca măsline e un pas semnificativ pe calea mântuirii, poți de mâine să scoți măslinele din alimentația zilnică. Cine te poate opri? Poți să mănânci și nesărat, dacă vrei, pentru că Cuvântul lui Dumnezeu arată în mod sistematic și imperios că dacă mănânci sărat nu e bine, propria ta mântuire va fi periclitată [COLOR=seagreen](eu incerc sa fac exact ca shi ei, ca e corect cum procedeaza, eu asha constat pe drept)[/COLOR]. În caz că nu ai ceva chelie, poți să-ți lași părul mare ca pucioșii și apoi să-l împletești într-o (singură) coadă la spate. Deși, eu am văzut că unii au și câte două cozi, pe care și le răsucesc apoi pe cap, ca un turban [COLOR=#2e8b57](deci or fi vinovatzi ca ishi tzin parul in coada, cozi sau in turban? aici poate se aminteshte din apocalipsa "de cozile lor")[/COLOR] . Dacă frăția ta crezi că și asta e de folos, n-ai decât să încerci, nu te costă nimic. [COLOR=seagreen](eu port parul shi barba tunsa cum spune sf ap Pavel, pentru ca sunt rar in anumite portziuni, de la Duhul Sfant, shi plin de matreatza de la pedeapsa pe care mi-am atras-o prin neputintzele shi poftele mele, dar precis asha l-ash fi purtat daca-l aveam lung shi bogat) [/COLOR]
Acuma, încearcă să fii drept: faptul că eu dezvălui acum aceste lucruri, pe care ei le țin ascunse din toate puterile, înseamnă o răutate din partea mea? Ar fi trebuit să tac? Sau să mint, spunând altceva decât fac ei în realitate? [COLOR=seagreen](ar trebui sa nu mintzi, dar cine poate? nimeni, ar trebui sa nu osandeshti? dar cine nu o face sa dea primul cu piatra, ar trebui sa nu iei locul Domnului ca sa judeci, dar cu asta se ocupa tot ereticul-ortodox modern, deci nu eshti singura, shi iata ca itzi tziu eu companie ca fraierul, deci amandoi greshim, dar totushi nadajduim ca ni se va ierta, dar pacatele impotriva Duhului Sfant nu li se vor ierta acelora, shi vor capata shi ei matreatza ori alte feluri de boli shi dureri, de sus de la Dumnezeu)[/COLOR]Să spun că ei iubesc biserica strămoșească, în timp ce NICIUNUL dintre ei nu mai calcă prin biserică? [COLOR=seagreen](Poi ei sunt shi traiesc in BISERICA, deci unde sa se duca? "au doara nu shtiai ca n-ai voie sa-tzi schimbi locul ca asta e semn de accedie?)[/COLOR] Să spun că prețuiesc pe preoți, în timp ce ei îi consideră că au pecetea lui Antichrist? [COLOR=blue](Poi daca nu l-au primit pe Hristos-Duhul, dar jidovii care nu l-au primit pe Hristos ori l-au lepadat ca juda-scariotul pentru un ban inainte shi un ban dupa, aia ce pecete shi-au pus pe frunte? nu a minciunii, a urii? a piszmei?) Paradoxul și durerea este că TOȚI pucioșii au fost botezați în această biserică, pe care ei acum o ponegresc. Vrei să fii alături de ei? Dar cine te poate opri?Sunt alaturi de ei, dar nu ponegresc BOR caci este scris in CARTEA LOR ca noi sa nu hulim, sa nu judecam, sa iertam pe preot, daca e fumator, ori betziv, ori curvar, ori iubitor de bani, asha cum eshti dator sa iertzi shi pe fratele tau, dar ca nu-L primeshte pe Hristos-Duhul, deci il reneaga, nu sunt eu in masura sa judec pe nimeni, [COLOR=red]dar pe acel preot sa-L ierte Dumnezeu ca este slujitorul Lui shi nu al MEU caci doar pentru mine slujeshte preotul in beneficiul meu, spre mantuirea mea, deci n-am innebunit sa-mi tai craca de sub picioare, asha ca eu nu ponegres BOR absolut deloc, cu atat mai mult cu cat preotzii pe care i-am cercetat sun cu mult mai perfectzi decat ma ashteptam, avand asupra lor pe Hristos-Duhul, deci sunt lamurit ca Dumnezeu lucreaza prin ei, indiferent cum ar fi ei, dar cu atat mai mult cu cat intzelepciune shi ascultarea lor m-a uimit mere, caci sa nu crezi ca nu i-am cercetat cu deamanuntul, dar asha din cele ce se vad shi cele ce se aud, ca nu sunt de la securitate ca sa le studiez viatza ascunsa sau tainele inimilor lor, caci pe alea le shtie doar Dumnezeu[/COLOR][/COLOR]