Citat:
În prealabil postat de Iustin32
[SIZE=3]Daca esti corect, asa cum pretinzi, de ce nu raspunzi si la acuzatiile mele, asa cum eu ti-am raspuns mereu; adevarul doare???[/SIZE]
[SIZE=3]Iata ce spune Manualul Doctrinelor AZS (autor Moldovan Vilhelm), la cap. "Biserica ramasitei" (selectez):[/SIZE]
[SIZE=3]- "adventistii de ziua a saptea nu sustin ca ei ar fi singurii credinciosi sinceri de pe pamant. ...cred ca Dumnezeu mai are si alte oi, suflete sincere"...(pag. 171)[/SIZE]
[SIZE=3]- "in jurul nostru mai sunt suflete sincere, care traiesc conform luminii primite de ei din Cuvant, si neavand ocazia sa cunoasca mai mult, Domnul - in harul sau - ii recunoaste ca apartinand de poporul Lui".(pag. 173)[/SIZE]
[SIZE=3]Daca tu pretinzi ca asta e invatatura voastra de la inceput, cum se face ca teoria ,,usii inchise,, cu care primii adventisti cu Ellen White in frunte cautand sa explice esecul profetiei cu a doua venire de la 1844, au adus-o afirmand ca nimeni nu mai poate fi primit in sanul adventistilor deoarece usa s-a inchis, iar dupa cativa ani au negat aceasta teorie, scotand din editiile noi ale cartilor scrise de Ellen White toate referirile la ea?[/SIZE]
[COLOR=red][SIZE=4]Asta dovedeste cat de repede va schimbati voi invataturile, avand pretentia ca si pravila bisericeasca sa fie in pas cu voi. Dupa atatea profetiii mincinoase, afirmatii si negatii mincinoase in functie de interese de tot felul, voi adventistii aveti nerusinarea sa acuzati pe altii de minciuna la fel cum hotul striga hotii.[/SIZE][/COLOR]
|
Domnule Iustin, prin biserica adventista or fi circulat fel si fel de teorii dar niciodata nu s-a sustinut ca adventistii sunt singurii care mostenesc viata vesnica (asa cum minte pravila bisericeasca).
Care este problema cu teoria usilor inchise (eu nici nu am auzit de ea)? Ce daca i-a trecut cuiva prin cap ca nu mai pot fi primiti si altii in randul adventistilor. Nu s-a spus ca s-a inchis usa pentru mantuire. Dintotdeauna s-a stiut si sustinut ca biserica adventista nu este Mantuitoare. Cu sau fara noi, adventistii (cu tot cu ideile noastre), omul isi poate gasi cale spre mantuire. Are Dumnezeu grija de asta. Nu sta in baza noastra.
Avem si noi un rost pe acest pamant, dar nu acela de "biserica mantuitoare" (urata expresie).
Nu mai incercati sa va mascati minciunile (in special cele scrise in pravila bisericeasca), talmacind anumite zvonuri, care nu au schimbat doctrinele adventiste. Nici adventistii si nici Ellen White (obsesia dvs.) nu au sustinut vreo data ca sunt singurii mantuiti.