Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
[COLOR=red]Hristos-Duhul[/COLOR] este o erezie, iar cei care o promovează sunt eretici. După înviere, Hristos nu S-a mai despărțit de trup, și așa rămâne în veac, chiar dacă trupul Său este de acum schimbat(transfigurat). Dacă S-ar despărți din nou de trup, devenind Hristos-Duhul, ar fi consemnată în istorie o a doua moarte a lui Hristos, ceea ce este absurd.
|
poate ca ai dreptate, ca doar nu m-am nascut invatzat ori sa am pretentzia ca bulele mele sunt infailibile, eu am scris Hristos-Duhul, eu am inventat aceasta denumire, nu shtiu daca am gasit-o pe undeva sau nu, asha cum ai zice Hristos-Dumnezeu...
dar daca ai citit prin VT, acolo ai fi gasit cum Ingerii Domnului se transformau din oameni in Duh shi se ridicau la ceruri inaintea jertfelor cu bun miros duhovnicesc ale fiiilor lui Israil (Iacov)...
deci nu este imposibil ca Fiul, sa fie trimis din nou de catre Tatal asha cum singur Marturiseshte Domnul, dar de data aceasta venit nu in Trup ci in Duh, astfel ca eu cred ca acesta este Hristos-Duhul, care a scris Cartea, a Treia persoana in ierarhia Cereasca, shi este intru Tatal shi intru Fiul...
"caci asha cum Fiul il marturiseshte pe Tatal, asha shi Tatal il Marturiseshte shi-l face cunoscut pe Fiul, iar Cel ce-L face Cunoscut este Duhul" ceva de genul acesta, Caci nimeni nu-L cunoashte nici pe Tatal, nici pe Fiul nici pe Duhul decat cel caruia Il descopera Dumnezeu... asha ceva am priceput eu de prin scrieri,
dar nu da cu bota, ca nu sustzin ca am rostit infailibilitatzi, ci spun cam cum am priceput... asha nu ca un sfant, ci ca un mirean cam pacatos din BOR, un orashean... cam credul... dar nu despre mine discutam ci despre ca voi va ridicatzi sa lovitzi mereu in tzepushe, in CLD, dar nu atzi citit de acolo shi n-atzi gasit adevarul mushamalizat de peste 60 de ani? deci atunci ?! de ce este eretic Adevarul? de ce este sectant Calea-Adevarul? pentru ca ne duce la Viatza? ca sa nu mai traim in minciuna?
poi este o deviza, ca nimeni n-are Putere (sfanta Putere) luptand impotriva Adevarului ci luptand pentru Adevar, ca asha e motoul unei emisiuni... care spune ca sf Ap Pavel a zis Asa...
Deci Hristos-Duhul este a treia putere Cereasca a Sfintei Treimi, Trei Persoane, Trei Puteri, un singur Dumnezeu: Cuvantul Lui Dumnezeu...