View Single Post
Vechi 06.02.2009, 14:34:49
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Spune-mi te rog de ce cultele neo.nu recunosc BOTEZUL COPIILOR?
In biblie spune ca :temnicerul din Filipi,sutasul Corneliu etc."s-a botezat cu toata casa sa",ce trebuie sa intelegem prin aceste cuvinte? Si-a botezat casa?
S-au s-a botezat membrii din casa? In acea casa nu existau copii?
PS.la aceste intrebari un penticostal mi-a raspuns:"de unde sa stiu eu;sa vorbim de ce scrie in BIBLIE ,nu de ce nu scrie!" -asta nu este un raspuns care sa ma lamureasca,da tu te rog un alt raspuns.
Sunt "litanu" (am fost si "mariann"). O sa incerc sa-ti raspund la intrebare.

Cultele neoprotestante nu recunosc botezul copiilor pentru ca este un botez nescripturistic. Botezul crestin presupune existenta unei credinte a unei persoane mature.
"Apoi le-a zis: Duceti-va in toata lumea, si propovaduiti evanghelia la orice faptura. Cine va crede si se va boteza va fi mantuit"(Marcu 16:15,16). Botezul este legat de crednta personala. Nu-i poti propovadui evanghelia unui bebelus si sa te astepti ca acesta sa creada, pentru a fi botezat.
"Botezul, care nu este o curatie de intinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat, inaintea lui Dumnezeu prin invierea lui Iisus Hristos" (1 Petru 3:21). Botezul presupune o marturie a persoanei care se boteaza. Nu poti cere asa ceva unui bebelus.

Refertor la cele doua cazuri pe care le-ai amintit: sutasul Corneliu si temnicerul din Filipi. Mai sunt inca alte trei cazuri asemanatoare (Lidia, Crisp, Stefana). In toate cazurile este vorba de persoane mature carora li s-a vestit Cuvantul Domnului, apoi au fost botezati. Faptul ca se spune ca s-a botezat "toata casa", nu inseamna ca era vorba despre prunci.

1. Sutasul Corneliu.
"Pe cand rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorat Duhul Sfant peste toti cei ce ascultau Cuvantul"(Faptele Apostolilor 10:44).
"Se poate opri apa sa nu fie botezati acestia, care au primit Duhul Sfant ca si noi? Si a poruncit sa fie botezati in Numele Domnului Iisus Hristos" (Faptele Apostolilor 10:47,48)

Se vede ca au fost botezati cei care au ascultat Cuvantul si peste care s-a pogorat Duhul Sfant. Nu este vorba de bebelusi. Erau persoane mature.

Daca sari direct la Faptele Apostolilor 11:14 ("vei fi mantuit tu si toata casa ta"), poti trage concluzia gresita ca a avut loc un botez al copiilor. Dar, este bine sa citim tot ce s-a intamplat in casa sutasului Corneliu.

2. Temnicerul din Filipi.
Aceeasi problema. Daca iei doar Faptele Apostolilor 16:33 ("a fost botezat indata el si toti ai lui") poti sa sugerezi gresit (uneori cu buna stiinta dar cu rea intentie) ca au fost botezati si prunci. Dar versetul 32 spune: "Si au vestit Cuvantul Domnului, atat lui cat si tuturor din casa lui."
Deci, s-a vestiti Cuvantul tuturor din casa si apoi au fost botezati toti. Se vede vre-un bebelus pe aici? Eu vad numai oameni maturi carora poti sa le vestesti Cuvantul Domnului.

Ma opresc doar la aceste doua cazuri (pe care le-ai amintit).

Din cauza necunoasterii Sfintei Scripturi, oamenii pot fi pacaliti prin prezentarea truncheata a celor cinci cazuri de botez colectiv amintite. Si este foarte rau ca unii se folosesc de Sfanta Scriptura pentru a-si argumenta greselile si a le prezenta ca adevaruri.
Reply With Quote