Citat:
În prealabil postat de FieRRy
uite o intrabare care sa te fac sa vezi ceva anume.
IN BISERICA ORTODOXA EXITA BISERICI CARE PRETIND CA SUNT ORTODOXE DAR NU AU LEGATURA CU ORTODOXIA IN TOTALITATE? SI BISERICA ORTODOXA NU-I RECUNOASTE?
|
Nu stiu de ce tip de "biserici"vb in cadrul B.O.R.ului? Fii mai precis si iti raspund eu.
cum pot sa cred ca un om ca si mine care a trait o viata evlavioasa, cu caracter bun si moral si au murit si eu sa ii cinstesc la acelasi rang cu Mantuitorul MEU? cand alceva stiu ca pot sa spun ca nu mai traiesc eu ci traieste Iisus in mine? daca tu mori si devi SFANT (Doamne ajuta-ne sa fim cu totii) tiar conveni ca altii sa se inchine tie si sa uite de Iisus... ???
dragi mei aici nu e vorba de altceva decat ca spunem ceva ce nici macar unii dintre noi nu au citit, ne uitatm pe net, ne spurcam ochii cu ce vedem la televizor acelasi lucru, ce pot eu sa spun ca preotul de la Tanacu asa a primit un vis de la Dumnezeu sa fie femeia aia eliberata de diavol, a dat gres??? nu prieteni nu pot sa spun asta numai ca nu a citit Scriptura a mers dupa traditie. daca o citea stia ce sa faca. sigur nu se ajungea la asemenea chesti?
stim sa dam cu pietre, dar este vremea sa rupem gardurile dintre noi, si sa ne pocaim dupa Biblie nu dupa ureche, nici muzica nu se face dupa ureche?![/quote]
NU STIU DACA PT MINE ERA SAU NU MESAJUL...Dar iti spun ca psalmistul spune...Laudati pe Domnul intre sfintii LUI(150,1)...Sfintii duc cererile si rugaciunile noastre si ale lor la Domnul(FA 9,32-42;20,9-12;Apoc.5,8)Insusi Dumnezeu a proslavit pe sfintii sai(cf.Rom 2,10),si i-a imbracat pe ei cu slava Sa-(Ioan 17,22)si le-a zis lor :citeste Lc.10,19.si Mt.10,40-41...
E ceva grav ca dupa moartea mea si devin sfant(sa dea Domnul sa devenim toti),urmarii mei sa-si aduca aminte cu drag de mine.(nu poti sa devii sfant peste noapte...o cantare spune:c-o pomana si c-o slujba,raiul nu-l vei dobandi.
Unde se greseste ca ne plecam capetele celor care au fost urmasi,prieteni si casnici ai lui D-zeu.Crezi ca cinstind un sfant,il si idolatrizam? Ai vazut locas de cult ORTODOX unde sa predomine icoane cu Maica Domnului sau cu vriun sfant ca sa putem vorbi de o idolatrizare.
Biserica Ortodoxa nu cred ca pune accent pe creatie decat pe CREATOR.Eu cred ca se vb mai intai de D-zeu apoi de celelalte.
Atunci cand BISERICA sarbatoreste vriun SFANT-,baga tu de seama,-preotul in predica vb mai intai de D-zeu,apoi scoate in evidenta faptele sfantului facandu-se o comparatie intre invatatura lui Iisus si faptele Sfantului.
Cred ca mai avem mult pana sa spunem ca Pavel ca :de acum nu mai traiesc eu,ci Iisus traieste in mine.Duhul Sfant dupa ce s-a pogorat peste apostoli,i-a facut pe acestia demni de a nu mai pacatui,iar Pavel,avea tot dreptul sa spuna.
Cazul TANACU cred ca nu trebuie sa ne amestecam pt ca nu stim ce a fost acolo,din cele auzite -sincer ce a fost in mintea parintelui,nu stiu.Daca stii mai multe despre acest caz spune-mi.