Citat din Șfântul Apostol Pucios Vșovi:
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=black][COLOR=Blue]Și așa Verginica rivalizează cu Maica Domnului, mai, mai să-i ia locul. [/COLOR][COLOR=Blue](de ce eshti rea, de ce insinuezi lucruri rele, poi nu tzi-am spus ca e fiica cea buna a Maicii Domnului? cum sa-i ia locul? poi se roaga alaturi de ea, pentru rumani, poi nu shtiai ca Roada Duhului este shi darul proorociei, printre altele?)
[/COLOR]Nu sunt rea , scumpule, așa scrie în acatistul făcut de pucioși Șfintei Virginia:
[COLOR=DarkRed]"Apărătoarea noastră cea mare, pentru biruință, mulțumiri, izbăvindu-ne din nevoi aducem ție, purtătoare de Dumnezeu, noi fiii tăi. Și ca ceea ce ai mijlocire nebiruită, izbăvește-ne din toate nevoile, ca să strigăm ție: Bucură-te , maică Virginei, pururea fericită ! " (Condacul 1)
[/COLOR][COLOR=DarkRed][COLOR=Black]
Acum:
1. Vezi bine că Acatistul Sfintei Virginia e copiat după cel al Maicii Domnului. Este aceasta o rivalitate? este!
2. Dacă pucioșii o au apărătoare cea mare pe Verginica, o mai pot avea tot cea mare, pe Maica Domnului? Nu cred, poate un pic mai mică. Este aceasta o rivalitate? este!
3.Dacă ei se cred a fi fiii Verginicăi, mai pot fi în același timp fii ai Maicii Domnului? Cine e mama lor duhovnicească? Verginica, desigur. Cine a mai pomenit să aibă cineva două mame? Nimeni. [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=black][COLOR=DarkRed][COLOR=Black]Este aceasta o rivalitate? este!
4. Dacă Verginica are mijlocire nebiruită la Dumnezeu, mai poate fi și Maica Domnului Mijlocitoare? Nicidecum![/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=black][COLOR=DarkRed][COLOR=Black] Este aceasta o rivalitate? este!
5. Dacă Verginica îi izbăvește pe pucioși "din toate nevoile", mai rămâne cumva vreo nevoie pentru care să apeleze și la Maica Domnului? Nu mai rămâne. [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=black][COLOR=DarkRed][COLOR=Black]Este aceasta o rivalitate? este!
6. Maica Domnului este născătoare de Dumnezeu, iar Verginica este purtătoare de Dumnezeu. Deci cea care l-a purtat, îngrijit, ocrotit pe Iisus este Verginica, nu Maria. [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=black][COLOR=DarkRed][COLOR=Black]Este aceasta o rivalitate? Ba bine că nu!
Așa că, dragă Șfinte Apostole Vs'ovi, ai dat-o în bară și de data asta. Eu nu înțeleg de ce nu te cumințești. Nu vezi că n-ai spor și că nu-ți iese nimic ? De ce nu stai în banca ta, zicându-ți în barbă : Știu că nu știu nimic! ?
[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]
|