View Single Post
Vechi 06.02.2009, 18:24:25
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Botezul este o conditie a mantuirii pentru cei ce aud Cuvantul lui Dumnezeu si cred. Este un botez fals acela facut fara ca omul sa-si manifeste credinta si sa marturiseasca aceasta. Botezul este marturia unui cuget curat.

Dumnezeu poate mantui si fara botez. Sunt cazuri cand omul crede dar nu mai apuca sa se boteze. Vezi cazul talharului de pe cruce. Iar in ceea ce priveste copii, Dumnezeu are grija de ei si fara ca acestia sa depuna o marturie (nici nu pot). Copii nu pot purta griji simple darmite din cele Dumnezeiesti (o idee a lui Tertulian).

Botezul inseamna o marturisire publica a credintei tale si un angajament de a face voia Domnului. Si acestea pot fi facute numai la maturitate. Domnul Iisus Hristos s-a botezat la 30 de ani. Ambrozie, episcopul de Milano, desi facea parte din familie de crestini s-a botezat la 30 de ani. Sfantul Grigore de Nazians, fiu de episcop, s-a botezat la 30 de ani. Sfantul Vasile cel Mare s-a botezat dupa terminarea studiilor (si el era din familie de crestini). Sfantul Ioan Gura de Aur s-a botezat la maturitate.
1)copii ai dreptate ca nu-l pot marturisi pe Hristos,dar nu-L pot nici tagadui...inima unui copil e mult mai curata ca a unui adult.
2)de ce n-ar primi D-zeu marturisirea unui crestin in vederea mantuirii altuia (mantuire=scapare,vindecare);de ce Iisus a vindecat pe fiica cananiencei,pe sluga sutasului,etc.de ce Iisus nu i-a rugat sa-i aduca in fata Lui,ci in urma marturisirii credintei lor i-a mantuit pe cei in suferinta.
3)copiii pana la 7 ani nu c-am stiu ce fac,crescand mai mari devin responsabili de faptele lor...pana la 24-100 ani cand primesc unii"botezul" ce se intampla.;daca in aceasta perioada mor ce se intampla cu ei?(sa-mi raspunzi te rog);daca vb de talhar,de ce s-a botezat temnicerul pt ca si acesta a crezut din tot sufletu in invatatura lui Pavel?,cred ca era si el suficient de sigur si de increzator.
4)Despre Parintii enumerati trebuie sa stii ca ei s-au nascut in vremuri grele pt ortodoxie,.care mama ar fi pus viata copilului sau in pericol?,apoi,tatal lui Grigore facea parte din secta "hypsitarienilor",-intr-o familie dezbinata,unde sa fie dus copilul...ai auzit de persoanele cu care D-zeu are un plan?..de ce nu l-a nimicit oare D-zeu pe Pavel in timp ce prigonea Biserica?...pentru ca a avut un plan cu el...ca s-au botezat la 30 de ani nu stiu,poate au vrut sa-L urmeze pe Hristos
5)daca vii cu argumente din astea,de ce crezi tu ca nu s-a botezat C-tin cel Mare decat pe patul de moarte?(sa-mi raspunzi)
6)Irineu de Lyon(140-+202)vorbete despre botezul copiilor;Ioan Hrisostom a spus:"Noi botezam copiii mici,desi ei n-au pacate"-de unde s-a ajuns ca Iulian de Eclanum sa sublinieze ca Ioan a facut afirmatia ca nu exista pacat stramosesc=>ca Ioan G.Aur a vb despre botezul copiilor;Fer.Augustin vorbeste despre botezul copiilor;
7)eu te sustin ca sunt unii parinti care vb despre botezul adultilor,insa tot astia nu il contrazic pe al copiilor,...dar trebuie sa-ti spun ca Sf parinti nu faceau decat sa lase in scris invataturile care nu s-au scris inBiblie insa s-au pastrat pe calea predaniei de care vb Pavel...tot ei au dat si raspuns ereziilor din acea vreme,ex.cufundarea in apa de trei ori in numele SF.TREIMi.
Reply With Quote