:)) =))
CULTUL SFINTILOR asta am auzit-o la mai nou Religia "Martorilor lui Yehova" si la Mormoni, din ce in ce mai mult ne scufundam de Crestinism de realitate.
acum sincer versetele pe care le-ai dat tu ai citit macar sa vezi ceva in ele. EI erau morti in timpul respectiv sau erau vii ca oameni???? ei cui se rugau? lui Dumnezeu. si erau vindecati.
daca merg cu tine pe pasajul din Ioan 20. 19-23 eu am citit aici in cea tradusa de Cornilescu. se aseamana amandoua in pasajul asta.
uite un versete care imi da de gandit Matei 28.19 la mine in Cornilescu este tradus astfel: "Duceti-va si face-ti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh"
acelasi verset tradus de BOR versetul 19 " Drept aceea, mergand, invatati toate neamurile , botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh".
interesant care dintre cele doua traduceri sunt corecte?? Raspunsul este simplu i-au din greaca acest cuvant μαθητεύσατε= pt unii inseamna ucenici, pt altii inseamna invata, traducerea este adevarata si poate fi sinonim cu urmatoarea idee: fi profesor elevilor tai, sau fi cel ce ii invata pe altii, botezandu-i. asta inseamna ca este doar pt cei din timpul acela??? astazi nu mai este valabil??? asta inseamna ca ce sa intamplat cu crestinii atunci noi astazi nu exista daca prima generatie creste pe a doua- generatie si cea dea doua generatie nu creste pe a treia s.a.m.d. astazi la noi mantuirea nu mai este valabil!!! ca noi suntem a mia de suta de generatie nu? asa ca in afara de generatiea pe care Iisus a inzestrat-o se observa ceva dupa inaltara Sa ca EL a chemat pe altul care nu a fost de fata cand Iisus sa inaltat la cer. pe PAVEL, si se intalneste cu el personal in drum spre Damasc Fapte 9. el a auzit oare de aceste vorbe care le-a auzit ucenici ... dar a a aflat ca toata viata lui Iisus de la ei deci se observa o predare de unde reiese asta. Pavel a fost la Cina cea de Taina, nu a fost, dar afirma urmatorul lucru: "Caci eu de la Domnul am primit ceea ce c-am vat si voua:... (este un paragraf intreg)trebuie sa-l citit sau sa-l stiti)"
1 Corinteni 11.23-pana la sfarsitul capitolului. Deci in acest paragraf se observa ca Pavel e face Cina Domnului prea exact deci cat timp a stat in Biserica din Ahtiohia, a invatat acest semn, cand a plecat in corint vazand ca este o lucrare dumnezeiasca a afirmat despre asta spunand ca a invatat de la insusi Domnul sa faca la randul sau ce a invatat.
deci pana la urma se doreste ca in urma ta sa lasi pe cineva.
hai sa mai continui fac teologie sa destup mintile celor ce nu stiu ... Romani 4. 19.25 si continuand cu Romani 5.1-11 este un pasaj care ar fi bine sa-l legam unul de altul si sa nu tinem cont de numerotatie. aflam lucruri care ne sunt aduse la cunostinta despre Avraam cum a fost el neprihanit si ca la fel ca el suntem si noi neprihaniti. si raspunsul este in Romani 5.2
daca doar aceia carora ne inchinam sunt scrisi ca asa reiese din Ioan 20 ca doar cei de atunci sunt singurii care pot fii sfinti sau mijlocitori,avocati la Iisus, ministri cum vreti ii numim, atunci apare o contradictie mai apar sfinti care care sunt inaintea ucenicilor, dar si sfinti care sunt dupa moartea lor.
inca o contradictie care nu imi place ca teai oprit la ea si o afirmi cu atata putere ca este ok si nu ne uitam mai pe indalete ce se intampla in viata apostolilor,
Iacov 5.14-16 BOR " Este cineva bolnav intre voi? Sa cheme pe preotii Bisericii si sa se roage pt el, ungandu-l cu untdelemn, in numele Domnului/si rugacinea credintei va mantuii pe cel bolnav si Domnul il va ridica, si de va fi facut pacatese vor ierta lui,/ Marturisiti-va deci unul altuia pacatele si va rugati unul pentru altul, ca sa va vindecati, ca mult poate rugaciunea staruitoarea dreptului."
si tu ai dat un exemplu din VT "Acum deci luati sapte vitei si sapte berbeci si duceti-va la robul Meu Iov si aduceti-le, pentru voi, ardere de tot; iar robul Meu Iov sa se roage pentru voi; din dragoste pentru el, voi fi ingaduitor, ca sa nu Ma port cu voi dupa nebunia voastra, intrucat n-ati vorbit despre Mine asa de drept cum a vorbit robul Meu Iov".
9. Astfel Elifaz din Teman, Bildad din Suah si Tofar din Naamat, s-au dus si au facut cum le spusese Domnul, si Domnul a primit rugaciunea lui Iov.(Iov 42" asta se observa ca a fost transmisa si in NT daca o vedem la Iacov ca o transmite altora.
deci existau alti oameni in fruntea Biserici ,depinde de traducere (preoti, prezbiteri) corect este batranii biserici tot din greaca, deci este ceva transmis altora de Iacov altor persoane, ca nu daca te rogi la sfinti primesti iertare de pacate... deci si daca te rogi lui Dumnezeu si crezi ca Domnul lucreza si daca ai pacate te duci la preoti te marturisesti si primesti iertare de pacate dar si vindecare... deci altceva am distrus un mit.
nu veniti cu altceva decat cu Scriptura si o dezbatem dum vreti voi dar nu lasa-ti basmele sa va vina peste iinvatatura din Scriptura, nu invatati idei din Scriptura si le postati sau le afirmati cu vehementa ca sfintele moaste sau trupurile unor oameni fac minuni si altceva de genu asta ca asta nu se intampla. decat Dumnezeu face lucrarile sale , incepand de la minuni pana la vindecari, cu cine voieste oameni, Faptele Apostolilor a fost scrisa pt un anumit timp dar este continuata si la vremea din ziua de azi.
TOTATE VERSETELE CARE LE-AI DAT SUNT NISTE ACTIUNI ALE UNOR OAMENI AI LUI DUMNEZEU CARE AU FACUT LUCRARI MINUNATE PT ALTI OAMENI RUGANDU-SE PT EI, DAR ACESTI OAMENI ERAU IN VIATA, NICI UNUL CAND ERA MORT NU A FACUT O MINUNE... NU ESTE GASITA IN BIBLIE DECI SUPORT CRESTIN NU ARE.
cititi Scriptura fratii mei ... lasa-ti TRADITIA ...am trait o viata plina de mizerii ajunge nu va faceti mizerii in fata altora...