Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Citat din Șfântul Apostol Pucios Vșovi:
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=black][COLOR=blue]Și așa Verginica rivalizează cu Maica Domnului, mai, mai să-i ia locul. [/COLOR][COLOR=blue](de ce eshti rea, de ce insinuezi lucruri rele, poi nu tzi-am spus ca e fiica cea buna a Maicii Domnului? cum sa-i ia locul? poi se roaga alaturi de ea, pentru rumani, poi nu shtiai ca Roada Duhului este shi darul proorociei, printre altele?)[/COLOR]
Nu sunt rea , scumpule, așa scrie în acatistul făcut de pucioși Șfintei Virginia:
[COLOR=darkred]"Apărătoarea noastră cea mare, pentru biruință, mulțumiri, izbăvindu-ne din nevoi aducem ție, purtătoare de Dumnezeu, noi fiii tăi. Și ca ceea ce ai mijlocire nebiruită, izbăvește-ne din toate nevoile, ca să strigăm ție: Bucură-te , maică Virginei, pururea fericită ! " (Condacul 1)[/COLOR]
[COLOR=darkred]
[COLOR=darkred]Acum: [/COLOR]
[COLOR=darkred]1. Vezi bine că Acatistul Sfintei Virginia e copiat după cel al Maicii Domnului. Este aceasta o rivalitate? este![/COLOR]
[COLOR=darkred]2. Dacă pucioșii o au apărătoare cea mare pe Verginica, o mai pot avea tot cea mare, pe Maica Domnului? Nu cred, poate un pic mai mică. Este aceasta o rivalitate? este![/COLOR]
[COLOR=darkred]3.Dacă ei se cred a fi fiii Verginicăi, mai pot fi în același timp fii ai Maicii Domnului? Cine e mama lor duhovnicească? Verginica, desigur. Cine a mai pomenit să aibă cineva două mame? Nimeni. [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=black][COLOR=darkred][COLOR=black]Este aceasta o rivalitate? este![/COLOR]
[COLOR=blue]4. Dacă Verginica are mijlocire nebiruită la Dumnezeu, mai poate fi și Maica Domnului Mijlocitoare? Nicidecum![/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=black][COLOR=darkred][COLOR=black] Este aceasta o rivalitate? este![/COLOR]
[COLOR=blue]5. Dacă Verginica îi izbăvește pe pucioși "din toate nevoile", mai rămâne cumva vreo nevoie pentru care să apeleze și la Maica Domnului? Nu mai rămâne. [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=black][COLOR=darkred][COLOR=black]Este aceasta o rivalitate? este![/COLOR]
[COLOR=blue]6. Maica Domnului este născătoare de Dumnezeu, iar Verginica este purtătoare de Dumnezeu. Deci cea care l-a purtat, îngrijit, ocrotit pe Iisus este Verginica, nu Maria. [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=black][COLOR=darkred][COLOR=black]Este aceasta o rivalitate? Ba bine că nu![/COLOR]
[COLOR=blue]Așa că, dragă Șfinte Apostole Vs'ovi, ai dat-o în bară și de data asta. Eu nu înțeleg de ce nu te cumințești. Nu vezi că n-ai spor și că nu-ți iese nimic ? De ce nu stai în banca ta, zicându-ți în barbă : Știu că nu știu nimic! ?[/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]
|
dumneata cum numeshti manastirile cu monahii, nu manastiri de MAICI?
iar orice mirean este purtator de Hristos, este Hristofor, darmite atunci o sfanta, o fiica Buna a Maicii Domnului, ..., nu cumva Maica Domnului i l-a Daruit pe Hristos ca sa-l Poarte? iar daca Maica Domnului nu a pismuit-o, ma intreb de ce o socoteshti dumneata shi o judeci... nu cumva te-ai erijat sa batjocureshti pe aceea pe care Maica Domnului a ridicat-o? alaturi de Ea? caci este Fecioara Curata shi la suflet shi la trup sf Verginica, deci iata ca Domnul ii ridica pe cei smeritzi shi cei mandrei se vor smeri... iar unii au pisma, in loc sa aiba multzumire shi sa caute s-o urmeze, pe Maica Domnului shi pe fiica ei cea Buna cu un acatist aidoma ca al Ei... sau nu Iubeshte Maica pe Fica? ori Tatal pe Fiu? darunindu-le Duhul Sfant al sfintzeniei shi umplandu-i cu Dragoste curata?
ce mai gaseshti, shi ce mai aduci ca sa le aratzi vinovatzia?
tzi-am spus, orishice Fecioara, orishice Mucenitza are Acatist, shi Daca Dumnezeu shi Maica Precista, au iubit-o pe Verginica Maicii Domnului, incat sa le ceara ucenicilor sa scrie asha un acatist frumos ca pentru o mama, caci ea era numita mama Gigi, un nume foarte duhovnicesc, deci de ce te superi? Sau Maica ta trupeasca, pamanteasca, nu a cautat sa-tzi ofere tot binele pe care ea nu l-a avut? Deci daca maica ta shi Tatal Tau tzi-a oferit binele, ala care l-au shtiut ei, darmite atunci Tatal ceresc, in dregostea Lui pentru fiii shi ficele Sale, le va da un sharpe in loc sa le dea o paine? Deci acest acatist e frumos shi bine scris... shi nu incalca shi nu umbreshte cu nimic pe Maica Domnului... dar unii s-au gasit sa ridice socoteli shi judecatzi shi nici mai mult nici mai putzin ci direct osandiri shi anateme... poi nu este scris?: "voi sa nu judecatzi!" caci... vine ceasul... shi daca va leapada Dumnezeu ce vetzi face, shi la cine vetzi merge? ca la sf Verginica se pare ca o ocolitzi, dar daca vetzi vedea ca in Cer o iubeshte Domnul iar voi o uratzi, atunci ce o sa vi se intample? ce vetzi spune Domnului?
-N-am shtiut Doamne
-N-ai shtiut, dar atunci cu piatra de ce ai lovit sau de ce ai mintzit sau de ce n-ai crezut, de ce ai fost nedrept sau de ce n-ai facut ceea ce shtiai? ar putea spune asha shi atunci ce o sa te faci creshtine?
o sa zici, -am scos erezia din biserica shi i-am alungat pe sectantzi shi pe diavoli.... -Da, dar va zice shi "oridecate ori... unuia dintre aceshtia mici, cat o cirta sau o iota mititica, nu le-atzi facut, Mie nu mi le-atzi facut" caci este scris asha ceva ca nu tziu bine minte.