Subiect: secte
View Single Post
Vechi 06.02.2009, 19:32:29
FieRRy FieRRy is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit din ce cauza a luat amploare protestatismul

unul nu cred ca Biserica Ortodoxa a cret probleme unei Biserici protestante ca istoria ne dovedeste asta. ci cred este o parere personala nu am baza temeinica ,dar poate fi o supozitie, ca Biserica Catolica sa aibe ceva impotriva altor religii.
asta am observat din Biserica Catolica dupa cum bine stiti una din cele mai persecutatoare biserici este Biserica Catolica, cu RUGURI, DECAPITARI si chestii din asta ... renegari ale unor persoane care acum si-au cerut iertare dar degeaba ca iei sunt morti. daca nu stiati Isaac Newton a fost unul din inceputul protestatismului si a renuntat la Biserica Catolica in favoarea lui Luther, el a fost renegat de Biserica Catolica pt ca a spus ca Pamantul este rotund.
acum daca ar fi sa ma iau dupa Apocalipsa si cum spun adventisti as putea sa spun si sa le dau dreptate ca aceasta Biserica a ucis oameni care erau mai crestini decat ei care Biblia s-ar parea sai numeasca martiri, spunad urmatoarea "ca sangele sfintilor plang" acum putem sa spunem ca si din randul Biserici Ortodoxe au fost ucisi dar si protestanti ai vremurilor respectiva, pana sa apara Luther si Calvin cu reformele lor.

am spus sunt doar pareri proprii nu doresc sa dezbat prea mult subiectu vreau sa ma mai documentez.
deci sar parea ca au existat mereu inafara de aceste doua religii si altele din cauza asta sa facut sinodul al doilea ecumenic in sec 4-5 ca sa afirme sau sa infirme celelalte religi aparute. acum nu stim cat au existat si cat au ramas acestea. un lucru este cert de la Luther a inceput sa se accepte alte religi de stat in afara de Ortodoxie si Catolicism.