View Single Post
Vechi 06.02.2009, 20:17:34
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Două ținte ratate: Regele Mihai și Arhiereul Irineu

[COLOR=red]
[/COLOR] [COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]- Cap.LVII.[/COLOR] Două ținte ratate: Regele Mihai și Arhiereul Irineu (Partea I)

Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR]
( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )

...........................................
[COLOR=red]Notă: Acest material reprezintă selecțiuni preluate din articolul cu același nume de pe blogul noulierusalimnip.wordpress.com, înainte de suspendarea abuzivă a acestuia de către liderii pucioși, urmând ca acordul autoarei să se obțină ulterior
...........................................

[/COLOR] În fervoarea anilor ’90, în care se ițeau pasiuni și se pritoceau speranțe, nici “creștinii” de la Pucioasa nu au reușit să stea deoparte și departe de tumultul schimbărilor. Ei și-au focalizat atenția către două personalități care (credeau ei), odată ajunse la putere, le vor facilita mai ușor unele aspirații ascunse: Regele Mihai (pe segmentul politic) și Arhiereul Irineu (pe segmentul religios). A început o fulminantă zbatere pentru a-i curta pe cei doi, încurajându-i pe toate căile, dar mai ales prin mesaje căzute din cer, ca să fie mai ambițioși și să lupte cu mai multă convingere și tenacitate pentru a “accede la tron”. România era vizată de liderii pucioși ca să ajungă o țară fundamentalist ortodoxă, un fel de “regat creștin ortodox al României”, condus însă din umbră de liderii sectei Noul Ierusalim de la Pucioasa, regat care să rivalizeze în faimă și în putere (desigur, într-un plan paralel), cu regatele, republicile și jamahiriile islamice. N-a fost să fie așa. Nici una din personalitățile alese și susținute de pucioși n-a reușit să se impună și să preia puterea. Tronul monarhic nu s-a mai revitalizat, iar tronul arhieresc a fost să fie pentru un altul mai destoinic. Deși jocurile sunt de mult făcute, pucioșii mai speră și astăzi într-o minune, care să le împlinească visurile nutrite în jurul celor doi “eroi de legendă”. Și cum minunea întârzia, liderii pucioși s-au gândit să facă ei o minune: să împlinească ei, “în Cuvânt” această neîmplinită proorocie de restaurare a monarhiei în România.
Zis și făcut. Mai întâi, liderii pucioși au ales textul care li s-a părut lor a fi cel mai compromițător din cartea lor de căpătâi, “Cuvântul lui Dumnezeu”:
[COLOR=fuchsia]“Dacă regele vine[/COLOR] [COLOR=blue]la cârma țării,[/COLOR][COLOR=fuchsia] în termeni duhovnicești nu există bătrânețe, sufletul nu îmbătrânește[…] Așa că regele dacă vine, Dumnezeu poate să-l umple de har și să-i sporească înțelepciunea pe care o are și evlavia pe care o are și frumusețea fizică pe care o are. Deci, Dumnezeu să facă întorsătura și apoi Dumnezeu știe cum va conduce acest popor, însă îi trebuie om, îi trebuie omul acela…” [/COLOR](sublin.ns. Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, Ediția 1995, pagina 9)
E limpede că [COLOR=fuchsia]venirea regelui[/COLOR] [COLOR=blue]la cârma țării[/COLOR] nu înseamnă nicidecum un act decorativ, ci reinstaurarea monarhiei ca formă de guvernământ. La acest text compromițător, pucioșii s-au gândit [COLOR=fuchsia]să-i facă întorsătura[/COLOR], siliți de faptul că [COLOR=fuchsia]Dumnezeul[/COLOR] lor a uitat [COLOR=fuchsia]să facă întorsătura[/COLOR] sistemului de guvernământ, de la președinție la monarhie, așezându-l a doua (sau a treia) oară pe tron pe [COLOR=fuchsia]omul acela[/COLOR], regele Mihai I (sau, dacă numărăm întronizările, al II-lea, sau chiar al III-lea).
Cu prilejul scoaterii unei noi ediții a cărții “[COLOR=blue]Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR]”, liderii pucioși și-au permis să-l “corecteze” pe vlădica Irineu, care se străduise să exprime cât mai bine prin cuvinteaspirațiile pucioșilor, așa cum ei I le prezentaseră. Așa că i-au șters expresia compromițătoare [COLOR=blue]la cârma țării,[/COLOR] și i-au înlocuit-o cu cuvântul inofensiv[COLOR=blue] “acasă…”[/COLOR]. Și iată ce a ieșit:
[COLOR=fuchsia]“Dacă regele vine[/COLOR] [COLOR=blue]acasă...[/COLOR] [COLOR=fuchsia]în termeni duhovnicești nu există bătrânețe, sufletul nu îmbătrânește[…] Așa că regele dacă vine, Dumnezeu poate să-l umple de har și să-i sporească înțelepciunea pe care o are și evlavia pe care o are și frumusețea fizică pe care o are. Deci, Dumnezeu să facă întorsătura[/COLOR][COLOR=blue],[/COLOR][COLOR=fuchsia] și apoi Dumnezeu știe cum va conduce acest popor, însă [/COLOR][COLOR=blue]Î[/COLOR][COLOR=fuchsia]i trebuie om, [/COLOR][COLOR=blue]Î[/COLOR][COLOR=fuchsia]i trebuie omul acela[/COLOR][COLOR=fuchsia]…” [/COLOR](sublin.ns. Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, Ediția 2006, pagina 44)
Și așa au împlinit [COLOR=blue]liderii pucioși[/COLOR] dintr-o trăsătură de condei această “proorocie despre restaurarea monarhiei”, proorocie ce fusese preluată tot de la ei de către arhiereul Irineu și inserată cu naivitate în discursul lui din 12 decembrie 1991. Toată lumea știe că, între timp, regele [COLOR=fuchsia]a venit[/COLOR] [COLOR=blue]acasă[/COLOR]… deci proorocia “cosmetizată” a anului 2006 s-a împlinit, pentru că, după cum afirmă astăzi pucioșii, de fapt Dumnezeu asta voia de la rege, să se întoarcă acasă, nicidecum să se așeze din nou pe tron!
Dar mai înainte, în anii ’90, speranțele lor erau de-a dreptul incisive, fiind susținute cu “mesaje sosite din cer”. Vom vedea mai departe cât de optimist sunau pe vremea aceea mesajele pe această temă, considerate până astăzi de creștinii pucioși ca fiind “proorocii” provenite dinspre “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa”:

[COLOR=blue]1. [/COLOR]Regele Mihai va reveni în țară și va avea loc o iminentă reinstaurare a monarhiei în România
[COLOR=blue] “ Uitați-vă cum trec zilele. Trebuie să vină [/COLOR][COLOR=fuchsia]acela care Mă vrea pe Mine[/COLOR][COLOR=blue]. O săptămână, o lună și cât de mult de va mai fi, să știu că [/COLOR][COLOR=fuchsia]a fost el pus pe scaunul României[/COLOR][COLOR=blue]. Dar va veni veacul poporului Meu, și va fi. Cereți că și Eu cer…[/COLOR][COLOR=blue]” (8 septembrie 1990)[/COLOR]
Acest lucru nu s-a mai întâmplat nici până în zilele noastre, iar perspectivele pentru viitor sunt practic nule. “Proorocia” a fost mincinoasă.

[COLOR=blue]2. [/COLOR]Arhimandritul Irineu Pop este vizat pentru tronul patriarhal, de unde va urma să restaureze biserica ortodoxă după canoanele stabilite de liderii pucioși
[COLOR=blue]“ Am aici pe cineva de mare preț, pe cineva care prețuiește conducerea Mea și o primește cu toată inima. Și iată îi dau cuvânt și ajutor puternic, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]vreau să-l sui la înălțime[/COLOR][COLOR=blue], ca să-Mi poată împlini dorința Mea prin cuvântul Meu, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]să-Mi poată ridica biserica pe piatră[/COLOR][COLOR=blue]. O, de aceea am tăiat Eu firul vieții celui fără Dumnezeu. Acolo voia el să bage pe poporul lui Dumnezeu și acolo a intrat el…” (8 septembrie 1990) [/COLOR]
Se sugerează aici și faptul că asasinarea lui Nicolae Ceaușescu a fost dirijată din cer, pentru a-i scăpa pe “creștinii” pucioși de niște pretinse represalii pregătite de Ceaușescu împotriva lor.

[COLOR=blue]3. [/COLOR]Între reașezarea pe tron a regelui Mihai I și întronizarea lui Irineu Pop ca patriarh al României pare a fi o strânsă legătură
Există unele mesaje care abordează simultan ambele probleme, ca și când între ele ar exista unele conexiuni foarte strânse, care ar urma să servească intereselor liderilor pucioși, cei care prepară “[COLOR=blue]Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR]” de la Noul Ierusalim și apoi îl fac cunoscut lumii întregi:
[COLOR=blue]“…Toată voința Mea este să lucrăm în așa fel ca să ies deasupra cu lucrarea Mea și să plutească deasupra ca untdelemnul, și să fie văzută și știută și s-o ajut pe România. România Mea cea sfântă, a fost condusă de conducători sfinți și viteji care au iubit pe Dumnezeu. Acum a avut parte de conducători care Mi-au murdărit-o. E ca o haină de petrolist, mânjită de păcură. Am s-o trec prin foc ca să se curățească. Voiesc și trebuie să împlinesc, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să aduc conducătorul care-l vrea Dumnezeu, și conducător peste bisericuță pe placul Meu[/COLOR][COLOR=blue]. Lumea nu știe ce grăiesc Eu, dar să știți că va auzi, și va ieși cuvântul Meu să fie cunoscut”[/COLOR][COLOR=blue](10 octombrie 1990)[/COLOR]