Ca la nebuni…
[COLOR=purple] Ca la nebuni…(Partea a III-a)
[/COLOR] [COLOR=#993366]Fratele a lipsit mult, foarte mult. De teamă că nu se va mai întoarce la noi i-am trimis, prin frați [/COLOR](Notă: Denumire conspirativă pentru cei doi lideri de la Pucioasa: Nicolae Nedelcu și Mihaela Tărcuță. Există la unii creștini o sfiiciune dobândită în a le pronunța numele, și de aceea referințele la acest Big Brother bicefal se fac cel mai adesea în șoaptă, folosindu-se această expresie magică, dar care unora le dă frisoane: "[COLOR=blue]Frații!... Vin Frații![/COLOR]")[COLOR=#993366], o scrisoare: "Dragă Niki".[/COLOR]
[COLOR=#993366] La un moment dat, Gică s-a întors în București pentru câteva zile, și i-a telefonat lui sora Elisabeta [/COLOR](Notă: Elisabeta Nedelcu, mama lui Nicolae Nedelcu, și totodată gazda “obștei” de la Fundeni)[COLOR=#993366], chemând-o pe ea și pe mine la el acasă, pentru că are să ne transmită ceva foarte important.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Ne-am dus. Gică ne-a transmis din partea fratelui Nicolae că nu se mai întoarce la noi în obște [/COLOR](Notă: adică în obștea de la Fundeni)[COLOR=#993366], pentru că nu este apreciat și, în această situație, Mihaela [/COLOR](Notă: Mihaela Tărcuță) [COLOR=#993366]i-a propus să rămână acolo [/COLOR](Notă: adică la Pucioasa, sau eventual la Târgoviște)[COLOR=#993366], că are unde să stea.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Dar, dar, ne transmite că dacă vom cumpăra un ARO mai vechi [/COLOR](Notă: atât de vechi, încât între timp a și ajuns la fier vechi) [COLOR=#993366]de la frați [/COLOR](Notă: Denumire conspirativă pentru cei doi lideri de la Pucioasa: Nicolae Nedelcu și Mihaela Tărcuță)[COLOR=#993366], cu 50 milioane lei, și dacă îl va conduce el, atunci se va întoarce în obște [/COLOR](Notă: adică în obștea de la Fundeni).
[COLOR=#993366] Cum nu mai aveam 50 milioane lei, i-am spus că este imposibil să cumpăr acea mașină.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Sora [/COLOR](Notă: Elisabeta Nedelcu, mama lui Nicolae Nedelcu)[COLOR=#993366]n-a reacționat în nici un fel.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Fratele Nicolae s-a întors, totuși, în obște.[/COLOR]
[COLOR=#993366]* * *[/COLOR]
[COLOR=#993366] La începutul anului acesta (în ianuarie sau în februarie – nu mai știu exact), într-o seară, fratele Nicolae [/COLOR](Notă: Nicolae Lăzărescu) [COLOR=#993366]s-a întors de la Pucioasa. La poartă la noi, în stradă, era mișcare. Mă vede Flori [/COLOR](Notă: Florica, o creștină din obștea de la Fundeni) [COLOR=#993366]și îmi spune că fratele a venit cu o mașină, că mașina este a noastră și are 40 de ani.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Apoi, mi-a spus și mie fratele [/COLOR](Notă: Nicolae Lăzărescu) [COLOR=#993366]că este o DACIE veche, de 40 de ani, dar merită să o cumpărăm, pentru că este foarte bună, având motor de Renault, iar frații [/COLOR](Notă: Denumire conspirativă pentru cei doi lideri de la Pucioasa: Nicolae Nedelcu și Mihaela Tărcuță.) [COLOR=#993366]o vând cu 50 milioane lei.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Sora Elisabeta n-a zis nimic, pentru că știa că nu avem bani.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Fratele a propus să dăm cât avem, adică cei 20 milioane ai mei, de care știa, și restul să achităm eșalonat.[/COLOR]
[COLOR=#993366] I-am spus imediat că pe cei 20 milioane lei, pe care conta, nu-i mai am, pentru că am comandat, pentru 300 euro, o iconiță cu sfântul Ilie, și am mai transmis la Pucioasa și 100 euro, o datorie pentru iconița cu sfântul Spiridon, pe care tocmai o primisem.[/COLOR]
[COLOR=#993366] M-a întrebat: "Merită?" (???!!!)[/COLOR] (Notă: Interesantă această întrebare. Probabil că cel care a pus-o – adică, “fratele” Nicolae – a fost surprins de prețul cerut pentru o icoană făcută în "Atelierul creștin-ortodox de la Pucioasa", bani cu care el credea ar fi putut să cumpere aproape jumătate de mașină. Semnele de întrebare și de exclamare arată că și autoarea jurnalului a sesizat nuanța întrebării. A practica asemenea prețuri "[COLOR=blue]între Frați[/COLOR]" i s-o fi părut lui Nicolae jecmăneală curată, altminteri nu ar fi întrebat: "[COLOR=blue]Merită?[/COLOR]")
[COLOR=#993366]Miercuri 11 apr. '07, seara[/COLOR]
[COLOR=#993366] Se întoarce de la Pucioasa fratele Nicolae [/COLOR](Notă: (Nicolae Lăzărescu) [COLOR=#993366]cu Dacia de la frați [/COLOR](Notă: Denumire conspirativă pentru cei doi lideri de la Pucioasa: Nicolae Nedelcu și Mihaela Tărcuță).[COLOR=#993366]Ne spune că a doua zi de dimineață va merge cu vecinul nostru la service, să-i facă revizia tehnică, pentru care a primit bani.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Mi-a reproșat că n-am cumpărat-o.[/COLOR]
[COLOR=#993366] L-am rugat totuși, ca atunci când pleacă cu vecinul, să mă ducă și pe mine până la capătul străzii [/COLOR](Notă: strada Melodiei din comuna Fundeni, Sectorul agricol Ilfov. Este mai degrabă o fundătură, iar ultima gospodărie de pe partea dreaptă găzduiește “obștea” pucioasă a Elisabetei Nedelcu, în care s-a pripășit și Cornelia)[COLOR=#993366], că am și eu de mers undeva cu autobuzul, pe care îl voi lua de la șosea, ca să nu mai chem un taxi (strada noastră e lungă și n-o pot parcurge pe jos decât cu mare efort). [/COLOR](Notă: Cornelia are la un genunchi ruptură de ligamente cronicizată și se deplasează în baston, cu destulă greutate).
[COLOR=#993366] Mi-a promis că mă ia.[/COLOR]
[COLOR=#993366] I-am spus și lui sora Elisabeta [/COLOR](Notă: Elisabeta Nedelcu, mama lui Nicolae Nedelcu, și totodată gazda “obștei” de la Fundeni)[COLOR=#993366] despre această intenție a mea și de promisiunea fratelui.[/COLOR]
[COLOR=#993366]Joi 12 aprilie, dimineața[/COLOR]
[COLOR=#993366] M-am sculat devreme și m-am pregătit de plecare.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Fratele [/COLOR](Notă: Nicolae Lăzărescu) [COLOR=#993366]era deja în stradă cu vecinul nostru și cu încă un mecanic.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Am mers și eu în stradă ca să-i amintesc fratelui de promisiune. M-a liniștit: vom pleca, dar mai durează puțin, căci cei doi mecanici se uitau în zona motorului și ciocăneau ceva. Am spus să audă și ei: "merg și eu cu dumneavoastră până la capătul străzii".[/COLOR]
[COLOR=#993366] Fratele a intrat în curte, spre atelier, și eu i-am spus că merg în casă să-mi iau geanta și vin imediat în stradă.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Așa am și făcut, dar, când am ieșit, nu mai era nimeni în stradă. Nici mașină, nici frate, nici oameni. Totul s-a petrecut fulgerător.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Sora [/COLOR](Notă: Elisabeta Nedelcu, mama lui Nicolae Nedelcu) [COLOR=#993366]mi-a transmis din partea fratelui că a plecat, dar se întoarce.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Am amețit. De ce m-a mințit? M-a mințit cu premeditare, pentru ca să-mi dea o lecție: Dacă vreau să "mă plimb" cu mașina, de ce n-am cumpărat-o?[/COLOR] (Notă: În afară de minciună și de șantaj, este vorba aici și de o răzbunare prostească, surprinzătoare la Nicolae Lăzărescu – un creștin vechi, cu pretenții, care afirmă că a cunoscut-o personal pe Sfânta Virginia încă de la vârsta de 17 ani, și care în consecință ar trebui să fie un adevărat model pentru creștinii mai tineri).
[COLOR=#993366]El își dorește foarte mult o mașină, așa cum își dorește un copil mic o jucărie, dar să fie numai a lui.[/COLOR]
[COLOR=#993366] A uitat câte a făcut Trabantul [/COLOR](Notă: Trabantul este mașina Corneliei, cu care a venit în obștea de la Fundeni. La puțină vreme a încăput pe mâna lui Nicolae Lăzărescu, iar Cornelia n-a mai avut voie să se suie la volan. Este vorba aici de o altă regulă, se pare că cea mai nouă: “[COLOR=blue]Femeile de la Noul Ierusalim nu mai au voie la volan, și nici pe bicicletă, ci numai bărbații mai au voie[/COLOR]”)[COLOR=#993366]pentru obște: câtă piață a făcut, câtă apă a cărat pe la frați, la câte spitale a alergat, câte drumuri a făcut ziua și noaptea pentru diverse.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Am făcut o criză de isterie. Strigam: a fugit ca un hoț etc,etc. Suntem un cămin de nebuni, toți suntem bolnavi psihic, și am cășunat pe sora[/COLOR](Notă: Elisabeta Nedelcu)[COLOR=#993366], cu care mă certasem cu o zi înainte, tot din cauza lui Aurica, pe care nu poți s-o atingi nici cu o floare (sare imediat sora) [/COLOR](Notă: Cornelia vrea să sugereze aici că sora Elisabeta o protejează în mod incorect pe Aurica – o altă creștină din obștea de la Fundeni)[COLOR=#993366], și care mereu îmi zice: "la mintea mata…"[/COLOR]
[COLOR=#993366] Are dreptate, sunt o proastă, altfel aș evita discuțiile cu ea.[/COLOR]
[COLOR=#993366] Am chemat un taxi și în scurt timp am ajuns la Filofteia, unde am rămas până a doua zi dimineața (vineri, 13 apr.'07).[/COLOR]
[COLOR=#993366] I-am povestit tot, Dumnezeu să mă ierte! [/COLOR](Notă: Cornelia face aluzie aici la încălcarea unei reguli foarte stricte la Noul Ierusalim, care nu permite discuții "în doi" , denumite generic "bârfe", dar care ar putea permite "ascunderi", mai precis conspirații sau nemulțumiri îndreptate împotriva liderilor. Orice discuție trebuie purtată obligatoriu cu martori, care raportează mai sus, către Mihaela – acest Big Brother de la Pucioasa – tot ceea ce s-a discutat. Se exercită astfel un control absolut al gândurilor și vorbelor tuturor adepților sectei. În completare, spovedaniile colective făcute în prezența aceluiași Big Brother dau o imagine exactă a fiecăruia, încât orice "deviere", orice nemulțumire sau orice revoltă poate fi contracarată în fașă de către lideri)
|