Citat:
În prealabil postat de vsovi
... sarmana Maria Margareta, pe care am iertat-o pentru ce mi-a zis pentru ca am vazut ca este o creshtina care cunoashte cateceva din scripturi, shi este o creshtina mai cinstita ca shi mine, shi ca atare nu pot sa n-o stimez, caci face un fel job de paznic al ortodoxiei... dar defapt ea sarmana, mi-a facut o mare veselie, o bucurie fara margini, caci asha spune Hristos " bucuratzi-va atunci cand va vor... mintztzind pentru Mine... caci rasplata voastra mare este in Ceruri" ... deci ii multzumesc nespus ca mi-a bagat bonus puternic, in pushculitza cereasca, shi ca intr-o zi mi-a daruit atatea hule shi umilintze cat n-am mai strans demult... shi pentru aceasta ii sunt recunoscator shi o iubesc shi n-o cobat ca sa ne certam caci nadajduiesc sa se lamureasca de sus de la Domnul, caci Domnul, care a vorbit prin sf Verginica, nu vrea certuri shi contraziceri intre creshtinii Lui...
|
Ajung si eu, cu intarziere, sa intru in vorba, pentru ca de abia acum mi-au cazut sub ochi controversele de pe acest forum.
Am citit dialogul aprins doar pana la aceasta replica a lui VSOVI si nu pot sa nu remarc atitudinea de martir de care si-o ia...
Nu cu mult timp in urma, l-as fi inteles pe VSOVi, in sensul ca as fi inteles ce inseamna sa te incapatanezi intr-o credinta pana cand ochii se incetoseaza complet si devin chiar orbi fata de orice alta realitate ce nu intra intre limitele inguste ale credintei iar creierul ti se netezeste pana ajungi sa repeti ca o masinarie stricata aceleasi si aceleasi formule.
De asemenea as fi condamnat cu acelasi dispret, venit din constiinta superioritatii credintei mele fata de alte opinii, orice ratiune care mi-ar fi contrazis-o.
Am experienta proprie (si am observat asta la toti sectantii care te agata pe strada) a ce inseamna sa ramai fara argumente si pur si simplu sa te retragi din controversa, convins ca faci asta din "duh de pace" si nu din cauza limitarilor tale rationale.
Prin urmare, figura iertatoare a lui VSoVI e consecinta lipsei de argumente si a netezirii creierului si orbirii, iar nu a duhului crestinesc pe care-l tot invoca cu lungi citate biblice si pilde.
Inca ceva, f important !!! VSOVi spune ca nu i-a cunoscut niciodata pe emitatorii mesajelor "venite din cer" si coborate pe internet, ci doar a citit de pe internetul site-ul cu pricina. Cum se face atunci isi permite sa o numeasca pe SF. Virginia " mama Gigi", apelativ plin de familiaritate cu care doar cei apropiati ei, in timpul vietii, o alintau. Nu cumva e o lipsa de respect? E ca si cum i-am spune Sf. Nicolae "Nicusor", adica ii suntem prieteni intimi. Sa inteleg ca tu, VSOVI, ii esti copil drag Sf. Virginia?
Apoi, cine ti-a dat dezlegare sa faci apologetica mesajelor de la Pucioasa. In mod cert nu "copii Domnului", ca ar fi trebuit sa-i intalnesti in mod personal, iar tu spui ca NU... Nu stiai, ca doar si numai in mesajele scrie, ca doar cei randuiti de "Cuvant" au acest drept?
Deci, ori esti in neascultare si lipsa de respect, ori esti mincinos, VSOVI...
ASTEPT RASPUNS !!