Citat:
Īn prealabil postat de bmd
De atita dulcegarie mi se face greata! Unde mai pui ca am si diabet si n-am voie dulce! 
!
|
Imi pare rau ca nimic frumos nu te leaga de Romania. Pentru mine revenitul in Romania, chiar daca am mers uneori de 3-4 ori pe an, a fost prilej de sarbatoare. Vad si cele rele, dar observ in special cele bune, pasii inainte pe care i-a facut. Am si eu destule amintiri neplacute si din Germania si din Franta, si de te miri unde, dar asta nu face acele tari sa fie mai putin frumoase in inima mea. Dar locul de frunte il detine tot Romania. Si cred ca am vazut un numar de tari pana acum...
Pe mine de exemplu ma ingretoseaza ordinea care se vede peste tot in Germania; ca o masinarie. Nu-mi pot explica de ce, dar asa simt. Dar cand vad saracia din unele parti ale Romaniei mi se inmoaie inima si simt ca imi curg lacrimi, caci daca romanii ar putea, ar face mai bine.
Dar compara sufletul unui roman cu cel al unui neamt, austriac, danez, suedez, etc. Cata diferenta! Unul are inima, iar restul un organ care impinge sangele. ce-i drept neamtul este harnic!