View Single Post
Vechi 19.12.2006, 14:41:08
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Ceea ce stiu, dar nu cu multe amanunte, e ca pe 14 dec. 1989 era programat ca la Iasi sa se intample ceea ce s-a intamplat de pe 16 dec. la Timisoara. Insa organizatorii au fost tradati, arstati si totul tarecut sub tacere. Poate printre noi exista cineva care sa cunoasca mai multe amanunte despre Iasi. Chiar s-a reprosat ca in raportul de ieri prezentat de Basescu in Senat nu s-a mentionat nimic despre ceea ce urma sa se intample la Iasi.
Am spus ca noi, preuniversitarul, am intrat in vacanta cu o saptamana mai devreme, pe 16 dec. in loc de 22 dec. Ceva se stia, copiii - daca atunci ii mai pasa cuiva de copii, trebuia sa fie la adapost. Noua nu ni s-a spus absolut nimic. Decat, sa nu mergem in grupuri mari pe strada ca nu e voie mai mult de doua persoane.
De fiica colegei mele, studenta la Iasi, imi amintesc perfect povestind cum impreuna cu colegii de camin, a fost condusa pana la urcarea in tren. Nu stiu daca toti studentii, ma refer strict la cei din Iasi, au fost obligati sa intre in aceasta vacanta fortata. Simple presupuneri: se prea poate sa fi avut nevoie de camere pentru asa-zisii "turisti" in treninguri albastre care, in acea perioada, au invadat toate hotelurile Iasului devenite neincapatoare. Cum caminele medicinistilor si ale universitatii, aflate in aceiasi zona, sunt relativ aproape de centrul Iasului, e posibil ca numai locatarii acestor doua centre studentesti sa fi fost obligati sa plece. Chiar niciodata nu am discutat cu fiica prietenei mele despre asa ceva.
Poate da cineva mai multe amanunte...
Reply With Quote