Subiect: Povesti cu talc
View Single Post
Vechi 08.02.2009, 08:12:27
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

[COLOR=#0000ff]O poveste adevărată[/COLOR]

[SIZE=3][COLOR=black][SIZE=3]În Scoția trăia un țăran sărac care se numea Fleming. Într-o zi, aflându-se la lucru pe câmp ca să-și câștige pâinea, a auzit un strigăt de ajutor, a alergat în direcția de unde venea și a dat peste un copilandru care căzuse în cursa unei mlaștini și începuse să se scufunde. L-a tras afară, l-a spălat și i-a dat drumul.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]A doua zi s-a pomenit la ușa casei cu un nobil englez.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]– Sunt tatăl copilului pe care l-ai salvat de la moarte și am venit să te recompensez.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]– Sire, eu nu am făcut-o pentru vreo răsplată și nici nu am de gând s-o accept. Dumnezeu a vrut ca fiul dumneavoastră să strige, iar eu să fiu aproape.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]– Acesta e băiatul dumitale? a întrebat nobilul, cu ochii pe tinerelul care tocmai își făcuse apariția și care era cam de aceeași vârstă cu copilul său.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]– Da, e fiul meu, a răspuns țăranul.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]– În cazul acesta, îmi dai voie să-i ofer copilului dumitale nivelul de educație pe care i l-aș da fiului meu?[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black]Țăranul s-a învoit bucuros, tânărul a făcut studii strălucite, pe care și le-a desăvârșit la celebra Facultate de Medicină „Holy Cross Hospital” din Londra și a devenit [/COLOR][COLOR=#800000]savantul Alexander Fleming, cel care a descoperit penicilina și a fost apoi încununat cu Premiul Nobel.[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=3]Între timp, fiul nobilului s-a îmbolnăvit de o gravă pneumonie și a scăpat cu viață în urma unui tratament cu penicilină. Numele nobilului care l-a întreținut la studii pe Fleming este Randolph Churchill, iar fiul său, salvat de la moarte prin penicilina lui Fleming, a intrat în istoria glorioasă a Marii Britanii sub numele de Winston Churchill.[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=3][COLOR=black]CONCLUZIA: [/COLOR][COLOR=#0000ff]O binefacere, cât de mică, se poate revărsa oricând asupra binefăcătorului, chiar și aici, pe pământ.[/COLOR][/SIZE]
[/SIZE]
[SIZE=3]
[SIZE=3][COLOR=#800080]http://www.popasduhovnicesc.ro/[/COLOR][/SIZE]
[/SIZE]