View Single Post
Vechi 09.02.2009, 12:13:55
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
1)Demonstreza-mi tu ca aceasta femeie nu suferea de epilepsie,...atunci cand cadea la pamant (sau cand intra in transa cum spun unii) si primea veste ca peste atata timp va fi sfarsitul... era sanatosa?asa primeau apostolii informatii de la Domnul?
2)Cert este ca in toamna anului 1850 (cu aproximatie,daca vrei ma documentez eu mai sigur) toti adventistii asteptau la miezul noptii in haine albe pe Domnul...o fi venit!?ei stiu,cert este ca o mare parte din ei au parasit gruparea.Ca azi cresc nr.lor,nu ma mira,cine n-ar vrea sa stie CAND VINE DOMNUL?...cred ca o iau de la capat.
3)evenimentele petrecute in America in acea vreme trebuie sa fie mentionate si in scrierile americane...pt.siguranta ta cauta-le si te informeaza mai bine,.
Nu doresc sa revii la ortodoxie,TE ROG SA MA CREZI CA ACEST CULT NU VB DECAT DE INDURAREA SUFERINTELOR,CU DRAGOSTE IN D_ZEU,DUPA MODELUL LUI IISUS...dar nici sa stai sa crezi toate...
1. Domnule Geony, imi pare rau, sunt putin dezamagit, dar cred ca trebuie sa va consider ca facand parte dintre cei de genul Iustin sau Ovidiu-s. Fara sa aveti o documentatie onesta si in limite rezonabile, despre adventisti si Ellen White, va lansati in afirmatii. Ati auzit niste zvonuri spuse de vre-o doi doctorasi mofturosi, care au activat la sanatoriul adventist Battle Creek. Nu au suportat sa fie mustrati pentru incopetenta medicala(W.G Fairfield) sau incopetenta administrativa (Wm. Russel) si au venit cu fel si fel de scorneli, chipurile dovedite medical. Ei nici macar nu au avut ocazia sa o cunoasca bine pe Ellen White. De vre-o consultatie, nici vorba.

Si, daca ne uitam prin Sfanta Scriptura, in viziunea dvs. putem spune ca si profetul Daniel o fi avut epilepsie sau vre-o alta boala. "Eu, Daniel, am stat lesinat si bolnav mai multe zile" (Daniel 8:27). Era tot ceva legat de o viziune.

Ellen White nu "a fixat" nici o data cand va fi sfarsitul. Adventistii s-au format din ceea ce a mai ramas in urma marii dezamagiri de la 1844. Nici un adventist nu se va mai incumeta sa precizeze o data cand va veni Mantuitorul.

2. "Cert este ca...", spuneti dvs. Vad ca dati minciunile drept certitudine. In toamna anului 1844, in urma interpretarilor lui W. Miller (un pastor metodist, daca nu ma insel) a avut loc un eveniment dezamagitor. Dar, adventistii de ziua a saptea au aparut dupa acest eveniment. Incercati sa va documentati. Adventistii au facut si inca mai fac destule greseli. Pe acelea scotetile la iveala si nu va fi nici o suparare. Dar nu aruncati toate "scornelile", sub forma de "certitudini".

3. Biserica ortodoxa are nevoie de o reforma. In plus, dupa contactul cu anumite persoane de pe acest forum si in special cu anumite scrieri mincinoase (carti, pravila bisericeasca), indepartarea mea de ortodoxie (ca sistem religios) s-a acutizat. Asta nu inseamna ca nu-i respect pe credinciosii ortodocsi. Ii consider fratii mei si sunt convins ca ma voi intalni cu multi dintre ei, in Imparatia lui Dumnezeu (cu conditia ca si eu sa ma numar printre mantuiti).