Citat:
În prealabil postat de ionela7
Draga Vsovi, pe asta se si bazeaza dracul/dracii, pe tehnica de a intoarce cuvintele. Dar cuvintele sunt doar niste ambalaje care transporta adevaruri, inarcatura emotionala, trebuie sa le privim intotdeauna ca inima, mintea poate fi pacalita de frumusetea cuvintelor dar o inima plina de Dumnezeu nu. Iisus este iubire, evangheliile si tot Noul Testament abunda de iubire. Unde vezi tu iubire la puciosi? Eu vad doar o intorsatura a Sfintelor Scripturi. Metafora oilor si a pastorului a fost inlocuita cu cea a gainilor (puisorii mei/puii mei...  ) - asta e doar asa de amuzament...  
|
se vede ca nu cunoshti scriptura shi pentru aia te indoieshti shi te distrezi... dar asha spunea mareu Domnul: "ca va voi aduna asha cum ishi aduna pasarea puishorii sub aripile ei" dar aripile calugareului, monahului sunt postul, rugaciunea shi milostenia...
Ce e asha distractiv? poi shi closhca ishi aduna puishorii aia galbiori sub aripile sale... poi nu la pucioash tre sa cautzi iubirea ci la Dumnezeu shi nu sa te nemultzumeshti ca altzii n-o au ci sa o ai tu, curata shi fara spini shi pentru aproape...
dar daca nu pricepetzi shi va e frica sa credetzi, atunci "pashtetzi iarba pe care o cunoashtetzi" ne spune CLD....
mai bine ai fi intrabat:
Unde vezi tu iubire la ortodocshi? la noi inshine? caci mereu avem ceva de nemultzumit shi obiectat ca mereu altcineva e de vina iar noi suntem negreshitori aidoma sfintzilor... Poi Draga Ionela7, nu este nici o intorsatura a sfintelor scripturi ci e perfect Adevarul, shi nu este asha o inventzie de la draci sau de la pucioshi cum ii numitzi voi jignind mereu, ci este un Dar de sus... de la Dumnezeu... este Numele Sau Cel Nou... ce este asha greu de priceput ca e de la Dumnezeu shi nu e de la oameni?
asha sa-l cititzi ca pe scriptura... caci Cartea Vietzii este deschisa Acolo, ca noi sa invatzam sa Traim in Adevar...
dar voi ce cititzi ca va indoitzi mereu shi mereu gasitzi mincinos shi urat... voi nu vedetzi dragostea shi durerea din spatele Cuvintelor? pentru noi... nu vedetzi ranile Domnului din noi, din oameni care sangereaza, din pricina pacatelor shi inmultzirii faradelegilor? nu vedetzi suferintza, dragostea, chemarea? "Duhul Tau Cel Bun care ma va povatzui la pamantul Dreptatzii"? pentru ce va indoitzi mereu?
dumneata nu shtii cu cata dragoste de om vine Domnul la oameni... pentru ce il privitzi ca shi pe celalaltul, de ce vedetzi in Domnul pe lucifer, cu ce va vrajeshte shi de va nalucifariferizeaza in halul asta? nu sunt clare cuvintele? nu sunt propozitziile cu gramatica perfecta? nu sunt clare shi frumoase pildele? sfaturile? pentru ce va tot indoitzi de parca atzi prins furul, ori dracul... chair atat de orbi atzi ajuns, chiar atat de tare confundatzi Adevarul cu Minciuna? Ce se intampla? v-am spus...
Fara-ndoiala sa credetzi shi sa cititzi Evanghelia Vietzii data prin Trambitzele Domnului... asha cum ne-a invatzat PF patriarh Teoctist, asha: "fara-ndoiala" caci Domnul este, Domnul Vorbeshte prin proorocii sai... cei pentru vremurile de AZI!
eu asha fac, fara-ndoiala cred ce ni s-a dat ca Dar de sus, de la Dumnezeu... asha trebuie sa creada creshtinul, deci ma straduiesc... nu spun ca nu cad in multe shi grave dureri shi indoieli, dar totushi sa ne ridicam degraba... caci:
"oriscine se va inaltza pe sine va fi smerit shi cine se va smeri pe sine va fi inaltzat" caci asta este dreptatea Lui Dumnezeu shi nu asha dupa oameni ci asha cum face Dumnezeu, functzie de inima Cunoscuta de Dumnezeu, de faptele shi starea aceluia... deci nu asha de forma, de vrajeala, de pacaleala... ci e vorba de credintza neprefacuta... aia trebui ca s-o cautam... s-o avem shi s-o traim, sfanta Credintza, care este multa shi foarte multe umilintza de Duh... shi rabdare in dragoste curata shi desavarshita, nepatimashe, rau patimashe... plina de spini... deci asha cum este scris, cum scrie acolo... asha, shi nu altfel! nu altfel!